REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
19.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În atenţia amatorilor de drifturi: parcările din staţiunea Mamaia sunt domeniu public

În atenţia amatorilor de drifturi: parcările din staţiunea Mamaia sunt domeniu public

Replica API 4 februarie 2014 | 00:00 159

Poliţiştii pot aplica sancţiuni

Poliţiştii pot aplica sancţiuni

Drifturile ce au avut loc în parcările din staţiunea Mamaia, care s-au lăsat cu sancţiuni din partea oamenilor legii, au stârnit discuţii în contradictoriu printre constănţeni, mai toţi legându-se de faptul că respectivele locuri ţin de domeniul privat, motiv pentru care legea nu ar permite aplicarea sancţiunilor. Însă, se pare că s-au înşelat amarnic, întrucât parcările sunt ale Primăriei, prin urmare ţin de drumurile publice. Sancţiunile pot ustura la buzunare, fiind vorba de suma cuprinsă între 1.000 şi 1.500 lei pentru drifturi, pe când amenda pentru săniuş este de la 9 la 20 de puncte.

Drifturi, săniuş şi muzică dată la maxim - a fost atmosfera din parcările staţiunii Mamaia, respectiv cea de la Aqua Magic şi Fratelli, în perioada aceasta. Poliţiştii s-au autosesizat, s-au deplasat la faţa locului şi au aplicat sancţiuni şoferilor. Dacă unii tineri au reacţionat paşnic, alţii au huiduit poliţiştii şi au aruncat cu bulgări de zăpadă în oamenii legii. Însă, la scurt timp, pe internet a avut loc un adevărat schimb de replici, tinerii menţionând că oamenii legii nu au nici un drept de a aplica amenzi, întrucât este vorba de parcări private. Numai că, reprezentanţii Confort Urban au făcut lumină în toată această situaţie, iar amatorii de senzaţii tari trebuie să ştie că acele locuri nu sunt private. "Respectivele parcări sunt închiriate doar pe perioada verii. Acum, pe perioada iernii, sunt în administrarea Confort Urban. Deci, sunt proprietatea Primăriei Constanţa, dar în administrarea noastră. Ca atare, poliţiştii au tot dreptul să-i amendeze. Nici pe timp de vară situaţia nu se schimbă, pentru că tot proprietatea primăriei este, doar că se închiriază", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii Confort Urban. Pentru a înlătura orice dubiu, reprezentanţii Serviciului Rutier Constanţa au precizat că parcările din staţiunea Mamaia sunt considerate domeniu public, iar teribiliştii se pot alege cu sancţiuni cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei. "Conform OUG 195/2002R drumul public reprezintă orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice, fapt pentru care parcările amenajate în Staţiunea Mamaia sunt considerate domenii publice. Drumurile închise circulaţiei publice trebuie să fie semnalizate corespunzător la intrare cu inscripţii vizibile. Pentru efectuarea cu intenţie de manevre prin derapaje, întoarceri bruşte, accelerări şi frânări bruşte cu autovehiculele executate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa sancţiunea pentru persoane fizice este cuprinsă între 1.000 şi 1.500 lei conform HCLM 184/2003. Conform OUG 195/2002 R pot fi sancţionaţi şi conducătorii auto care în interiorul acestor parcări tractează vehicule care în mod normal sunt trase sau împinse cu mâna (sănii). Amendă este de la 9 la 20 de puncte respectiv 765-1700 lei. Aceste fapte reprezintă contravenţii", potrivit purtătorului de cuvând al Serviciului Rutier Constanţa, Cristina Vasile. De asemenea, poliţiştii rutieri sfătuiesc tinerii să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să circule cu viteză redusă în cazul în care partea carosabilă este acoperită cu gheaţă, zăpadă sau polei, să manifeste prudenţă în trafic şi stăpânire de sine, iar atunci când vor să încalce o regulă de circulaţie să îşi aducă aminte de mesajul "ALEGE VIAŢA!"

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367