REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ilie Drăgoi: Se cheltuie şi s-au cheltuit mulţi bani pe lucruri care nu au valoare

Ilie Drăgoi: Se cheltuie şi s-au cheltuit mulţi bani pe lucruri care nu au valoare

Replica API 27 mai 2016 | 00:00 421

Candidatul UNPR la Primăria Ovidiu,

Candidatul UNPR la Primăria Ovidiu,

Ilie Drăgoi

Spune că şi-a format o echipă din oameni puternici, specializaţi şi a pornit în cursa electorală pentru alegerile locale din 5 iunie, în speranţa că Ovidiu va deveni oreşul pe care cu toţii şi-l doresc. Vorbim despre Ilie Drăgoi, aspirantul UNPR la Primăria Ovidiu. Nu are experienţă, însă speră că locuitorii vor o schimbare şi îi vor acorda votul de încredere. Dacă va obţine majoritate, Drăgoi promite transparenţă şi multe investiţii.

Reporter: Câteva cuvinte despre politicianul Ilie Drăgoi. De când faceţi politică şi de ce aţi optat pentru UNPR?

Ilie Drăgoi: Sunt inspector superior la ANAF, lucrez aici de 18 ani, iar în acest sunt suspendat, întrucât m-am înscris în lupta electorală. Aceasta este procedura. Nu am vechime în politică. Am intrat anul trecut, crezând că poate, în felul acesta, pot să schimb ceva la Ovidiu. De ce la UNPR? Pentru că a fost singurul partid care nu mi-a impus condiţii, mi s-a acordat libertatea de a-mi forma echipa şi să fac ceea ce consider de cuviinţă că este bine.

Rep.: V-aţi format o echipă de oameni care nu au mai cochetat cu politica, dar care îşi doresc o schimbare.

Ilie Drăgoi: Nu mi-a fost uşor să aleg oamenii, pentru că mulţi sunt dezamăgiţi şi nu au vrut să intre în politică. Am trei ingineri, tehnician, liber profesionist, cântăreţi, n-au făcut politică, n-au relaţii în primărie. Faptul că n-au experienţă nu reprezintă un dezavantaj, dacă ne uităm la actualul primar. Nici el n-a avut experienţă.

Rep.: Ce anume v-a determinat să întraţi în această luptă electorală?

Ilie Drăgoi: Se cheltuie şi s-au cheltuit mulţi bani pe lucruri care nu au mare valoare. Şi în mandatul actual şi în cel anterior s-au risipit bani, nu s-au făcut investiţii. S-au vântut terenuri, s-a făcut o promedată şi locuri de joacă.

Rep.: Ce trebuie schimbat în Ovidiu?

Ilie Drăgoi: Nu există transparenţă. Nimeni nu ştie câţi bani are primăria, în ce vrea să investească, pe câţi ani. Am luat legătura cu potenţiali investitori, dar nu ştim dacă mai e un metru pătrat liber în Ovidiu pentru a investi.

Rep.: Care au fost criteriile în baza cărora aţi fost desemnat de conducerea partidului să reprezentanţi UNPR la alegerile din 5 iunie?

Ilie Drăgoi: A văzut că m-am implicat, am format organizaţia la Ovidiu. Am avut mână liberă şi m-am descurcat.

Rep.: Care este programul dumneavoastră electoral ? Care sunt priorităţile de dezvoltare? Spre ce zone vă veţi îndrepta atenţia?

Ilie Drăgoi: În primul rând, nu există canalizare în Ovidiu. Şi, mai este şi zonă metropolitană. Trebuie schimbat iluminatul public, investiţii în copii, reabilitarea străzilor, a cimitirelor. În Ovidiu nu mai sunt locuri de înmormântare, nici teren. Trebuir un cimitir în Nazarcea, au două biserici, dar n-au cimitir şi îşi îngroapă morţii la Ovidiu. În scurt timp, s-ar putea ca cei din Ovidiu să meargă la Nazarcea să-şi îngroape rudele.

Rep.: Sunteti mulţumit de cum decurge campania electorală? Având in vedere că noua lege impune mai multe restricţii…

Ilie Drăgoi: Sunt mici fondurile, sumele alocate pentru afişe, publicitate. Pentru mine e greu, nefiind o persoană publică, oamenii nu mă cunosc. Mă plimb pe stradă, stau de vorbă cu oamenii. În rest, se rup afişe, se distribuie pachete, încă se practică acest obicei, chiar dacă legea nu permite. A fost Paştele, s-au oferit pachete. Am avut avantajul că sunt curat, n-au cum să mă atace. Se pot inventa lucruri, dar n-am avut surpriza. Au fost, însă, amenţinări de genul: „Retrage-te, că eu sunt mai bun de cât tine“.

Rep.: Ce transmiteţi lcouitorilor din Ovidiu? De ce ar trebui să voteze UNPR?

Ilie Drăgoi: Dacă locuitorii vor să vadă cum se face politica deschisă cu cetăţeanul şi pentru cetăţean, să se uite la integritatea şi verticalitatea echipei UNPR. S-au făcut sondaje, am fost pe locul II, dar oamenii sunt timoraţi. Le e frică că le închid afacerle. De regulă, primarul în funcţie are avanatje. Trebuie schimbată mentalitatea omului. Dacă voi pierde, mă voi retrage, o să rămân simplu membru al UNPR, voi lăsa organizaţia pe mâna altcuiva şi voi reveni la ANAF.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102