REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Iliescu, despre Ponta: S-a descurcat bine în gestionarea numirii procurorilor şefi

Iliescu, despre Ponta: S-a descurcat bine în gestionarea numirii procurorilor şefi

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 145

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a dovedit maturitate, înţelepciune, stăpânire de sine şi ponderare în modul în care a gestionat situaţia legată de numirea procurorilor şefi, el arătând că Ponta "s-a descurcat bine"."Eu cred că Victor Ponta dovedeşte maturitate. E un băiat tânăr, are abia 40 de ani, a intrat în partidul nostru în anul 2000, Năstase este cel care l-a promovat în funcţii guvernamentale la început şi apoi la partid; eu cu toată încrederea l-am susţinut la ultimul Congres pentru preluarea conducerii partidului şi se dovedeşte că nu a fost o hotărâre nemotivată, adică are şi pregătirea necesară, însuşirile, calităţile necesare unui om politic tânăr şi dinamic şi am toată încrederea în aceste calităţi ale lui", a spus Iliescu, la Antena 3.

El a răspuns astfel solicitării moderatorului de a evalua modul în care Victor Ponta a gestionat situaţia legată de numirea procurorilor şefi.

Iliescu a spus că Ponta a dovedit maturitate şi înţelepciune, ponderare şi stăpânire de sine.

"Şi a dovedit, din acest punct de vedere, în aceste zile, cu chestiuni destul de delicate, dificile, şi maturitate şi înţelepciune şi ponderare, adică nu are ieşiri spontane, de aşteptat la un om tânăr, să fie mai impulsiv şi să abordeze lucrurile mai cu repezeală. Dovedeşte şi stăpânire de sine şi înţelepciune, aşa că e un om care confirmă", a spus Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a menţionat că Victor Ponta "s-a descurcat bine" în cursul zilei de marţi.

"S-a descurcat bine azi. (...) Noi avem un bazin mare de procurori, sunt convins că se poate găsi numitorul comun, oameni care să răspundă tuturor criteriilor", a mai spus Iliescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei, precizând că aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma discuţiei cu membrii secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

El a precizat că a propus Consiliului o procedură directă, în care ca ministru interimar să formuleze propuneri, candidaţii să fie audiaţi la CSM, iar preşedintele să numească, dar secţia de procurori a CSM a avut o altă opţiune, pe care nu poate decât să o respecte.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369