REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Împrumut de 60 milioane lei pentru modernizarea a peste 100 de străzi din Mangalia

Împrumut de 60 milioane lei pentru modernizarea a peste 100 de străzi din Mangalia

Replica API 27 septembrie 2017 | 00:16 616

Consiliul Local Mangalia a aprobat, marţi, proiectul de hotărâre privind contractarea unei finanţări rambursabile pentru realizarea lucrărilorde modernizarea peste o sută de străzi din Mangalia, a Casei de Cultură şi cinematograful "Pescăruş". În acest sens, reprezentanţii Primăriei Mangalia au stabilit că, pentru realizarea investiţiei este necesar un împrumut de peste 60 milioane de lei, pe o perioada de 12-15 ani, astfel încât să nu existe nici o presiune asupra bugetului local, după cum a explicat edilul municipiului. Primarul Mangaliei, Radu Cristian aadus câteva argumente în cadrul şedinţei Consiliului Local. "Investiţia în infrastructura publică este primordială, dacă dorim dezvoltare economică. Am făcut permanent demersuri de găsire a unor surse alternative de finanţare, cum ar fi bani europeni sau fonduri guvernamentale", a explicat edilul Mangaliei. Totodată, el a spus că fondurile proprii ale bugetului local nu sunt suficiente pentru investiţiile în infrastructură. "Potrivit unui calcul simplu, o stradă nu poate fi asfaltată niciodată din banii încasaţi din taxele şi impozitele plătite de locuitorii acelei străzi. De aceea, orice Primărie are nevoie de surse externe, cum ar fi fonduri UE, guvernamentale sau împrumuturi", a explicat primarul Mangaliei. Edilul Radu Cristian a mai precizat că axele europene de finanţare s-au deschis anul trecut şi s-au depus deja câteva proiecte, aflate în perioada de evaluare, în vederea finanţării. "Oraşul nostru are nevoie de investiţii astăzi, nu mâine, şi stă în puterea noastră, a Consiliului Local, a cetăţenilor de fapt, să le facem în termene scurte, rezonabile. Mangalia nu este la primul împrumut contractat, având deja în derulare un credit din anul 2006. Mai mult, Municipiul Mangalia a fost unul dintre pionierii finanţării investiţiilor prin împrumut cu obligaţiuni, emiţând în anul 2001 obligaţiuni pentru amenajarea aleii pietonale aferentă falezei în zona sudică a zonei urbane şi pentru demararea lucrărilor de construire a sălii de sport a Liceului Callatis. Împrumutul nu va avea un impact negativ asupra locuitorilor, nu vor creşte taxele şi impozitele locale", a mai subliniat primarul Mangaliei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
proiectele pentru asfaltare strazi in cartierele dobrogea I;II,intra strict in competenta biroului urbanism al municipiului mangalia.primarul semneaza dar,arhitectul executa proiectulsi contabilul intocmeste devizul estimativ al lucrarilor.ei trebuie sa-i lamureasca pe contri buabili,pe cetatenii u.e.ai municipiului de ce nu au fost inca finantate lucrarile de asfaltare a strzilor,macar ca in dulcesti sau pecineaga.
0
0
ajung pentru vopsirea bordurilor
0
1
in cartierul DOBROGEA 2 pe cand o masina de pietris macar?? canalizare nu cablu tv nu dapoi asfaltare bine ca ai asfaltat strada lu tactu radule cand moare sa poti ajunge la el sau cand mori tu sa poata el ajunge la tine!!!!!!!!!
1
2
Sa faca lucrari de calitate ,Nu ca cele existente.
8
1
sa manance si gura lui Radu si gasca lui, niste lucrari mici, sa ia toti cate un copan, nu se mai satura javrele draq
2
5
mare om Cristi Radu asta, pacat ca este miiiic, mic de tot!
2
6
Pai de unde sa mai creasca taxele ca le avem la maxim cat prevede legea
3
0
Daca nu ar mai suge fondurile Primariei prin lucrari fictive de amenajare a spatiului verde, cred ca se pot strange suficiente sume pentru plombare daca nu si pentru asfaltare totala a unor strazi. Pacat ca institutiile care vegheaza la respectarea legii nu il vad si nu il baga in seama pe acest primar si pe membrii consiliului local, de altfel o gasca completa de iubitori de avere!
7
2
Se minte cum se respira.Vor fi asfaltate sau doar plombate?Din cele o suta de strazi fac parte si cele din cartierele Dobrogea ? Intrebari ca raspunsuri pe masura, la obiect,greu de obtinut.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614