REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Improvizație incredibilă la un Spitalul Judeţean din ţară - pacienții, transportați cu un scaun de bar

Improvizație incredibilă la un Spitalul Judeţean din ţară - pacienții, transportați cu un scaun de bar

Replica API 11 februarie 2020 | 18:32 465

Pacienţii care ajung la una dintre secţiile de chirurgie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova sunt transportați cu un scaun de bar, din plastic, aşezat pe un cadru cu rotile, în locul căruciorului. „Ultimele modele includ chiar şi o masă mică de plastic şi umbrelă”, scrie un craiovean, potrivit Mediafax.

Fotografiile în care se vede un scaun alb de plastic, folosit la terase, aşezat pe un cadru cu rotile, au fost postate de un craiovean pe Facebook şi au devenit virale.

Autorul a scris că acest „căruţ cu rotile” se află la etajul trei al SJU Craiova, secţia Chirurgie.

Alături de scaun, în fotografii se vede şi un suport metalic pentru perfuzii, iar pe perete este lipit un bileţel pe care scrie „cărucior transport pacienţi”.

Reprezentanţii SJU Craiova au declarat că improvizaţia este folosită pentru a transporta pacienţii la duş.

„Acest scaun...se pun pacienţii pe el şi intri cu el la duş. Pacienţii care nu se pot mobiliza, care nu pot să meargă, e mai greu să intri cu ei. Aşa îi pui pe acest scaun şi îi duci la duş şi-i speli. Vom încerca să rezolvăm problema”, a declarat directorul de îngrijiri medicale SJU Craiova, Mădălina Ispas.

Zeci de persoane au reacţionat la postare.

Unii dintre cei care au adăugat comentarii au făcut haz de necaz, alţii s-au plâns de condiţiile din spital.

„Nici cei ce sunt la putere acum nu vor face mare lucru...! Acel scaun va rămâne cel puțin încă două guverne schimbate...!“, a scris un internaut.

„Suntem de plâns. Eu nu știu de ce nu pun o urnă şi toţi vizitatorii să pună acolo un leu decât să dea la paznici şi s-ar strânge bani pentru acest spital lagăr”, a scris altcineva.

„Dacă nu murim aşa ne chinuim, vă spun din propria experienţă. Spitalizare 2 luni în Craiova la spitalul ăsta infecţios care dormeai cu lumina aprinsă din cauza gongilor. Nu mai vorbim de mâncare. Rușineeee să le fie tuturor că nu-și dau interesul doar când scoţi din buzunar”, a comentat un alt internaut.

„Ultimele modele includ chiar şi o masă mică de plastic şi umbrelă”, s-a amuzat o altă persoană.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, secţia respectivă este în renovare, iar scaunul va fi casat, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comunistiiii!! Peremistiiii!!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614