REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

În ajun de Crăciun, acasă la deputatul Antonella Marinescu

În ajun de Crăciun, acasă la deputatul Antonella Marinescu

Replica API 24 decembrie 2011 | 00:00 121

Pregătirile pentru Crăciun au fost, zilele acestea, în toi. Aşa cum vă povesteam, zilele trecute, doamnele urbei s-au întrecut în a ne povesti ce vor găti şi cum vor petrece în mijlocul familiei. Una dintre doamne, deputatul Antonella Marinescu, ne-a destăinuit, în ajun de Crăciun, o reţetă de prăjitură cu biscuiţi şi o reţetă de tort Krantz, pe care le-a pregătit pentru soţ, cei doi băieţi ai săi şi pentru micuţa Sonia, invitata specială a familiei Marinescu.

Aşa cum promitea, Antonella Marinescu a luat acasă, de sărbători, o micuţă de la un centru de plasament din Constanţa, căreia i-a arătat nu doar ce înseamnă dragostea în sânul unei familii, dar şi faimoasele reţete:

1.Prăjitura cu biscuiţi-foarte u;or de făcut şi foarte bună - este asigurarea pe care ne-a dat-o Antonella Marinescu!

Cantităţi:1 pachet de biscuiţi Petit Beurre de 350gr, 1 litru lapte, amidon alimentar, zahăr, esenţă rom la sticlă (Coseli) şi 1 pachet de margarina Unirea, nucă de cocos.

Mod de preparare: Se pune laptele la fiert cu 8 linguri zahăr şi 8 linguri amidon alimentar. Se fierbe pe flacără mică şi se amestecă cu telul până se îngroaşă. Se opreşte focul şi se adaugş margarina taiată felii şi esenţa rom. Se omogenizează cu telul. Pe un fund mare de lemn se pune un rând de biscuiţi (pe lăţime 3, pe lungime 7). Peste rândul de biscuiţi se pune crema... apoi iar biscuiţi.. şi iar crema..iar biscuiţi, terminând cu cremă. Pe deasupra se decorează cu nucă de cocos. Se lasă să se răcească şi biscuiţii să îşi tragă crema. Când s-a răcit, se taie! Pofta bună!

2.Tort Krantz

Cantităţi: Blat: 10 ouă, 100 gr zahăr pudra, 100 gr nuci date prin maşină, 1 praf de copt, 80gr faină.

Se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă nucile, făina şi praful de copt dizolvat în puţin lapte. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune compoziţia şi se lasă la cuptor până se coace.

Crema: 6ouă, 300gr zahăr, 2 pachete unt, 200gr nuci date prin maşină.

Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul în bain-marine pe foc până se leagă. Separat se freacă cele 2 pachete de unt şi se adaugă compoziţia anterioară răcită, puţin câte puţin pentru a nu se tăia. Se adaugă nucile măcinate.

Blatul se taie pe din două (dar nu despărţind de tot cele 2 foi rezultate). Se întinde crema (păstrând o parte pentru a unge pe exterior rulada). Se ruleaza încet şi se pune pe platou. Rulada se unge cu crema iar apoi se adaugă Krantz-ul.

Krantz: 200 gr nuci peste care se pune 200 gr zahăr, se bagă la cuptor până când se topeşte zahărul- se caramelizeaza. Când s-a răcit se pune într-un şervet curat şi se bate cu o sticlă până cand se face praf.

Pofta bună!

"Cel mai frumos cadou de Crăciun ce mi s-a putut face e...Sonia! O fetiţă de 4 ani minunată! Eu nu-s genul care aşteaptă să i se ofere... Mă simt mult mai bine atunci când ofer... mă face să mă simt fericită! Mi-aş dori să nu mai aud "De Paşte şi de Crăciun să încercăm să oferim... să fim mai buni!". Nu ne opreşte nimeni să fim buni mereu! Si să oferim mereu! Îmi doresc ca oamenii să fie mai buni unii cu ceilalţi, mai...umani! Sunt fericită că sunt acasă de Crăciun cu mama mea, soţul meu, băieţii mei Mugur şi Rareş şi...Sonia. Sunt în familie. Si familia e totul. Sărbători fericite tuturor românilor, oriunde s-ar afla!", a spus Antonella Marinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102