REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Împărtăşania cu linguriţa s-a mutat în sala de judecată

Împărtăşania cu linguriţa s-a mutat în sala de judecată

Replica API 3 iunie 2020 | 00:00 18906

Profesorul Emil Moise, prin Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă, a solicitat judecătorilor constănțeni încetarea practicării ritualului de Împărtășanie, prin ordonanță președințială. Magistrații nu au considerat însă că este îndeplinită condiția aparenței în drept, astfel că disputa Împărtășaniei rămâne să fie tranșată într-un dosar civil înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța.

Emil Moise a ales această cale după ce Arhiepiscopul Tomisului a anunțat că în toate bisericile sunt împărtășiți copii și că va continua să practice acest ritual fără a lua măsurile sanitare de siguranță. Drept dovadă, Emil Moise arătat că în a doua zi de la instaurarea stării de alertă, ca urmare a pandemiei de COVID-19, ÎPS Teodosie a oficiat personal ritualul împărtășirii prin care mai multe persoane au folosit aceeași lingură, consecutiv, după care erau șterse la gură cu același prosop.

Dosar pe rolul Judecătoriei Constanţa

Pe rolul Judecătoriei Constanța este înregistrat dosarul civil având ca obiect ,,obligarea pârâților să înceteze oficierea ritualului de împărtășire în alte condiții decât cele menționate imperativ de Ministerul Sănătății și anume prin folosirea lingurilor de unică folosință și a unor vase din care alcoolul să se toarne în aceste linguri sau prin dezinfectarea lingurii și a vasului după fiecare persoană care le folosește”. Reclamantul cere suma simbolică de un leu cu titlu de daune morale pentru refuzul de a opri punerea în pericol a vieții și sănătății copiilor, cu publicarea deciziei instanței de judecătă.

Plângere la Parchet

Emil Moise a făcut și o plângere adresată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care îl acuza pe ÎPS Teodosie și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În urma cercetărilor, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a constatat că în evidenţa DSP Constanţa nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” şi nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Procurorii mai spun că reprezentanţii Bisericii nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oau si oau ciita lume timpita pe aici.Omul isi face treaba incarca saci de bani de la firma de funerare unde spala morti in garaj si ciiite altele si inocenti ii pling de mila.Fecala fecala umana esti tu si sluga ta pirlit.
0
0
Acu cu dna avocat tre sa produci sa nu ramii Pirlit ca na moca nu s toate.Da tare cu luminari si alte alea.Firma unde spalai morti in garaj merge merge asa.Nu mai zic k ai gasit executantul perfect pentru asta.Omul executa si tace atiit.Ce ar avea voie sa faca altceva nu nu tace ca proasta in papusoi.FIMIAR SCIRBA DE VOI LEPRELOR.Si si de tine bai al cu strampi.
2
0
al cu paru alb nu mai are mult si va ajunge beneficiarul firmei dvs de funerare.pacat ca nu va mai beneficia de scaldatul spalatul in garaj.leeeepra tu si sluga ta stie ia cine dracu.
2
0
Cu ce achiata onorariul dnei avocat coliva limimari prescuri
1
0
Merita intrebat acest domn Spagoveanu cum se face ca morti spalati in garaj nu au fost spalati acolo.Oare vecini sa abereze.Si daca este asa de ce nu a inaintat in instanta.Deci cloooaca este actuala si adevarata.Binenteles executantul de serviciu face nefacute.Vecini au lucruri de spus poate ii asculta cineva.Sau doar banul sa fie totul,si si inoceta multora.
2
0
Teodosie nenorocitule
4
2
Foc la toate bisericile. Huooo!!
2
3
Boala nu stie cartete ataca cand are ocazie
4
2
care ritual ma cretinilor? masoni de cacat, ong de cacat, multa muie tatucului vostru. faceti combustie interna.. sa ardeti in culori pisa-m-as in groapa voastra pana va pluteste sicriul apoi sa ma cac in el pana se scufunda!
3
3
a sa fiim mai cu Mintea treaza sa vedem mereu adevarata credinta in Dumnezeu!.
10
3
Sunteti niste cretini ,care nu a-ti citit in viata voastra un psalm al lui David, un acatist ,de Biblie nu mai vorbesc ca ci nu este ptr.analfabeti, asa ca sunteti niste ratati ai societatii .
7
3
Daca tot nu se impartaseste acest domn Moise, de ce-l chinuie grija de altii?
10
1
Dar el nici nu se impartaseste ,care e problema lui ?
13
1
Bai mormolocule satana care esti,,nu tie rusine scarba scarbelor ai treaba cu Biserica
7
2
Nu am frica sa fiu Impartasita cu o singura lingurita asa a fost si asa va ramane ma voi impartasi mereu ultima ma unde va este credinta bine a ti facut parinte va sustin voi il judecati pe dansul dar sa va fie frica de judecata lui Dumnezeu
18
2
Noi daca nu respectam starea de urgenta ne trezim cu un dosar penal, poate cu unu civil
21
4
TREBUIE SA NE APARAM ORTODOXIA. SA LUPATAM PANA LA CAPAT. DOAMNE AJUTA. CURAJ..
22
28
umana.Nu iti convine sa te spovedesti si sa te impartasesti atunci mergi sa pui stampila pe Johannis.Este aceiasi nenorocire stampila umbla prin mana la toti onanistii si la toate curvele de pe centura.De cacati inculti ca voi are nevoie sistemul penele.Cand vine cutremurul labagiilor de mai jos sa nu va mai inchinati la Isus Hristos
41
23
oare homalai se impartasesc,nu de alta dar poate sa fii la rand dupa el la impartasania cu lingurita si el tocmai ce ia s... lu pretenaru lui".
18
9
rezolvarea acestei probleme este arestarea acestor popi si punerea lor la racoare pina le vine mintea la cap. Unde.s banii de la UE ? au disparut sub pulpana lui Mache-Spagoveanu.
20
16
De ce nu te pupi cu otobuzul sau cu scara rulanta ?
4
23
inpartasania este SFANTA
32
22
Teodosie Covideanu zis si Lingurita isi bate joc de biserica si religia ortodoxa.
27
17
asta e tentativa de omor calificat...legea e pentru prosti, asa zic popii
27
22
Va inteleg teama de a nu va imbolnavi, dar atat timp cat, in magazin, mijloace de transport in comun, spital, farmacie, institutii publice, eu respect regulile impuse, de ce ma obligati pe mine, crestin practicant, sa nu ma spovedesc si sa nu ma impartasesc in conformitate cu canoanele Bisericii? De ce eu, nationalist roman, trebuie sa ma prosternez in fata unui Occident decadent? De ce eu, un om instruit, trebuie sa ma las calcat in picioare de niste oameni a caror cultura generala inseamna cateva zeci de articole publicate pe facebook? Eu va respect, dar respectati-ma si voi!
40
38
impartasania este sfanta si niciodata nu a creat probleme! sa vedem microbii din spitale si apoi sa vorbim!
65
38
Chiar nu vede nimeni ca acest Spagoveanu ii stat in stat.Raspindeste boala cu lingurita lui si tot el ii ingroapa am vazut la stiri.Are firma de funerare.Afacere cu inocenti banet nu joaca.Sper sa termine o data instanta sa il lege.
56
27
OK,popa asta e diliu si impartaseste cu aceasi lingurita. Treaba e ca oamenii care merg la biserica si urmeaza calea acestui dus cu pluta,sunt si ei avariati la creier. Pur si simplu nu urmezi ideile cretine ,indifferent de unde vin ele si gata. E asa de greu? Se pare ca da. Nici un diliu din nici un domeniu in societatea asta nu poate face nimic ,daca nu este urmat de multi alti dilii. Cand boul striga ,,dupa mineeee!'' ,stati pe loc,sa plece singur. Nu o sa plece nicaieri. Nu,ca nu are prosti sa-i bage la inaintare.
32
32
Bai crestinule ortotox tu vorbesti despre ce se intampla pe pamant cu 500 de ani in urma,astazi sunt doctori si spitale,doctori la care a zburat si I.P.S.PIMEN cu elicopterul ca sa ajunga cat mai repede sperand sa prinda suta de ani. Isus exista cu adevarat dar securisti astia batrani cum a fost Teoctist sau Pimen,ori cum sunt Mache si Daniel nu sunt oameni domnului asa cum ii numesti tu"ci lupi imbracati in haine de oaie",proroci mincinosi despre care Isus a spus acum 2000 de ani ca vor fi pe pamant si din cauza carora f.multi oameni isi vor pierde credinta in El.
33
24
Procurorii parca sunt cu mintea spalata.Cum sa inpartasesti atita lume cu CEIASI LINGURITA SI SERVET?
25
30
Este oare o mandrie pentru aceasta avocata,pentru faptul ca a castigat procesul dupa ce acest ordinar a furat de la apia 1,3 milioane lei? Nu vedeti cata lume proasta si needucata merge la acele slujbe false facute de acest impostor care reprezinta religios o parte din aceasta tara.Nu reuseste nimeni macar sa-l indeparteze sau sa-l condamne pe acest escroc.
29
27
trebuie trimis la parnaie ! Acolo este locul necuratilor impielitati si mai ales al hotilor ! Cu lingurita cu tot ! Iar muia s-o dam justitiei care-i tine palma !
22
24
De-aia iubesc Replica.Din cind in cind ne mai arata poze cu satanul-sef.
19
21
Este un mascarici. O sluga comunista si un corupt. Una e sa crezi in Dumnezeu si alta e sa te duci la mascarciul ala sa iri dea vin cu lingurita. Idiotii care s-au dus au creierul stafidit.
23
16
pus mascati pe el si dus la puscarie ....legea este pentru toti....
21
23
Amice esti idiot! Du-te dracului in pestera unde ti-e locul!!!
17
12
Alo Justitia nu mai protejati infractorul teo-dos si-l faceti scapat din toate dosarele,oricum asta nu se lasa pana nu intra in puscarie
24
14
ai ceva in suflet , se cunoaste din postari , pacat ca tiuga i goala, dasta ai ajuns asa! Si o sa fie si mai goala si sufletul mai negru, care i treaba ta justitiarule de rahat?
9
27
Bravo Sile.
15
10
Bai " crestinu" lu'peste,ori esti un dobitoc spalat pe creier,ori un popa din gasca spagoveanului.Ori,castratul insusi!Bai boule,nimeni nu ia in deradere cuvantul Domnului,romanii nu pun la indoiala Divinitatea.Romanii cred in El. Problema e cu turma de idioti ca tine si cu nesimtitii care pozeaza in slujitorii Lui cu gandul la bani.Cat mai multi bani de la prosti si de la stat,iar cacatul asta cu barba este escrocul-escrocilor.Cat despre o singura lingurita la toata turma de babe, intreaba orice medic sa vezi ce-ti spune.
33
14
V-ati trezit si voi, astia de la Replica ?!? Stirea e veche de cel putin doua saptamani.
17
15
Asta este dracu gol
21
16
HRISTOS s-a Inaltat! Cine nu crede ca se impartaseste REAL CU SFANTUL TRUP SI SFANTUL SANGE AL MANTUITORULUI HRISTOS, sa nu se impartaseasca! In Sfantul Potir se afla INSUSI HRISTOS - DUMNEZEU FIUL - iar prin impartasirea cu EL dobandim mantuirea si ne vindecam de bolile sufletesti si trupesti. Deci, cu lingurita se ia din Sfantul Potir HRISTOS si se daruieste credinciosilor, iar UNIREA CU HRISTOS NU IMBOLNAVESTE CI MANTUIESTE! Pace tuturor!
26
35
Raspopitul asta, un nesimtit si un spagagiu notoriu trebuie obligat sa mance cu aceasi lingura nespalata dupa ce au folosit-o si pupincuristii lui. Savedm daca le convine. Ar trebui ca cei care se impartasesc sa vina cu o lingurita din metal la ei si gata, nu se mai risca nimic. Si neaparat, guvernul sa impoziteze si popimea, ca au devenit prea tupeisti . Sunt printre cei mai evazionisti si mai delapidori din tara. Sunt lacomi si profita de prostia babelor. Iar spagoveanue sef intre escroci iar vocea lui e ca si..el. Adica, de tot cacatul!
53
21
Nu mai pot cu asta
16
13

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614