REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

IMAGINI din momentul REȚINERII lui Dragoș SĂVULESCU. VIDEO

IMAGINI din momentul REȚINERII lui Dragoș SĂVULESCU. VIDEO

Replica API 15 septembrie 2021 | 00:05 9223

Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo, a fost arenstat în urmă cu mai bine de o lună, în Grecia, după ce a fost dat de gol de soția sa, în vacanță. Acum au apărut imagini din momentul reținerii omului de afaceri, imaginile fiind transmise deDragos Savulescu și soția sa Angela Martini. Filmată în timp ce cuplul se afla într-o mașină de poliție care depășea viteza, fosta Miss Univers Angela Martini poate fi auzită în videoclip strigând “de ce dracu conducem așa?” ca o cavalcadă de vehicule de poliție, luminile și sirenele care urlă, curse pe străzi.

Încă zguduit de calvarul lor, cuplul a anunțat că intenționează să dea în judecată autoritățile din România pentru arestarea a până la 30 de ofițeri pe 8 august. Poliția greacă răspundea la un ordin român de extrădare emis de Curtea de Apel din București, care a trecut săptămâna trecută, Curtea de Apel din Marea Egee din Syros, Grecia a decis că nu are merit și le-a permis să se întoarcă acasă în Italia.

Săvulescu dă în judecată Statul Român

“Nu ar fi trebuit niciodată să trecem prin asta. Ceea ce au făcut autoritățile române a fost terifiant și complet ilegal. România nu a avut dreptul să ordoneze arestarea mea, deoarece știau din iunie că executarea cazului meu a început deja în Italia și, potrivit legii, acest lucru elimină puterea României de a mă aresta. Au mințit poliția din Grecia cu privire la acest lucru, susținând - în mod greșit - că nu începusem încă executarea pedepsei mele. Vina pentru aceasta revine în totalitate autorităților din România.”, a spus Săvulescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Din decizia lor de a da în judecată autoritățile române pentru despăgubiri, el a adăugat: “Am fost vânati și condamnati de România de aproape 16 ani pentru o crimă pe care nu am comis-o”.

“Pe lângă faptul că am pierdut bani și timp din cauza întregii situații, aceasta ne-a afectat sănătatea, imaginea, afacerea și viața. Vom cere daune grave. Mai mult, este o chestiune de principiu, deoarece nu putem lăsa un stat abuziv să ne distrugă astfel. De asemenea, trebuie să îi încurajăm și pe alții să facă același lucru, pentru că nu suntem singurele victime ale acestui stat, sunt multe, multe altele.”, a mai spus el.

VIDEO cu momentul reținerii

Videoclipurile lansate de cuplu surprind seara arestării la un restaurant de pe malul mării din Mykonos, unde plecaseră la cină cu prietenii. Primul - filmat cu doar 30 de minute înainte de arest - arată-o pe Martini pozând jucăuș pentru soțul ei în timpul unei plimbări romantice pe plajă, fără să știe că poliția se pregătea să se arunce pe ei.

VIDEO 1:

Al doilea îl arată pe Savulescu și soția sa îngrozită fiind conduși cu viteză la secția de poliție din Syros, înconjurata de trei ofițeri în mașină și urmati de alte mașini și motociclete de poliție. Pe fondul haosului, Martini poate fi auzită liniștindu-l pe soțul ei că a chemat deja avocații lor.

VIDEO 2

Ulterior, Savulescu a petrecut două zile sub arest înainte de a fi eliberat, în așteptarea unei ședințe judecătorești care a avut loc miercurea trecută. Chiar dacă deținea documente din Italia care arătau că poate călători liber, acțiunea autorităților române a însemnat că a fost obligat să rămână pe insulă până săptămâna trecută, locuind în locuințe închiriate. El susține că România a exercitat presiuni asupra poliției grecești pentru a efectua arestarea, chiar dacă ordinul de extrădare a României a dispărut, fiind respins deja în Italia în 2019. Interpol a aplicat și măsuri provizorii la dosarul lui Savulescu, eliminând efectiv accesul la acesta, a spus el. .

Vorbind despre acuzațiile inițiale din România, legate de un caz de restituire a terenurilor din 2005, în care a fost condamnat în 2019 la 5 ani și 6 luni, domnul Savulescu a adăugat: “Sustin cu putere inocența și condamnarea mea a fost profund ilegală”.

În calitate de rezident al Italiei din 2017, Savulescu a solicitat cu succes recunoașterea legală a cazului său în Italia, iar în septembrie anul trecut, Curtea de Apel din Napoli a acordat ulterior o amnistie a sentinței conform legislației italiene.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Replica replica
2
1
Te asteptam cu bratele deschise la poarta alba! Sa te facem gagica noastra!
15
4
Pe Seby Ghita de ce nu il arestati?
28
2
Cenzurati, a? Lasa ca va scriu pe facebook, unde nu mai puteti sa cenzurati voi. Si garantata vede mai multa lume ce am de spus
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614