REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Important este că am stabilizat piața, pentru că prețurile o luaseră de înțepau și tavanul

Important este că am stabilizat piața, pentru că prețurile o luaseră de înțepau și tavanul

Replica API 11 decembrie 2017 | 00:00 300

Daea: aștept de la Consiliul Concurenței raportul privind prețurile

Daea: aștept de la Consiliul Concurenței raportul privind prețurile

Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat vineri că urmărește zilnic prețurile produselor alimentare, pentru că acestea "o luaseră de înțepau și tavanul", apreciind că în prezent piața s-a stabilizat, iar "prețurile s-au potolit", scrie Agerpres.

"Aștept de la Consiliul Concurenței raportul privind prețurile. Ei sunt cu rapoartele, dânșii culeg, dânșii caută, dânșii au responsabilitatea. Important este că am stabilizat piața, pentru că o luaseră prețurile de înțepau și tavanul. Prețurile s-au potolit. Noi avem informații pe fiecare magazin în parte, le puteți vedea. Le urmăresc zilnic, pentru că avem acest interes și această dorință — și am pe masa mea aceste informații în fiecare zi. Toate prețurile de la produsele principale nu au mai crescut absolut deloc. S-au potolit, pentru că frica păzește via", a precizat ministrul Agriculturii, întrebat dacă are vreun răspuns din partea Consiliului Concurenței în privința analizei pe prețurile produselor alimentare.

Daea a adăugat că autoritatea de concurență încă lucrează la acest raport și le oferă libertatea de timp astfel încât "să nu greșească", dar "nu așteaptă doi ani".

Ministrul a arătat presei un document de câteva sute de pagini, un îndrumar cu toate actele normative din agricultură, "biblia noastră pe care trebuie să o învățăm", subliniind că este pentru prima dată când toate acestea au fost puse la un loc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218