REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iliescu: Generaţia lui Ponta şi-a asumat o mare responsabilitate istorică

Iliescu: Generaţia lui Ponta şi-a asumat o mare responsabilitate istorică

Replica API 20 aprilie 2013 | 00:00 170

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a precizat, vineri, la Congres, că evenimentul a renit reprezentanţi a 4 generaţii - el - generaţia celor de 80 de ani, Năstase - 60 de ani, Ponta - 40 de ani şi cei de 20 de ani, arătând că generaţia premierului şi-a asumat acum o mare responsabilitate. "Îmi exprim speranţa că acest Congres va da un nou combustibil ideatic partidului şi militanţilor săi. Suntem aici o sumă de exponenţi ai unui proces istoric. Se schimbă generaţiile. Iată, în acest Congres suntem reprezentanţii a patru generaţii: e generaţia mea, a celor de 80 de ani, pe care istoria ne-a obligat la 60 să ne reînşurubăm cu elan tineresc pentru schimbarea revoluţionară a societăţii româneşti. Sunt aici cu Gherman, reprezentăm această generaţie", a spus Iliescu.

El a precizat că generaţiei sale i-a urmat generaţia lui Năstase, prezent la Congres, care a ajuns la 60 de ani de acum şi care a avut rolul său în această perioadă.

"A venit a treia generaţie, a lui Ponta, a patruzeciştilor, a celor de 40 de ani, generaţia lui Ponta şi care şi-a asumat o mare responsabilitate istorică", a spus Iliescu, adăugând că la Congres sunt şi reprezentanţii generaţiei mai tinere, de 20 de ani, care vor veni din spate.

Iliescu a subliniat faptul că un partid trebuie să ştie să îmbine forţa tuturor generaţiilor, apreciind că această cumunicare intergeneraţională şi această capacitate de tansfer de ştafetă reprezintă cheia succesului oricărei mişcări politice, a oricărui partid şi a oricărei mişcări sociale.

"Această ştafetă perpetuă ne dă forţă, ne dă perspectivă şi încredere. Haideţi să manifstăm încredere că generaţiile care vin vor lua cu elan în plus, cu forţă nouă ce ne-am propus în toţi aceşti ani, care să exprime într-un program politic al partidului în ajunul aniversării celor 25 de ani de la Revluţia din decembrie, să fie pentru noi un angajament ca să ne prezentăm atunci cu un bilanţ şi cu o perspectivă nouă pentru ţară şi pentru toate generaţiilecare vin", a conchis Iliescu.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614