REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Imaginea NEPUTINŢEI: Ruina cu macara ruginită din Portul Tomis

Imaginea NEPUTINŢEI: Ruina cu macara ruginită din Portul Tomis

Replica API 31 martie 2017 | 00:00 666

„Oare trebuie să se întâmple o nenorocire ca cineva să ia măsuri?”

„Oare trebuie să se întâmple o nenorocire ca cineva să ia măsuri?”

Portul Tomis este o zonă turistică frecventată atât de constănţeni în sezon şi extrasezon, cât şi de miile de turişti care aleg ca destinaţie pentru vacanţa de vară litoralul românesc. Deşi este o zonă extrem circulată şi preferată de cei care vor să ia o gură proaspătă de aer, constănţenii care se plimbă în Portul Tomis nici nu mai sesizează prezenţa macaralei care zace pe terenul pe care urma să se ridice un hotel de lux.

Hotelul Hilton, un proiect ce avea să aducă strălucire Portului Turistic Tomis s-a dovedit a fi o himeră! Primul Hotel Hilton de pe litoralul românesc a rămas la stadiul de schelet, iar ceea ce trebuia să fie un resort de lux a ajuns să întunece peisajul care ar trebui să fie unul de vis. Pe terenul clădirii se află de tot atâţia ani şi macaraua cu care s-a lucrat la ridicarea etajelor. Aceasta zace lângă clădirea care pare desprinsă din filmele de groază. Constănţenii care s-au plimbat în ultima perioadă pe faleza din portul Tomis şi-au reamintit de clădirea abandonată.

Văzând că macaraua este tot în locul în care era şi acum ani de zile, s-au decis să facă sesizări către autorităţile locale. Un constănţean a sesizat Poliţia Locală Constanţa cu privire la prezenţa macaralei care pare să fie un pericol pentru trecători. „În Portul Tomis zace de zeci de ani o macara turn. Oare trebuie să se întâmple o nenorocire ca cineva să ia măsuri? După zeci de ani, expusă la mediul marin, poate oricând să se prăbuşească.

Numeni nu vede?”, a precizat acesta. Primul hotel Hilton de pe litoral ar fi trebuit să fie ridicat în locul fostului proiect Constanţa Sea Hotel. Început prin anii 2000, imobilul urma să aibă zece etaje şi heliport. Astăzi a rămas doar un schelet de clădire, abandonat în portul turistic Tomis. Pe teren se află şi o macara ce a ajutat la ridicarea etajelor. Este ruginită şi dă impresia că urmează să se prăbuşească!

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne rugam sa-l vedem si pe acest hot mare numit Mazare, condamnat definitiv ! So help us God !
3
0
Giman Iuliu stie tot. sa fie audiat de dna.
1
0
Monumentul administratiei Pastaie!! Fagadau se inchina zilnic la el!! Poate misca in front fara binecuvantarea lui Pastaie si a lui Tedosnicul? Nu!!
0
0
Sunteti singurii in cunostinta de cauza. Italianul broscar a venit sa spele banii in Romania. Maz & Co l-au interceptat, au incasat spagile iar cand a inceput sa puta s-au distantat. In mom de fata , Excelenta sa Strutinski este proprietarul si a casei italianului situata pe M. Viteazu colt cu Bd .Mamaia, vis a vis de statia de Butan Gas. Bosorogul italian a avut firma ANDREEA IMOB, actualmente apartinand unei parasute Corina Gravan!?!
1
1
Cel mai bun lucru reclamati peste tot si mereu pana la urma se vor lua maSURI .eU AM RECLAMAT LA PROTECTIA CONSUMATORULUI UN wc PUBLIC PUS AIUREA IN PASASUL DE TRECERE DIN 3 SCOLI SI SA STITI CA A VFOST RAPID MUTAT
2
0
Numa' buna de dat la fier vechi. Tzigani, sho' pe ea!
4
0
Sa vedeti macaraua care este buricul orasului in zona Dacia.
1
2
Bunicamiu a lucrat pe macaraua care a ajutat la ridicarea hotelului....iar totul s a oprit in momentul in care bunicamiu a cazut in patima bauturii si a vandut manetele si scaunul din cabina pe o damigeana de vin !
11
1
mazare mafiotu' si gasca lui de hoti au dat aprobarile pentru acest mastodont uitat --- la puscarie cu ei mama lor de panarame
16
0
D-le primar:de urgenta va rugam sa demarati procedurile de demolare.si neaparat pe cheltuiala investitorului respectiv, ori a celor care au semnat aprobarile.
14
0
ptr fagadau are valoare sentimentala,mai ales macaraua!
10
1
Scheletul a fost cumparat pe 2 bani de bossii Constantei Mazare , Strutinschi, Constantinescu de ce mai intrebati au fost alesi de 4 ori sau s-a uitat ????
9
0
Avem consilieri locali alesi care ne reprezinta ,nici o initiativa in sedintele de consiliu platite din banii nostrii. Domnule primar aceasta constructie trebuie demolata iar terenul sa treaca in proprietatea privata a consiliului local.
8
1
un sat de tigani borati
13
1
acolo nu se va mai construi nimic ,"hotelu"construit cu rinjetul lui mazare si al investitorilor broscari pe locul fostei circiumi este deja nclinat si in curind o sa avem atractie mai mare decit au italienii in PISA.l-au construit pe sol de umplutura unde apa e la jumatate de metru adincime .stati cu ochii pe el ca in curind pica
12
2
Pai tot orasul ar fi de reclamat sant curioasa cand mergeti la spitalul militar sa crdeti si acolo gandacii care merg pe pereti in rezervele de reanimare si cand arestati medicii spagari din el si investigati cati pacienti mor dupa operatiile efectuate in acel spital imputit .
7
9
trebuie sa urmam si noi exemplul domnului si sa reclamam si noi restul constantenilor altfel nu vom reusii nimic in acest oras, uniti poate rezolvam ceva, eu ii voi urma exemplul domnului si voi face sesizare daca nu pt noi macar pt copii nostrii, o seara buna tuturor !
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369