REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Impozitul pentru clădirile neterminate va CREŞTE până la 500%!

Impozitul pentru clădirile neterminate va CREŞTE până la 500%!

Replica API 10 martie 2017 | 07:35 499

sursa foto publika

Orașul de la malul mării este ca un magnet pentru investitorii care doresc să-și deschidă o afacere pe litoral. Însă, nu toți reușesc să-și ducă proiectele la bun sfârşit! Mulți renunţă când dau de greu (din punct de vedere financiar); aşa se face că în oraşul de la malul mării, pe lângă gropi, gunoiae şi câini fără stăpân, avem şi clădiri neterminate, care în timp devin ruine. Pentru ca situaţia să nu degenereze, administraţia locală a hotărât să crească impozitul pentru aceste clădiri de până la 500%!

Surprize, surprize! Investitorii vor trebui să scoată mulți bani din buzunare dacă nu-și vor duce finaliza proiectele de construire. “Am început să notificăm toți proprietarii de imobile părăsite, neterminate sau degradate. Avem și niște termene stabilite de către Consiliul Local fie de conformare, fie de funcționare. În luna aprilie, vom intra cu aproximativ 25 de hotărâri de Consiliu Local prin care impozitul se majorează cu până la 500% pentru cei care nu au înțeles că proprietatea naște și obligații, nu numai drepturi.

Obligațiile nu sunt strict legate de municipalitate, ci cu orașul și comunitatea”, a precizat Decebal Făgădău, primarul Constanței. Lucru însă valabil inclusiv pentru terenurile lăsate în voi sorții! “Veți vedea proiecte prin care vom continua să îi sancționăm pe cei care nu își întrețin proprietatea și fac referire inclusiv la terenuri. Dar interioul municipăiului este plin de gunoaie. Primăria nu poate susține financiar ecologizarea și scoaterea la lumină a acestor terenuri. Este strict apanajul proprietarului. Îi vom sancționa până când vor face curat. Tocmai de aceea, veți vedea că în luna aprilie va fi o campanie mai mult de sancțiuni pentru cei care nu se conformează”, a adăugat edilul.

Totuși, afaceriștii pot scăpa de majorare dacă își acoperă clădirile neterminate sau în paragină cu... meșuri! “Vom continua cu un regulament pentru amplasarea de meșuri pentru cei care din motive financiare nu pot continua investiții sau nu pot face investiții. Dar îmbrăcarea în meșuri a clădirilor trebuie să redea fie fațada originală a clădirii, fie fațada propusă pentru investiții astfel încât măcar la nivel de zonă centrală, până la finalul anului, să avem o zonă unde să poți respira”, a punctat Făgădău.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este un oras turistic iar constructiile incepute de ani de zile aduc o imagine de oras santier-o hotarare inteleapta
0
0
Hotararea aceasta idioata data de idioti poate fi anulata usor de orice instanta. Fagadau vad ca nu are consultanta juridica inteleapta. Mai consulta codul civil si constitutia care au putere legislativa peste orce hotarare a consiliului local si carora toate hotararile consiliilor locale trebuie sa le corespunda.
2
0
Daca nu are bani sa termine constructia de unde bani sa plateasca impozit!!!
2
0
eu le-as confisca..
4
0
Asta de sub mine e idiotium ad integrum, fara dubiu: si ia zi, fraiere... eu ma apuc de o constructie NOUA, fac asigurare pe cladire - care asigurare face strict referire la deteriorarea accidentala a unei structuri existente - iar asiguratorul imi construieste mie o cladire noua. si zici ca ai vazut asta p-afara, nu? p-afara de planeta asta, cand sugi la etnobotanice, banuiesc!
1
3
Asiguratorul sa fie obligat sa termine constructia, daca asiguratul nu mai are fonduri, ca in occident. Nu sa scoata banii din tara imediat.
3
1
Excelent articol Romanii tb sa inteleaga ca democratia inseamna si obligatii Legile occidentale in constructii sunt f dure Democratia nu inseamna libertstea de a nu respecta legea
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367