REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Imobil lăsat în paragină în Faleză Nord! Cetăţenii, disperaţi din cauza persoanelor dubioase care au pus stăpânire pe el

Imobil lăsat în paragină în Faleză Nord! Cetăţenii, disperaţi din cauza persoanelor dubioase care au pus stăpânire pe el

Replica API 25 februarie 2017 | 13:45 426

Bun de investiţii, dar cine se oferă?!

Bun de investiţii, dar cine se oferă?!

La acest moment în România se află mii de clădiri lăsate în paragină și situațiile provocate de astfel de cazuri însemană de multe ori focare de infecție, incendii sau alte pericole pentru cetățeni. La Constanța sunt sute astfel de imobile lăsate în paragină de proprietari. Cel mai grav este că atunci când un imobil este părăsit, vin țiganii și își fac culcuș. Asta se întâmplă și în cartierul Faleză Nord, unde de mai bine de 5 ani zace o clădire în paragină. Culmea, peste drum sunt blocuri, iar oamenii sunt deranjați de faptul că mai mulți oameni dubioși își fac veacul pe acolo. De aceea au apelat la Poliția Locală a făcut deja primele demersuri.

Situația clădirilor lăsate în paragină nu este una neobișnuită la malul mării. Dacă iei Constanța la pas, cam în tot orașul există astfel de imobile sau terenuri. Ceea ce este grav este faptul că de obicei țiganii pun stăpânire pe aceste locuri. De regulă, urmează şi scandalurile. Asta se întâmplă și în cartierul Faleză Nord. Cetățenii sunt revoltați de această situație și au apelat la Poliția Locală. „Vă sesizez în legătură cu imobilul lăsat în paragină, din strada Soveja nr. 38.

Ultimul termen dat moștenitorilor, pentru remedierea problemelor (remediere gard dezafectat, igienizare teren) a expirat, și tot nu s-a întâmplat nimic. Din nou și-au făcut apariția persoane dubioase și avem probleme. Rog expropriere silita!” susține Cristian.S. Răspunsul autorităților nu a întârziat să apară.

„La controlul efectuat în data de 23.05.2016 de către o echipă de polițiști locali din cadrul Direcței Poliția Locală, la imobilul situat în Constanța, str. Soveja nr. 38, proprietatea Petcu Lia Viorelovna, Petcu Stelian, Petcu Ion și Petcu Gheorghe s-a constatat faptul că imobilul este neîntreținut. Drept urmare au fost intocmite somații în conformitate cu prevederile HCL 27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, pentru a lua măsurile necesare înlăturării situației de fapt, pentru imobilul situat în Constanța, str. Soveja nr. 38, în caz contrar se vor aplica prevederile art.5 din H.C.L.M.27/2016 și anume majorarea impozitului la imobilul mai sus menționat cu un procent de 300%.

În prezent se află în curs de desfășurare procedura de elaborare a HCL privind supraimpozitarea imobilului. Pentru celelalte aspecte referitoare la persoanele care pătrund pe proprietatea moștenitorilor mai sus menționați producându-vă disconfort, adresa dumneavoastră a fost transmisă spre competentă soluționare Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Secția 1 Poliție. Menționăm că aspectele sesizate de dumneavoastră sunt o prioritate pentru noi, asigurându-vă în continuare de receptivitatea și sprijinul nostru până la rezolvarea problemelor”, susțin reprezentanții Primăriei.

Mihaela UNGUREANU

Citeşte şi: CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE CASELOR PĂRĂSITE? INFRACTORI CARE PLĂNUIESC SĂ AJUNGĂ LA ÎNCHISOARE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare cei in drept as fac datoria , politia procurori, frati lor negulescu eva si .... pe cand va lasa-ti de gainarii ca cea cu 60 lei face 3 ani; Baiii nemernicilor
3
2
cristian pulea cere exproprierea unui teren din cauza ca nu e igienizat pai bai mancamiai pl de sifon obosit nu vrei tu sa ti l dea proprietarii tie asa degeaba lake pansat
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218