REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Imagini ŞOCANTE din incinta hotelului Şaguna. Iată în ce condiţii stau turiştii

Imagini ŞOCANTE din incinta hotelului Şaguna. Iată în ce condiţii stau turiştii

Replica API 18 iulie 2016 | 00:21 1721

Firma care administrează unitatea a făcut-o lată!

Firma care administrează unitatea a făcut-o lată!

Turiştii vin la mare pentru a se relaxa, pentru distracţie, pentru confort. Evident, cu cât plăteşti mai mult, cu atât se presupune că ai parte, ca turist, de condiţii – de cazare, spre exemplu – mai bune. În orice caz, că optezi pentru motel, hotel de două stele sau de 5 stele, condiţiile trebuie să fie de la decent în sus! Turiştii care au ajuns însă la hotelul Şaguna din staţiunea Mamaia au rămas... muţi de uimire!

Astfel, cei care au păşit în unitatea de cazare, într-unul din corpurile hotelului mai exact, au dat nas în nas cu igrasia şi cu mucegaiul, cu mobilier scorojit, cu lucruri depozitate pe holuri, cu gândaci şi alte asemenea. După ce au avut parte de o asemenea experienţă neplăcută, mulţi au cerut banii înapoi, însă nu i-au mai văzut. Tocmai din această cauză mai multe persoane au încercat să îi atenţioneze pe potenţialii turişti care urmau să treacă pragul acestui hotel, prin mai multe păreri expuse pe un site de specialitate.

Iată câteva dintre păreri: „Am mers la acest hotel împreună cu câţiva prieteni pentru a ne petrece la mare o vacanţă pentru care am muncit cam toată vara. Am păşit temătoare în hotel, având în vedere cum arată clădirea, dar sperăm să mă înşel. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa. Mizerie, gândăci, praf... şi asta la recepţie. Baia de pe hol mirosea că o baie publică şi pe ţeavă de la wc erau atârnate două soseşte.

Baia, un dezastru... s-a înfundat scurgerea după ce au făcut primele 3 persoane fiecare câte un dus de 5 minute. Am chemat pe cineva de jos şi mi s-a spus că vor trimite pe cineva. Tot la baie, etajeră pe care ar fi trebuit să ne punem periuţele de dinţi era o mizerie de nedescris şi astfel am renunţat să le punem acolo. Geamurile pline de furnici şi gândăci, lenjeria ruptă şi pătată. Scârbos”, afirma Alina din Bucureşti. O altă turistă susţine şi ea acelaşi lucru.

„Am găsit pernele negre de murdărie, paturi de îţi era frică să pui un rucsac pe ele să nu se destrame, un fel de şifonier căruia îi lipseau uşile, o chiuvetă maronie şi multe alte lucruri. Am încercat să deschidem un sertar de la un fel de noptieră, dar am rămas cu el în mâna. Am vrut să deschidem fereastră dar pervazul ferestrei era plin de vomă”, a afirmat o altă turistă din Bucureşti, acum doi ani, ceea ce ne arată că situaţia este mult mai veche. Hotelul este compus din două corpuri.

De-a lungul timpului, la acest hotel au mai stat cazaţi şi ospătarii care veneau pe litoral, care erau jecmăniţi în ultimul hal, potrivit unui agent economic din Mamaia. „Ospătarilor li se cere 8 milione pe lună, însă li se face fişă de cazare în care li se cere 1 milion pe zi. Li se spune că totul este în regulă şi după opt zile îi dă afară, iar ei nu au ce să facă, deoarece este legal, pentru că ei au semnat.

Ştiu că hotelul este în insolvenţă, cu datorii de miliarde la gunoi, apă, curent etc. Este dezastru. Firma Avangarde Tourism & Resort, cea care administrează hotelul, se foloseşte de această portiţă cu insolvenţa pentru a scăpa”, a afirmat Dan, un agent economic din Mamaia. Pentru o noapte de cazare la o cameră de o stea, cu baie la comun, preţul este de 110 lei, iar pentru o noapte la o cameră de două stele, preţul este de 180 de lei. Acestea sunt tarifele la Hotelul Şaguna în anul 2016.

Mihaela UNGUREANU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218