REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Imaginile CIVILIZAȚIEI la Constanța: porc tăiat și pârlit pe trotuar, lângă bloc!

Imaginile CIVILIZAȚIEI la Constanța: porc tăiat și pârlit pe trotuar, lângă bloc!

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:15 1763

Bravo, națiune!

Bravo, națiune!

Ne plac tradițiile, ne place să tăiem porcul de Crăciun, să-l pârlim și să mâncăm șorici. E frumos să vezi în mediul rural astfel de lucruri, pentru că ne aduce aminte de copilărie. Dar ce spuneți de cei de la oraș, care stau la bloc, și care efectiv nu se pot lipsi de aceste lucruri? Ei bine, "soluții" există: taie porcul pe trotuar, lângă bloc, acolo unde îl și pârlesc, spre disperarea vecinilor!

click pe foto

Este un caz concret petrecut în zona Tomis II! Imaginile vorbesc de la sine, revolta uneia dintre locatarele blocului lângă s-a petrecut "oroarea" fiind descrisă pe Facebook: " Am crezut că manelele din miez de noapte și gunoiul pus pe jos (...) în centrul orașului, mizeria de pe străzi ar fi maximul de 'evoluție' pe care am putut să îl văd... Dar orașul e un loc plin de surprize". Femeia mai precizează că nu este nici fandosită și că a crescut cu astfel de tradiții... dar la țară! Corect!

click pe foto

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarat...traditie...o traditie proasta in care omul creste si sacrifica animale pentru o bucata de carne...Vad multi cretini ce justifica si incurajeaza "traditia"...ce sa spun, tipic omenesc.Nu e mare lucru , inainte existau si canibali dar omul a evoluat si a trecut la animale.
0
0
Mucanii fac orasul asta de ras nu aromanii.
0
6
Adsscalitei - nume de dobrogean get beget.
1
0
Sa spunem lucrurilor pe nume moldovenii au venit acum 2 generatii in Cta iar aromanii au fost invitati in anii 1920-30 sa populeze Dobrogea de sud. Cateva nume in cuvintele tale de manglitori A. Saguna I. L. Caragiale Mina Minovici O. Goga Elie Carafoli Dan Pita Stere Gulea Toma Caragiu I. Caramitru C. Noica N. Djuvara Hagi Halep.
7
5
daca este prea nashpa inca mai poti pleca spre civilizatie
6
5
Mai avem si o Moldoveanca care este Sefa de Vama de la Agigea fura de rupe cu Oprea, Pistereanu, Masala Si Ifrim.
9
4
Nu amesteca lucrurile! Moldovenii au venit la munca in tara lor. Make au venit la mangle in tara altora.
11
5
Doar cu aceste comentarii nu se va schimba nimic. Cocalariii asa zis "constanteni" trebuie sa dispara.
12
1
Sper sa vad ca acest individ soios care transeaza porcul pe trotuar a fost si sanctionat drastic. Si nu ma refer la amenda de 250 lei in 24 ore pe care o si contesta.
11
1
Sigur sunt moldo olto kokalares alias manelele e veata mea. Au distrus orasul asta . Muye fagabou mute psd neam de secaturi si koorve
8
12
Constanta a ramas fara constanteni. Moldovenii adusi de nea Nicu au pus stapanire pe acest oras. Moldovenii si cu machidonii au facut un oras ce vis din Constanta. Putem sa ne declaram cuceriti si sa ne mutam de aici cat de repede posibil, aia care am mai ramas.
11
10
Primaria nu este interesata sa faca asa ceva pt ca daca face asa ceva dispar investitorii, adica pleaca supermarketurile din Constanta, ma intelegi?Primaria e mana-n mana cu investitorii astia ca sa poata vinde si aia carnea de porc si pt a asigura locuri de munca si pt a plati impozite.Daca face locuri de taiere cum zici tu, ce se intampla?lumea isi taie porcul ala si nu mai cumpara carne de la supermarket, deci no business pt supermarket
1
11
Ce plm sa ceri de la niste tarani veniti din mlastina.
18
0
citez "nu mai ne facem bine"... vai de mama si de traditiile nostre. lumea evolueaza, se adapteaza, avanseaza. pe 15 dec 2019, intr-o zona centrala a Constantei, se poate vedea toata operatiunea de taiere a porcului. sunt tare curios daca i-a scos si matele acolo pe trotuar....
9
4
No de ce ati ajuns sa va plangeti o duce-ti prea bine
1
4
Doar niste invidiosi puteau face poza asta. Asigurati _le la oameni un teren pentru asa ceva. Dar invidia nu doare, dar te ucide in interior.
1
14
ma uit cata ura exista intre romani..sunt traditiile noastre atat...este rezultatul unora , care prin dezinformare, manipulare am reusit sa le spele creierul unora si sa le castige neconditionat increderea..ce traim in ziua de azi . este mai ceva decat in timpul securitatii lui ceauseascu...pacat.
12
10
Bairamul la ghiaury!
13
1
...cu porcul taiat in spatele blocurilor , acum o dam in civilizatie , rachete pe Marte , marlanie ,etc ! Intr-adevar , nu mai sunt timpurile alea in care aproape ca erai obligat sa faci asta pentru a avea carne proapata de sarbatori , dar ...nu aruncati cu piatra ! Incet , incet , ''traditia'' asta va dispare de la sine.
7
9
Suntem in 2019 , americanii lanseaza rachete pe marte si noi taiem porcul pe strada in tomis 2
20
4
Sa faca primaria locuri special amenajate pentru taierea porcilor, platesti o suma de bani, ai acces la apa, asomare, ligheane, arztor, etc...
13
11
Da, la sat fiecare isi taie porcul in curtea lui. Cum sa faci asta pe trotuar in fata blocului?... Niste nesimtiti fara educatie care au facut din orasul asta o ghena de gunoi. Politia locala ar trebui sa se autosesizeze si sa-i parleasca la buzunar pe mitocani.
15
6
SUNT TRADITII 100% ROMANESTI DE CE VA DERANJEAZA , E VRE-O LEGE PE UNDEVA SCRISA !!??INVIDIDIA MOSILOR ,TIGANILOR SI MACHIDONILOR , PENSIONARILOR DIN TOMIS 2-CONSTANTA!!LASA-TI OMUL SA MANANCE NATURAL MAI BINE ASA DECAT PRODUDELE INFESTATE DIN SUPERMARCHET CU PESTA PORCINA, ANTRAX SI ALTE BOLI IMPORTATE PENTRU A DISTRUGE DEFINITIV POPORUL ROMAN!!
10
24
Muye fagabou muye psd. Jeguri de moldo olto parveniti secaturi si koorve. Huo plecati draqu inapoi la tzara
18
12
A deranjat omul pe cineva ?
4
21
asa oras asa locuitori. pe langa porcul taiat uitativa si la trotuar. va place?
27
0
sa mearga la supermarket sa cumpere carnea de la smecheri care tocmai s-a scumpit cu 20 la suta? Concurenta si economia de piata!
10
9
eu nu ma derangeaza de loc??
8
10
ca-n filmele cu prosti...
19
0
Sa ne bagam pla n mata de rupy
0
17
Pentru toti cei care vorbesc urat de Orasul Constanta.. sa beleasca soriciu' !
8
25
Amarule cacat mananci doar tu.
32
0
Va salut pe toti ! ...da chiar si pe cei care numesc Constanta - Sat ! Bagameasi Pula in gura voastra de zdrente ! Cine plm sunteti voi terminatilor sa vorbiti asa de orasul Meu ? Nebuni sunt pe toate drumurile si in toate orasele ! Ce va fute grija pe voi ? Omul a taiat porcul unde a considerat el ....Va fut in gura pe cei care mancati cacat !
12
43
Eu il tai in balcon la etajul VII!
27
2
Doamne, cum ne mai fute grija de ce fac altii...noi suntem ingeri, fara de pacat, imaculati. Ce ne mai gadila la orgoliu cand vedem ca altii sunt trasi la raspundere. Nu suntem cetateni onesti cu spirit civic ci dainuie traditia de turnatori. Infecta natie!!!
16
39
Marlani constanteni, oras de cocalari.
33
8
Moldoveni infecti!!!
16
24
CT egal sat. nu exista oras in judet. e singurul judet din tara fara oras, ca vasluiu si botosaniu.
35
7
Ete plua, era revoltata ca nu are si ea soric la masa? Sa ne suga oleaca si ii dam soricul inapoi. Apropo, politia locala unde plm era? Sau azi nu se lucreaza?
27
18
Ce va mirati .Constanta este un sat . La sat se taie porcul
51
5
O sa va lase in plmea fara traditii sa nu mai stiti de taiat porcul de Craciun de nu mai colindat pe la case s.a.m.d. O sa sugeti piticul asa cum vrea Merkel si gunoiul de Johannis
23
27
Stiri de cacat ..aia care fura nu ii mai promovati atat ..si invatati sa scrieti articole ..foame de stiri..decat carne injectata mai bn de la tara ..dar sa nu ne manjim pe maini ..
23
12
da-te dracu de jeg infect !
33
8
Daca vrei intr-adevar sa respecti datinile stravechi, duci porcu la o ruda la curte sau la tara undeva si il parlesti, nu in buricul orasului.
26
4
Astia sunt civilizati,eu am cunoscut constanteni care au o casuta cu cativa metiri patrati unde cresc porci sau gaini,sunt cu zootehnia in oras si nu ii vede nimeni,s-au poate acum nu mai sunt dar nu cred.
29
0
daca comunistii au mutat taranii cu forta in orase ca sa ia ei pamanturile sa faca cap-uri cu care sa plateasca datoria externa, la ce pl va asteptati. Ala nu o sa-si schimbe obiceiurile ca asa zis partidul! N-are cum! Asa ca luati cu miros de sorici parpalit!
29
4
pai inainte de 1989 cum se proceda?la fel,toti taiau porci intre blocuri ca auzeai guitaturi infioratoare cand erau taiati.S-a gandit omu' ca-i mai bine sa-l taie langa bloc decat la tara
15
13
da pe usa de la sufragerie ???
19
1
cu "civilizatia" voastra. Aceasta "civilizatie" eate pretextul cuceritorului sa-si impuna regulile. Au civilizat vesticii astia toata lumea de au lasat mormane de cadavre. Nu de porci ci umane. Idiotilor!
14
17
LUI FAGABOU , MAI CEVA CA LA BEIDAUD
24
11
sa-mi sugeti soricu ,,ai drak kokalari vati modernizat,,
10
48
Cu siguranta sunt make! Au vandut casa de la Tariverde si nu mai au unde sa taie ramatorul.
42
17
Tzarani cocalari. Ai draq de secaturi si koorve
22
37
tara in UE din 2007, aflata in secolul 21. dejectii umane, civilizatia constanteana. trist oras...
29
11
Unde vroiati mah sa-l parleasca? pe bloc? hai cantati-i osanale bestiei satanice de ceasca si a securistilor lui jidano psihopati care mai conduc si astazi ca distrus satul romanesc a daramat casele oamenilor si i-a fortat sa se mute in rahaturile astea de cutii de chibrituri! Plangeti dupa comunism ca aveau toti casa - da' ii ziceau casa dar era cusca! Boilor!
14
45
Grobieni...ce sa le ceri?...in 2020 tai porcul pe strada ca in 1800....niste mogaldani fara minte
37
10
mai sunt si romani...
24
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367