REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

IMPERIUL ARGENTA, VIZAT de CONTROALE după ce un BĂRBAT a MURIT

IMPERIUL ARGENTA, VIZAT de CONTROALE după ce un BĂRBAT a MURIT

Replica API 7 decembrie 2021 | 00:18 5817

Societatea condusă de afaceriştii Vasile Victor Feteche și Stelian Fottu și anume, Argenta SRL, a intrat în vizorul inspectorilor ITM Constanța după ce un angajat a decedat la locul de muncă. Mai exact este vorba despre Mihai G., angajat pe funcția de lăcătuș mecanic. Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

Sursa foto: Facebook

Argenta SRL este condusă de afaceriştii Vasile Victor Feteche și Stelian Fottu și are ca domeniu de activitate industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii. Sâmbătă, 4 decembrie, la sediul firmei a fost chemată de urgență ambulanța pentru a acorda îngrijiri medicale unui bărbat căruia i s-a făcut rău. Echipajul medical de la SMURD sosit la fata locului nu a mai putut să-l salveze pe bărbat, fiindu-i constatat decesul. Este vorba despre Mihai G., angajat pe funcția de lăcătuș mecanic, la Argenta SRL.

Inspectorii ITM cercetează cazul

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și, pe cale de consecință, răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Date despre societatea Argenta SRL

Înființată în aprilie 1993, Argenta SRL este o societate condusă de afaceriştii Vasile Victor Feteche și Stelian Fottu, aceștia fiind și administratori. Firma are ca domeniu de activitate industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii și are sediul social în Năvodari. În 2020, Argenta SA a avut o cifră de afaceri de 76.082.704 lei, un profit net de 8.322.313 de lei, datorii în valoare de 14.703.725 de lei şi un număr de 214 angajaţi.

Sursa foto: captură listafirme.ro

În ce cazuri anchetele sunt făcute direct de ITM

Conform articolului 29 din Legea nr.319/2006, cercetarea evenimentelor este obligatorie și se efectuează după cum urmează: de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă; de către inspectoratele teritoriale de muncă, în cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidentă sau confirmată, deces, accidente colective, incidente periculoase, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă lucrătorilor la angajatorii persoane fizice, precum și în situațiile cu persoane date dispărute; de către Inspecția Muncii, în cazul accidentelor colective, generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile; de către autoritățile de sănătate publică teritoriale, respectiv a municipiului București, în cazul suspiciunilor de boala profesională și a bolilor legate de profesiune. În caz de deces al persoanei accidentate ca urmare a unui eveniment, instituția medico-legală competența este obligată să înainteze inspectoratului teritorial de muncă, în termen de 7 zile de la data decesului, o copie a raportului de constatare medico-legală.

ITM Constanța

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se poate intampla, nimic de zis, dar daca omul era bolnav si lua medicamente, medicina muncii trebuia sa ii prescrie anumite activitati fara efort major sau pensionarea pe caz de boala. Se va cerceta, dar de obicei mortul este de vina.
4
2
Se poate intampla. Trist , dar se poate......
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218