REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

IMAGINI IMPRESIONANTE România se desparte de ultimul său rege. Rămas bun, Majestate!

IMAGINI IMPRESIONANTE România se desparte de ultimul său rege. Rămas bun, Majestate!

Replica API 16 decembrie 2017 | 22:27 483

România se desparte de ultimul suveran. Zeci de mii de oameni au așteptat, sâmbătă, cu orele pentru a își lua adio de la Regele Mihai I. Odată cu trecerea la cele veșnice, Regele Mihai I încheie o dinastie cae a pus România în rândul marilor familii europene. Astăzi, românii s-au despărțit de Rege cu onoare, în cadrul unor funeralii impresionante, cu tot fastul demn de o figură regală. Astăzi, toți românii s-au întrebat: oare unde ar fi fost România postdecembristă sub sceptrul moharhic?

Regele Mihai I, care a murit pe 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, va fi înmormântat în această seară la Catedrala arhiepiscopală şi regală din Curtea de Argeş, unde urmează să ajungă cu trenul regal.

Funeraliile au început de dimineață, fiind prezenți, alături de zeci de mii de români și de Familia Regală, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanţi ai Comisiei Europene, Georgiei, Macedoniei, Marii Britanii, Turciei şi Sfântului Scaun.

La funeralii Regelui Mihai sunt reprezentate familiile regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia, dar şi familiile imperiale din Rusia, Austria şi Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg şi Familia Princiară de Ligne.

Printre aceştia se numără Regele Carl Gustaf al Suediei, Regina Silvia a Suediei, Marele Duce de Luxemburg, Regele Juan Carlos al Spaniei, Regina Sofia a Spaniei şi Prinţul Charles al Marii Britanii.

Potrivit unui comunicat transmis vineri seara participă la funeralii: comisarul european Corina Creţu, Zviad Dzidziguri - vicepreşedintele Parlamentului Georgiei, Talat Xhaferi - preşedintele Parlamentului Republicii Macedonia şi Kocho Angjushev - viceprim-ministru al Republicii Macedonia, Sir Alan Duncan - ministru de stat pentru Europa şi America din Marea Britanie, Ahmet Yildiz - ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Turcia, monseniorul Nikola Eterović şi monseniorul Miguel Maury Buendía - reprezentând Sfântul Scaun.

Ceremoniile au început sâmbătă dimineaţă, de la ora 10,25, cu o slujbă religioasă de 10 minute oficiată în Sala Tronului, de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi, aceasta fiind urmată de o alta săvârşită la catafalcul aşezat în Piaţa Palatului Regal.

Sicriul a fost purtat pe umerii soldaţilor din Regimentul de Gardă către afetul de tun pe care va fi purtat apoi spre catedrală. Sicriul cântăreste un sfert de tonă. Momentul a provocat o explozie de aplauze, oamenii strigă “Regele Mihai” şi “Monarhia salvează România!”.

Sicriul, aşezat pe un afet de tun tras de un vehicul militar a fost apoi purtat spre Catedrala Patriarhală, la evenimentul desfăşurat pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului mareşal al Armatei Române, comandant suprem al Armatei Regale în al Doilea Război Mondial, urmând să ia parte Muzica Militară urmată de trei detaşamente ale MApN (58 de militari de la Forţele Terestre, 58 de militari de la Forţele Aeriene şi 58 de militari de la Forţele Navale) şi un detaşament de elevi ai Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Slujba de înmormântare a fost oficiată în Catedrala Patriarhală de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, alături de opt mitropoliți, după care convoiul funerar s-a îndreptat spre Gara Regală Băneasa, unde Jandarmeria Română în uniformele de ceremonie a dat onorul şi au fost intonate marşuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar.

De aici sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai este transportat cu Trenul Regal la Gara Curtea de Argeş, cortegiul funerar urmând a se va deplasa spre Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş.

Slujba de înhumare în Noua Catedrală va fi oficiată de Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, de Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, şi de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi.

sursă foto: ȘtirileProtv, Octav Ganea, Dan Mihai Bălănescu, Octav Drăgan

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan, daca nu-l tastezi pe ,,o" cred ca esti mai putin dobitoc.Dar tot dobitoc ramai.
3
0
Un ziar de cacat cu postaci indibitciti
1
1
Mihai avea 23 ani in 1945 deci abia isi stergea casul de la gura, cei care l-au manipulat au facut bine sau rau dupa cum credeti, el la varsta aia a fost o simpla eticheta si aia a ramas. Despre patriotismul lui putem vorbi atunci cand a hotarat sa nu-si invete fetele sa vorbeasca romaneste!!!
2
1
Alo!Ramaneti la locurili vuoastre!Monarhia a rezistat cat a rezistat in Ro si pt ca poulimea de la sate era usor de prostit atunci.Cocoanele de boieri si regalistele mergeau la tara doar la stransul recoltelor sa-si evalueze prada.Bietii tarani,au muncit pamanturile regaliste si cand au primit si ei pamant pt participarea la razboi,au avut regalistii grija sa puna impozit mare astfel incat ii faceau pe tarani sa il abandoneze.Si acum incearca sa spuna ca se invata carte.invatau doar cei din anturajul boieresc.Copiii de tarani dupa 4 clase era folositi la muncile campului ca sa ramana prosti.
5
1
De ce ultimul rege??Sunteti voi mama Omida sa preziceti viitorul regalitatii la noi? Istoria ne-a demonstrat multe.Armele se pot intoarce.
3
0
Este de fapt o mare bucurie pentru loazele care au tot condus Romania dupa abdicarea lui Mihai,pana la ora asta. Cateva zile si gata,se trece din nou la hastag cacat,apar in fata alde Ciolos si alte muiane oribile,populatia este deja suficient de indobitocita si imprastiata,asa ca se poate continua cu pornografia politica si economica .Oameni de calitatea regelui Mihai,fara sa fie si ei regi,inca mai exista in tara,in ciuda vicisitudinilor,insa nu sunt luati in seama. Nu ma refer neaparat la oameni cu gandire politica profunda,ci si la acei valorosi specialisti din diverse domenii,dispretuiti.
2
0
Daca......Dupa...89. Era Monarhia. Romanii ramaneau acasa. Romania ramanea nemiscata nu era furata ....Dar...Dar. Asta a fost sa fie
10
1
Mihai I nu a fost tradator, dar nici erou. A facut ce a crezut ca e mai bine pentru tara: A ABDICAT ! A iubit tara, si-a iubit poporul. Un om drept cu o educatie aleasa si o toleranta maxima. Ce fac purtatorii de ciuma rosie, actualii ?! Sunt cei mai mari hoti, mincinosi si penali... nu mai vorbim de educatie, care lasa mult de dorit, daa.....
10
2
Adevarat cu improprietarirea, dar omiti fondul. Acea "improprietarire" nu a fost in realitate chiar asta, ci o forma de colonizare a teritoriilor nou anexate: Dobrogea si teritoriile din Bulgaria. Se dadea pamant. Cu conditia sa te muti acolo. Improprietarire ar fi fost daca era fara stramutare. Spre exemplificare, desi in WWI li s-a promis ca daca vor lupta pt Regat vor fi "improprietariti", la terminarea ostilitatilor li s-a dat prin gura. Ca nu exista pamant disponibil decat in marile mosii boieresti si in Domeniile Coroanei. Iar d-acolo n-avea de gand Rejili sa dea!
2
3
Asteptati desecretizarea documentelor.Si mai ales dezvaluirile lui traian basel despre un anume tradator.
5
1
O mana de retardati... atat sunteti bolsevicilor. Ati ramas putini. Sunteti niste sobolani purtatori de ciuma rosie. Infirmitatea voastra a facut rau Romaniei. Tara asta este legata de traditia monarhica.
8
4
ba moldovene, regele asta de-i sugi tu chilotii atata a lasat milioane de romani in saracie, n-aveau bani nici de chibrituri. Daca ar mai trai bunicii si stra-bunicii ti-ar spune ce bine era pe timpul balbaitului, ei n-aveau paine si el manca cozonac si colectiona masini. Un om cu handicap evident care a ajuns si el conjunctural la carma tarii. Armata raului ? Mare dobitoc esti moldovene, uiti de la mana pana la gura. Monarhia nu salveaza prostia. Adio si ramai cu duda.
8
7
Replica, acesti nefericiti, sunt cititorii tai. Astazi am pierdut un simbol. Regele Mihai a fost un reper. Romania este mutilata zi de zi de bezna republicii bolsevice. Minciuna de la 30 decembrie 1947 a imbolnavit multe minti. Din pacate schizofrenia a cuprins multi romani. Ce sa le spui unor oameni mutilati de minciuna. Iertare Majestate! Poporul tau a fost tinut in intunericul minciunii. O armata a raului a fost instruita sa arunce cu noroi in toate valorile acestei tari. Monarhia salveaza Romania!
10
10
Rege nu mancatori comuisti ..... Huoooo ciuma rosie
7
11
Cartea care ne invata viitorul nu a aparut inca,dar cea de istorie da.cititi istoria adevarat,nu cea spusa si scrisa de comunisti,si poate va schimbati parerea.daca nu,muriti dracu de jeguri ordinare ca sunteti scursurile societatii alaturi de bozgori,tigani si votantii psd
4
10
Tot Ferdinand a improprietarit taranii, aratandu-si recunostinta fata de cei care au murit in razboi. Ca majoritatea au fost desculti, nu copii de boieri parasutati in functii de ofiter fara sa aiba habar de geografie sau strategie. Carol al II-lea a fost o rusine pt Romania. S-a inconjurat de o camarila pusa pe furat si a fugit dupa curve prin Franta. Despre Mihai nu e nimic de spus. A fost pus intr-o situatie limita si influentat de diverse personaje. Se exagereaza cand se spune ca a fost erou sau tradator. A facut ce a crezut ca e mai bine atunci.
15
3
Paraziti. Regi marioneta manipulati de boieri si de guverne conduse de-a lungul timpului de liberali si taranisti. Carol I a tras cu tunul in tarani in 1907. Paradoxal, a fost raul cel mai mic, boierii presandu-l sa ceara sprijinul armatei austro-ungare pt a-si recapata mosiile. Asta ar fi pus in mod automat regatul sub stapanirea imperiului habsburgic. In 1914 pe Carol il ardea pipota sa intre in ww1 de partea puterilor centrale, dar parlamentul a alea neutralitatea. A murit chinuit de gandul ca nu a reusit sa linga cizmele kaiserului. Ferdinand a ales in schimb Antanta.
15
8
ramas bun scaraoschi,,,bine ca am scapat de un tap incornorat,,,la butoiu cu smoala cu el ,,,Traiasca Putin,,,il vreau rege pe Putin..
3
15
Inainte de venirea comunismului, oamenii aveau o vorba: ai minte cat Regele ! Asta pentru cei care isi imaginau ca a fost vreodata ceva de capul balbaitului asta.
15
14
Si zi asa, huh? Romanii au ales comunismul in '47. Adica pe Fraierica Fonfanel il asculti ca "a fost fortat" sa se duca la dracu' in 47, dar romanii "au ales comunismul" in acel an. Romanii au ales atunci sa-i mulga sovieticii chiar mai putin decat au ales recent sa-i puna capra americanii. Inspumatule!
9
15
Tradatorul de tara si de romani inpreuna cu toata clica lui de gori si sugatori de banii de la tara noastra !!! Rusine autoritatilor tarii ca au declarat 3 zile de doliu national pentru un jeg!!!Are dreptate Danezu, de mai hos, ce toti plangeti monarhia? Bunicii nostri au muncit sclavi la ei, in timp de cacatii cu sange albastru in vene regulau femei, altele decat sptiile lor! Moarte monarhiei de pretutindeni!!! Sper sa crape cat mai repede si codosul de Charles, ala care are proprietati prin Transilvania, multumita cozilor de topir dun politica!!!
20
14
De ce plang ? 80% din cei de acolo daca regalitatea continua dupa 48 erau la tara argati la stapani .
20
12
Stim sa ne ocupam de funeralii , dupa ce ne-am batut joc de omul acela atatia ani , cat a trait ... O rusine imensa pentru acest popor care a ales comunismul , apoi neocomunismul ! Iar si iar ... Zau , rusine ...
18
15
Dumnezeu sa-l odihneasca ! Un om drept, de o noblete si o toleranta maxima !
27
12

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920