REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

IMM-urile, îngrijorate din pricina creșterii prețurilor la energie

IMM-urile, îngrijorate din pricina creșterii prețurilor la energie

Replica API 23 septembrie 2022 | 10:05 1171

Tot mai multe IMM-uri din țară s-au lovit de refuzul furnizorilor de energie cu privire la încheierea contractelor. Mai mult decât atât, aceștia nu știu nici cât au de plătit pentru lunile trecute, întrucât facturile au întârziat să apară. În încercarea de a obține o ofertă mai bună, aceștia au apelat la alți furnizori dar, fie nu li s-a răspuns, fie au fost refuzați. La Constanța, apele sunt, deocamdată, liniștite însă, pentru cât timp? De la 1 octombrie se anunță majorări.

Creșterile de prețuri au afectat întreaga populație a României, cu atât mai mult cu cât ne apropiem cu pași repezi de venirea iernii. Facturile la energie electrică și gaze ne dau cele mai mari dureri de cap, întrucât cel mai mare consum se înregistrează pe perioada sezonului rece, și de parcă asta nu ar fi fost îndeajuns, prețurile facturilor au explodat.

IMM-urile din țară se confruntă deja cu probleme majore legate de facturi și de prețurile exagerate ale acestora. În încercarea de a găsi o ofertă mai bună, IMM-urile apelează la alți furnizori, dar majoritatea primesc un refuz clar sau nu li se răspunde la solicitări. Furnizorii refuză IMM-urile pentru că acestea nu-și primesc banii de la stat pe compensare și plafonare, astfel că orice nou client reprezintă o pierdere pentru ei.

Care este situația la Constanța a IMM-urilor?

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, directorul executiv al IMM-urilor din Constanța, George Fulina, a declarat că situația la nivel local nu este aceeași cu cea întâlnită la nivel național. Fulina a declarat: ”Noi nu ne confruntăm cu această problemă. Nu ne-a contactat nimeni în acest sens. Deocamdată nu avem probleme, nu ni s-a solicitat nimic. Ne îngrijorează că de la 1 octombrie vor crește facturile la energie. Îngrijorează pe toată lumea. Noi nu hotărâm nimic pe plan local, doar implementăm niște hotărâri date de guvern.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367