REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Iliescu: Kovesi nu poate fi blamată pe viaţă pentru că, într-o vreme, s-a aflat într-o funcţie

Iliescu: Kovesi nu poate fi blamată pe viaţă pentru că, într-o vreme, s-a aflat într-o funcţie

Replica API 10 aprilie 2013 | 00:00 207

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că aprecierea potrivit căreia procurorii propuşi la şefia Parchetelor de către premier ar fi "oamenii lui Băsescu" este "cam hazardată", el arătând, referindu-se la Kovesi, că un om nu poate fi blamat pe viaţă pentru că a avut o funcţie. Solicitat să comneteze faptul că se spune că procurorii ar fi oamenii şefului statului, Iliescu a spus: "E cam hazardată o asemenea apreciere. Faptul că a existat o anumită relaţie firească între şeful statului şi şeful Procuraturii nu înseamnă că toţi procurorii au devenit oamenii preşedintelui".

Iliescu a spus, referindu-se la Codruţa Kovesi, că un om nu poate fi blamat toată viaţa pentru că a deţinut o anumită funcţie la un moment dat.

"Nici nu cunosc să existe o asemenea suspiciune asupra persoanelor nominalizate. S-a discutat numai despre Kovesi că a fost o vreme în funcţia pe care a avut-o şi ar fi suspiciuni din acest punct de vedere. Dar nu e suficient, nu blamezi un om pe viaţă pentru că, într-o vreme, s-a aflat într-o funcţie", a adăugat Iliescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că s-a întâlnit, luni seara, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, cu persoanele propuse pentru posturi de procurori, cu excepţia Laurei Kovesi, care se află în continuare la Bruxelles, dar care i-a transmis planul de management.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că a constatat "cu tristeţe" faptul că premierul Victor Ponta foloseşte "termenii" şi "tonul" lui Traian Băsescu în privinţa unor evenimente precum referendumul din 2012.

Liderul PNL a precizat că "la rigoare" Laura Codruţa Kovesi poate fi propusă pentru şefia DNA, dar cineva trebuie să fie "cinstit" şi să spună: "da, n-am uitat ce s-a întâmplat în Parchetul general sub conducerea doamnei Kovesi şi a domnului Băsescu".

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369