REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Imagini DEZOLANTE cu Teatrul de Vară din Mamaia! Perla litoralului a ajuns o RUINĂ

Imagini DEZOLANTE cu Teatrul de Vară din Mamaia! Perla litoralului a ajuns o RUINĂ

Replica API 13 martie 2017 | 23:50 1536

Situația în care a ajuns să se afle urbea de la malul mării nu este una prea bună! Clădiri în paragină, situate chiar în zone centrale, dar în care nu se poate investi întrucât proprietarii sunt prin America și habar nu au ce-i pe "acasă". Afaceri cărora li se bagă "bețe în roate" încă din fașă și lipsa unui interes față de tot ce înseamnă un oraș modern. Poate că tot ce s-a distrus în administrația ce a apus va avea o șansă la resuscitare acum. Și asta pentru că orașul moare. Teatrul de vară din staţiunea Mamaia, locul atâtor ediţii ale fetivalului cu acelaşi nume, arată ca după război. Scena este înconjurată de gunoaie şi buruieni, pereţii sunt scorojiţi, iar scaunele, altădată ocupate de spectatori, zac goale şi rupte. Nimic nu mai aduce aminte de locul în care răsunau melodiile zecilor de artişti care au debutat aici.

În timp ce în tot judeţul, în pragul campaniei şi în campania electorală au fost declanşate adevărate curse ale asfaltării drumurilor,... cultura a rămas din nou la coadă! De exemplu, de ani buni, Teatrul de Vară al municipiului Constanţa şi Galeriile de Artă s-au transformat în veritabile ruine care adăpostesc, când şi când, oameni ai străzii! Cum este posibil ca oamenii străzii să intre în galerie, să-şi aştearnă păturile şi să doarmă în incinta care reprezenta, odată, cultura... invităm autorităţile să afle şi, de ce nu, să reintroducă această clădire în circuitul anterior degradării! Scena s-a transformat în spaţiu pentru depozitarea resturilor, pereţii arată deplorabil, nimic din aspectul actual nu reaminteşte de anii de glorie ai acestui loc care găzduia spectacole de neuitat. Ceea ce este și mai interesant este faptul că Teatrul de Vară este păzit. Doi agenți stau în incinta Teatrului de Vară și supraveghează atent orice mișcare. Ce or supraveghea numai ei știu, căci nici dacă vrei să mergi să furi ceva, nu mai ai ce. Boschetarii și-au făcut un adevărat culcuși la galeriile de artă ce odinioară adăpostea magazine selecte.

Teatrul de Vară, în atenția Consiliului Județean!

La data de 30 septembrie 2016 CJC organiza o dezbatere publică privind „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia”. Aflat într-o zonă cu potenţial turistic şi economic ridicat, o „reînviere” a complexului va aduce beneficii atât culturale, cât şi sociale. Potrivit documentului publicat de CJC, Teatrul de Vară are o capacitate de 1.100 de locuri în tribune, dar şi o scenă impresionantă. Deşi prezintă anumite avantaje, actualmente, stadiul imobilul este complet NEFUNCŢIONAL, suferind „profund la nivel de eficienţă energetică, structură şi dotări”. Prin accesarea de fonduri europene, CJC îşi propune refacerea aleeilor aflate în apropierea clădirilor, amenjarea în corespunzător a grădinilor suspendate atât prin amenajarea de spaţii verzi, cât şi a unor locuri de joacă pentru copii sau pentru petrecerea timpului liber. Nu în ultimul rând, clădirea va beneficia de o reconsolidare majoră, de la scările de acces până la lumini, sunet, ziduri sau acoperiş. Pentru o recondiţionare ca la carte nu poate lipsi şi achiziţionarea de mobilier specific punerii în valoare a imobilului. Valoarea maximă a proiectului este de 5 milioane de euro, însă în ceea ce priveşte costul lucrărilor, acesta nu trebuie să depăşească suma de 4.500.000 de euro. Până la fapte, constănţenii, dar şi turiştii vor avea parte de o imagine dezolantă a ceea ce a fost cândva mândria litoralului românesc.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazare a distrus Mamaia dar vedem ca a scapat lejer ! Macar nu mai impute spatiul public si Tv !
5
2
In stare nici macar sa zugraviti ce-a construit tata !
5
0
Teatrul e teatru piateta e piateta! Teatrul inseamna respect pentru artist.
9
0
Teatrul de Vara a fost intentionat lasat in paragina pt a fi luat pe pret de nimic de firmele lui Maz-Nicusor-Strutzul. N-au mai apucat, dar rezolva Fagadaul.
5
3
Propun a fie daramat, si asa toate susanelele se tin in strada, piateta casino, pe faleza. Cine mai are nevoie de Teatru cand piesele si concertele sunt gratis, la marginea santului?
7
5
Mazare a distrus aici intentionat ca lumea sa vina pe strada sa il vada pe el imbracat in panarama. Mult rau a facut baiatul asta!
12
3
Cu 4.500.000 euroi construiesti un spatiu desfasurat de 10.000 metri patrati. A da, spaga minim 10%
8
0
Fenomenull Mazare-Nicusor-Fagadau,triumful indolentei,nesimtirii si al prostiei in administratie.Uite dovada.
12
3
Si cel din Statiunea Costinesti a ajuns o ruina din cauza unor directori incompetenti tinand-ul ca si activ al BTT-ului in loc sa-l dea la Primaria Costinesti pentru a fi intretinut si folosit.Au distrus toata fosta STATIUNE A TINERETULUI !
8
0
Cam tirziu v-ati sesizat.
12
0
sa-mi bag , daca nu investeste nimeni ce dracu sa fac frate ?
6
6
Futu-te-n gura de cioroi cu gramatica ta !!! La gazare cu tine Sali !!
10
2
Sa face loc de cai sa plibam uristi cari vini la mare la litoral Fagadaul ne zice ca facem sefu io sAli de la anri coada mi se spuie vam zis ca costata ie a romilor vestiti cu carute cu cai frumos
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367