REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Impozite mai mari pentru constănțeni! Iată ce a precizat Făgădău și cine va fi afectat

Impozite mai mari pentru constănțeni! Iată ce a precizat Făgădău și cine va fi afectat

Replica API 27 noiembrie 2017 | 18:59 320

Decebal Făgădău a declarat luni, într-o conferinţă de presă de la finalul şedinţei Consiliului Local, că în proiectul de taxe şi impozite pentru anul viitor nu se prevedere nicio modificare la operatorii economici, însă vor fi anumite modificări pentru persoanele fizice. “Din punctul de vedere al operatorilor economici, nicio schimbare. Din punct de vedere al persoanelor fizice, doar o uşoară ajutare de la 0,08 la 0,1, la nivelul Bucureştiului, Clujului, celorlalte oraşe mari. Asta nu înseamnă mai mult de 10-15 lei pentru plata impozitelor locale la persoanele fizice, pe an”, a afirmat Făgădău.

Hotelierii care au afacerile înregistrate pe persoană fizică vor resimți clar la buzunare impozitele începând de anul viitor. Mai precis, se va majora de la o cotă de 0.25 la sută și se va ajunge la o cotă de 1,3 la sută, una apropiată de cea a persoanelor juridice.

“Singura modificare la nivelul persoanelor fizice este legată de imobilele care au destinaţie nerezidenţial. Operatorii economici şi Consiliul Concurenţei susţin egalizarea cotei de impozitare astfel încât forma de deţinere să nu reprezinte un criteriu discriminatoriu sau anticoncurenţial. Cu alte cuvinte, vreau să ştiţi, că un hotel care este deţinut de persoană fizică, plăteşte un impozit de 3000 – 3500 de lei, iar acelaşi hotel deţinut de persoană juridică plăteşte un impozit de 35 de mii de lei. Sau dacă vorbim de un hotel de dimensiune mai mare, cum avem în Constanţa, o persoană fizică plăteşte 35 de mii de lei, iar persoana juridică plăteşte 235 de mii de lei. Deci, diferenţele acestea date doar din forma de deţinere, persoană fizică sau persoană juridică, au un impact asupra mediului concurenţial”, a subilinat edilul.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DOMNULE DRAH DOMNULE VA ROG FACETI CEVA SA AIBA LOC ANCHETELE SOCIALE ACASA LA PERS CU HANDICAP.MULTI IN FAPT MAJORITATEA NU AU VAZ NICIODATA O ANCHETA LA DOMICILIILE LOR.CREDETIMA PE CUVINT VA SPUN CA II JAAAALNICA SITUATIA.DNL-E DE LA BIROURI SPUN CA NU AU MOTORINA PT AUTOMOBILE,NU MAI ADUG FELUL IN CARE RASPUND LA SESIZAREA PE CARE AM FACUTO VERBAL.
1
0
aceasta situatie se regaseste in toate judetele, dat fiind cresterii salariilor si pensiilor lor, aceste cresteri de taxe si impozite au o tinta precisa si anume mentinerea salariilor lor nesimtite. Legat de bunastarea noastra, aceasta nici nu a fos si nu va fi, atata timp cat CIUMA ROSIE nu va fi scoasa de pe harta Romaniei, in atentia lor, noi constituim, asa saraci cum suntem, un mijloc al lor de huzur. Poate si acei sustinatori, putini cat au mai realizat, constientizeaza ''bunele intentii ale acestei mafii conduse de un penal dovedit. Daca nu va ganditi la voi ganditi-va la acei bebelusi
2
0
Aici k la buc de acolo vin ordine psd nea distrus
1
1
Fa ceva cu cartoerul de negri mititei,ne-am saturat de zgomot,mocangeala,furturi,masini vandalizate.Mai merg si moca pe ratc..ce bine e sa fii paduche in C-ta!muncesc romanasii si huzuresc tiganii
6
2
Fagadau, florarii, numerosii "mici" afaceristi se tot vaita dar au marfa fara facturi, nu emit bonuri fiscale, nu au contr de munca, nimic legal. Aici este buba, toti le plang de mila afaceristilor de tejghea in timp ce ei sunt hoti, fura pe fata dar au gura mare... Fagadau, pune naibii politia la treba, baga si ANAF pe felie si strarpeste golania de pe strazi si din piete. Daca ai coaie, daca nu, pleaca...
6
2
Cine a subliniat ? Edilul ? Pai mai domnule edil, de ce nu fiscalizezi piata de legume si fructe de la casutele din lemn din Piata Tomis 3 ? Acolo, langa sediul ANAF , la doar 50 de metri este cea mai mare evaziune fiscala, nu exista case de marcat, nu se emit bonuri fiscale. Chiar nimeni nu vede asta domnule edil ? Chiar vreau sa vad ziua cand domnia voastra,domnule edil, vine in piata Tomis 3, cumpara legume si fructe de la casutele din lemn, si bombele jegoase din metal din aceeasi zona, si cere bonul fiscal, sa vedem atunci, ce mai spuneti dvs. domnule edil cand o sa vi sa spuna, niet !
9
3
In aceasta seara PRIMARUL se lauda la TV NEPTUN ca va incadra POLITISTI COMUNITARI care vor starpi colectarea PETURILOR din cartiere . Nu a specificat nimic de DESFINTAREA DEPOZITULUI DE PETURI din incinta DEPOULUI DE TRAMVAIE RATC . Peturile MIZERABILE sant depozitate in incinta garajului unde veti aduce si autobuze EURO 6 . Nu putem sa nu subliniem ca depozitarea se realizeaza de o firma care are contract cu ...
9
3
Pentru dobitocul asta o mica ajustare de la 0.08 la 0.1 adica 25% si gunoiul lui Marin inca o mica ajustare de la 3 la 7 adica 133%.Sa va fie rusine Ciuma Rosie ce sunteti!!!!
17
3
Zici ca-i copia mai proasta a lui Scooby Doo
12
3
Demisia.ai uitat cand erai director la delfinari si faceai afaceri cu Ciprian Ardeleanu ......hotomanilor....
10
3
si cu taxa de habitat cum ramane?
2
3
O marioneta condus din spate de cei doi vice-primarii si de cativa directorii cu notoritetate din primarie un primar care nu face nimic din proprie initiativa ci doar ce dicteaza altii!Nu trebuia votat un om mic si la propriu si la figurat!
15
6
Fagadau dadeati-as pe la gura,ma mir cum de mai ai tupeul sa traiesti in orasul asta alaturi de constanteni si cum de nu te-au linsat pana acum?dar iti va veni randul stai linistit,mai fa tu boacane
20
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369