REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Imagini din Bamboo, postate înainte de incendiu: SE FUMA LA GREU! Clubul funcţiona fără autorizaţii?!

Imagini din Bamboo, postate înainte de incendiu: SE FUMA LA GREU! Clubul funcţiona fără autorizaţii?!

Replica API 23 ianuarie 2017 | 00:44 555

Anchetă la clubul Bamboo din capitală, care a ars în dimineaţa de sâmbătă, 21 ianuarie, din temelii. Se verifică situaţia autorizaţiilor, în timp ce mai multe fotografii postate în mediul online ilustrează că înăuntru se fuma fără probleme, fără frica unor posibile controale şi amenzi. Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat cauza, întocmind dosar penal.

Peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste șase ore, pentru stingerea incendiului izbucnit la un club din sectorul 2 al Capitalei. Echipajele ISU București-Ilfov încă acționează pentru stingerea tuturor focarelor rămase. În urma apelului primit la dispeceratul ISU București-Ilfov, la ora 03.32, care anunța un incendiu la un club situat pe strada Tuzla din București, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri și personal medical specializat care să acționeze pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și lichidarea incendiului. În zona de manifestare a incendiului, au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, 4 autospeciale de intervenție la înălțime, 28 echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, 26 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, un punct de comandă mobil, 4 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, 2 spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare, un echipaj CBRN, mașina medicului de urgență. De asemenea, echipajele pompierilor salvatori au fost suplimentate cu personalul ISU București-Ilfov aflat în turele libere.

În total, 44 de persoane au fost transportate la spitale, iar la ora 13.00, la unitățile spitalicești au rămas internate 5 persoane, astfel: 4 persoane la Spitalul Floreasca și o persoană la Spitalul Sfântul Pantelimon. Victimele transportate la unitățile medicale acuză, în special, intoxicări cu fum, hipotermii și contuzii.

"Înăuntru se fuma la greu! Autorităţile ce au păzit?"

Între timp, în mediul online au început să fie distribuite fotografiile postate pe pagina de Facebook a clubului Bamboo, în care se poate observa cum se fumează înăuntru. “Fotografiile postate pe pagina clubului Bamboo. Nu e una în care să nu apară cineva cu ţigara aprinsă în mână”, a scris un bărbat pe Facebook care nu poate să nu se întrebe ce păzesc autorităţile. Totodată, persoanele care în dimineaţa de sâmbătă s-au salvat din teribilul incendiu au declarat că da, se fuma: “Se fuma palmat, în ciuda insistenţelor ospătarilor care le făceau observaţie clienţilor. Dar se fuma, da”.

Uite autorizaţia, nu e autorizaţia...

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a explicat, sâmbătă, că, potrivit deciziilor luate în 2016 de Guvern, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează, dar nu se sancţionează, potrivit Rtv.net. Autorităţile au dat mai multe amenzi pentru nereguli la clubul Bamboo. De altfel, localul nu avea toate autorizaţiile. Un administrator al clubului a fost dus la poliţie pentru audieri, imediat dupa incendiu. "În momentul de faţă, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează de către inspectorii de prevenire, care fac respectivele controale, dar potrivit unei hotărâri de guvern nu se şi sancţionează", a afirmat Vasile. „A fost dată pe o perioadă de şase luni, ulterior a fost reînnoită pentru o perioadă de încă şase luni, termen de graţie pentru toţi operatorii economici cărora li se impune obţinerea acestei autorizaţii să poată intra în legalitate", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU. Întrebat dacă, în condiţiile în care au fost constatate la controalele repetate deficienşe, clubul Bamboo era un pericol, Daniel Vasile a răspuns: "Având în vedere că au fost identificate mai multe deficienţe pe parcursul anilor, exista o stare de pericol, aşa cum există la orice alt operator economic la care se găseşte o deficienţă".

Citeşte şi: Cătălin Botezatu: Doar 1% din ce a apărut la televizor este adevărat. Este posibil să fi fost pus cu intenţie

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu este nimic concludent, fotografiile pot fi de pe timpul cand in cluburi se fuma si oricum nu a luat foc de la tigara
0
0
camerele de supraveghere sa poata fi accesate si de pompieri. si vin la fix cu amenda , daca au curaj . . .
0
0
Si daca se fuma ,ce?Ce legatura are incendiul cu fumatul? Credeti ca o tigara poate declansa un foc propagat in 100 de secunde si sa degaje un asemneea fum toxic? Iar ne cred unii ca sintim timpiti.
3
1
pai si cine e de vina ca se fumeaza? nu consumatorii? te obliga careva sa fumezi??? daca ei nu tin la viata lor, nu i respecta pe nefumatori, nu tin cont decat sa se simta bine, bauti, drogati si cu tigari....normal ca afaceristilor de club le pasa doar de un lucru: banii!!!!
5
3
Totul a fost o inscenare chiar daca murea oameni totul in demersul unei lovituri de stat programata de Iohanis la fel ca si anul trecut !
2
5
club de dihori si pitzipoance,construit din lemn si surcele,de aici i-si tragea banul nemuncit bote,sau botetica,acuma normal ar fi sa-si ia pedeapsa cu executare,fara amnistia si gratiera,la parnaie
10
1
O lime mizerabila.traieac in minciubi.se fuma la greu....asa ca....ce pretentii aveti????
9
2
Tara de labagii condusa de labagii. Nu ne place munca dar nici statul degeaba. Nu ne plac legile dar nici faradelegile. Cacati
6
4
Nu exista o stire ca a venit cineva in control inopinant , din partea cui trebuie sa vina si sa dea amenzi pentru fumat , cum dracu altii pot intelege ca daca este lege sa nu se fumeze decat afara din unitate se conformeaza si nu incearca sa schimbe legea , noi sintem mai ai dracu decat legea in toate privintele nu numai cu legea antifumat,concluzie nu are cine sa ii arda la buzunare.
10
2
ce p..la mea cautau plesnitorile in club la ora aia??? pacat ca nu a murit macar o prastie...
9
3
Bote, tu ai respectat legea, vreodata in viata ta ?! Cred ca ti s-a infundat, "ulciorul nu merge de multe ori la apa". Sa platesti tot deranjul pompierilor, salvarilor, medicilor, procurorilor...etc., si nu in ultimul rand tinerilor care si-au pus viata si sanatatea in pericol, iar tu iti umpli buzunarele cu bani negri, nemunciti. Sa-ti fie rusine, arogantule si ignorantule, infatuatule ! Sa ti se impute toate cheltuielile si tot deranjul...si nu numai.... lipsa autorizatiei ?! Cine-i mai era tine !?
13
0
...se fumeaza la greu pe peste tot in interior...cluburi...restaurante, institutii ...nimeni nu controleaza....
17
4
Pacat ca nu a mierlit o panarama . Plangea acum Leo de la Strehaia.
11
1
Adevarul care este ascuns de ochi presei este ca s-a topit o cantitate impresionanta de silicon ! Din surse s-a auzit ca dovedit ca Loredana Chiviusi Simona Trasca care eraula treaba sunt victime 1
14
2
Toti erau niste spurcati de satanisti...
10
5
Si la madame margo se fumeaza pe boarate , o sa ia si ala foc .
21
3
cred eu ca osa se afle multe daca exzista interes
8
1
Toti erau vegetarieni...fumau iarba
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218