REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 1169

USR a transmis luni că până acum cetățenii au fost cei care au dus greul diferitelor crize traversate de România și că de această dată, în epidemia de coronavirus, a venit vremea să se sacrifice și statul.

USR propune un pachet de reducere a cheltuielilor statutului:

Impozitarea pensiilor speciale in plata cu 90%

Impozitarea cu 90% a salariilor bugetarilor de lux

Rectificarea bugetelor locale pentru a redirectiona banii de la festivaluri spre spitale

Reevaluarea drastica a proiectelor PNDL de care profita baronii locali

Revizuirea agentiilor, autoritatilor, companiilor de stat ineficiente

„Criza asta e rândul statului să se sacrifice. Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi de necesitatea reevaluării tuturor cheltuielilor statului în contextul prelungirii stării de urgență cauzată de noul coronavirus. Noi, USR, am vorbit demult de necesitatea ajustării cheltuielilor statului pentru a putea avea banii necesari combaterii efectelor pandemiei atât în ceea ce privește sănătatea populației, cât și starea economiei. Noi considerăm că statul trebuie de această dată să se sacrifice, nu să ceară sacrificii de la românii obișnuiți.

Aceștia au început deja să achite nota de plată a crizei, prin șomaj tehnic, creșteri de prețuri, etc. Ei trebuie ajutați să depășească criza, la fel cum trebuie susținut și mediul de afaceri. În acest sens, USR a formulat propuneri de scutire de impozit de 830 de lei pentru fiecare salariat și de acordare a unui ajutor de urgență celor care își pierd locul de muncă.

„Sacrificii” trebuie să facă acum pensionarii speciali, cei care primesc, fără să fi contribuit, pensii de câteva zeci de ori mai mari decât pensia minimă din România.

„Sacrificii” trebuie să facă și bugetarii de lux, care adună în fiecare lună salarii uriașe și tot felul de indemnizații de participare în CA-uri și AGA-uri la instituții și companii de stat, doar pentru că sunt reprezentanți sau apropiați ai partidului la putere.

„Sacrificii” trebuie să facă și baronii locali, mult prea obișnuiți să folosească banul public pentru a umfla conturile firmelor lor de casă prin programe gen PNDL și care risipesc bugetele locale pe tot soiul de evenimente menite doar să le îmbunătățească imaginea publică.

Dacă la toate acestea adăugăm măsuri precum reducerea la 300 a numărului de parlamentari, digitalizarea instituțiilor publice, inventarierea activelor statului și valorificarea celor care consumă resurse și, nu în ultimul rând, accelerarea intrării fondurilor europene în economie, avem o șansă să ieșim cu bine din această criză”, a transmis USR pe Facebook, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiate salariile nesimtite si pensiile speciale.. In fata Covid-19 toti suntem egali..
0
1
10MILIARDE EURO IROSITE DE catu !!!
2
0
Eu ziceam sa ne apucam de zilele oraselor,ziua recoltei!
0
0
Uniunea Scufundati Romania si PNL de 5 luni nu au facut nimic de at sa organizee alegeri anticipate. Brusc i a surpriins epidemia. Si vor sa ia masurile lui Boc de acum 10 ani. Veti ajunge pe urmele lui Petrov si Orban si Habarna
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614