REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iluminat stradal cu becuri led, în Mangalia

Iluminat stradal cu becuri led, în Mangalia

Replica API 19 ianuarie 2019 | 04:08 718

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, proiectul de modernizare a rețelei de iluminat public stradal. În acest sens, au loc intervenții la toți stâlpii de pe principalele bulevarde ale orașului, unde se schimbă corpurile de iluminat existente, cu becuri de tip led, care sunt mai economice şi oferă o vizibilitate mai mare, pe timpul nopţii. Până acum, s-au schimbat becurile pe bulevardele Callatis şi 1 Decembrie, urmând ca lucrările să continue pe celelalte artere principale, din localitate. Ca atare, reprezentanţii municipalităţii informează populaţia că reţeaua de iluminat stradal va funcţiona şi în timpul zilei, pe durata efectuării lucrărilor.

“Recent, Primăria Mangalia a preluat iluminatul stradal de la Enel, după demersuri de aproape doi ani, blocate deseori din cauza birocraţiei. Acum, ne ocupăm să montăm în tot oraşul becuri led pentru economie la factură, dar şi pentru optimizarea iluminatului stradal, întrucât noile corpuri de iluminat au o durată de viaţă mai mare şi oferă o mai bună vizibilitate, comparativ cu becurile clasice”, a explicat primarul Radu Cristian. El a mai spus că, în perioada următoare, se vor înlocui becurile pe străzile Portului – zona Port Turistic, Rozelor, Oituz, Ștefan cel Mare, Negru Vodă. Ulterior, toate străzile din Mangalia vor fi iluminate cu acest echipament performant, de tip led, pentru creşterea gradului de confort al locuitorilor orașului, pe timpul nopţii.

“Am preluat de la Enel peste 4000 de stâlpi de iluminat stradal, iar de acum înainte municipalitatea se va ocupa de întreţinerea şi modernizarea acestora, cu precizarea că reţelele aparţin tot Enel-ului”, a completat edilul. Radu Cristian a subliniat că în perioada imediat următoare, Serviciul de iluminat public stradal va fi preluat de către Goldterm, compania Consiliului Local. De asemenea, primarul a afirmat că modernizarea iluminatului stradal este şi o componentă a proiectelor cu fonduri UE, aflate în diferite stadii de implementare, atât în Mangalia, cât şi în staţiunile din sudul litoralului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
radu cristian sa-si aduca aminte de campania electorala inaite de a fi alesa, cum promitea el ca va moderniza egarajele din Mangalia pe care acum le demoleaza. De doi ani in locul garajelor demolate, mizerie ca la groapa de gunoi. NIMIC realizat, doar mizerie si ruine.
4
0
Domn primar cat mai tii domle ornamentele alea de craciun aprinse ca suntem de rasul curcilor! Si cine plateste atata energie consumata de-anpulea?
3
0
becul din statia peste drum de profi nu functioneaza ,se opserva greu ce microbuze circula.
3
0
Presupun ca pentru acest lucru se vor inlocui stilpii cu cei metalici si ce vor face cu cablurile TV si internet,Acum spun ca repara iluminatul public,cu cine si cu ce sume iar povestea ca din aceasta cauza iluminatul functioneaza toata ziua e o minciuna iluminatul e sectorizat si ar putea fi aprins numai pe portiunea in care se fac lucrari si cred ca se vrea un consum mare ca altfel nu se explica dece iluminatul public functioneaza pina la 7,30 -8.Daca nu stiti si nu aveti specialisti apelati la ing. Radu Badea stie poate sii mangaliot cu bun simt si in niciu caz hot.Sau toicmai din cauza as
5
0
Te contrazic. Cel mai bun primar din judet e Fagadau. Cel mai bun de pus pe varza.
1
1
Da, pacat ca in intersectia de langa restaurantul Callatis, iluminatul public nu merge, riscul ca cineva sa fii lovit fiind foarte mare.Mangalia a ajuns o umbra.Un oras plin cu sali de pacanele si pariuri spirtive, vedea-le-as in flacari cu tot cu jucatori inauntru!
4
0
Serban la Eforie vad ca doarme.Cum de il mai votati eu nu va inteleg.Eu aici la Mangalia fac treaba dar voi ce motiv aveti?
0
5
Radu Cristian e cel mai bun primar din judet.
4
12
Tot la voi,la ziar ,acum cateva zile facea o declaratie ambigua RC, referitoare la iluminatul pe timpul zilei si chiar se scuza pentru disconfort.Acum vine cu subiect si predicat si explica ce lucrari se fac.Habar nu avea ce se intampla in oras cu iluminatul pe timp de zi, ca altfel nu se explica o a doua interventie la numai cateva zile.A demonstrat ca el e prezent in primarie nu si in oras.
8
1
Eu v-am dat ideea. Astept ca sa-mi multumiti. Oricum nu va las in pace. In lic sa tai frunze la caini, mai bine mint locuitorii. Dati-mi serviciu si poate va las in pace
1
4
Deci se poate si se face ! Deci una e ce vorbesti si alta e ce faci. ce faci e ceea ce ramane dupa tine.
6
1
Sa vedeti ce leduri a cumparat Artagea, la aeroport. A dat 5mil RON. A zis ca vrea si anul asta sa dea un tun la fel.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920