REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Imnul așa-zisului Ținut Secuiesc s-a auzit din nou într-o competiție sportivă

Imnul așa-zisului Ținut Secuiesc s-a auzit din nou într-o competiție sportivă

Replica API 22 mai 2022 | 23:24 1218

Imnul așa-zisului Ținut Secuiesc s-a auzit din nou într-o competiție sportivă. Totul s-a întâmplat sub privirile șefilor de la Federația Română de Fotbal, care au fost prezenți

Csikszereda a învins-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe în Finala Cupei Elitelor U19, joi seară, pe Stadionul Giulești, iar la final fotbaliștii celor două echipe au mers la galerie, au intonat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc și au fluturat steagul asociat zonei respective, potrivit B1, citează antena3.ro.

La finala Cupei Elitelor U19, încheiată cu victoria lui Miercurea Ciuc la scor minim, au participat peste 300 de fani de la cele două formații. La capătul confruntării, aceștia au cântat la unison imnul așa-zisului Ținut Secuiesc, iar fotbaliștii au fluturat chiar și steagul asociat zonei. Mai mult, s-a scandat și „Ria, Ria, Ungaria”, o sintagmă pe care o folosesc ultrașii maghiari la partidele selecționatei de la Balaton.

În urmă cu câteva zile, jucătorii naționalei de hochei au fost în centrul unui scandal după ce au cântat imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia.

Iar, după acel episod, ministrul Sportului. Eduard Novak, a arătat într-o emisiune TV că nu cunoaște imnul României. Invitat la B1 TV, Novak a fost rugat să recite câteva versuri din imnul României

„O să încep eu, continuați dumneavoastră! „Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte / în care te-adânciră barbarii de tirani”. Vă rog…”, i-a spus realizatorul TV lui Eduard Novak, îndemnându-l să continue el.

Ministrul a început să râdă, vizibil stânjenit. Nu a continuat versurile, așa că tot jurnalistul le-a spus mai departe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
continuare la comentariul la faptul uporterii unguri s-au itors cu spatele la intonarea imnului ROMINIEI.CEEA CE AM PROPUS ACOLO S-Ar putea numai daca am avea un cu adevarat ROMINESC si dedicat cetatenilor ROMINI !!!
0
0
Sa joace in Ungaria
0
0
Este inadmisibil ce se intampla!Toate astea se datoreaza faptului ca guvernantii nostri nu sunt cu adevarat ROMANI!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218