REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

În atenţia celor care doresc linii RATC şi în judeţ: ce spune conducerea regiei

În atenţia celor care doresc linii RATC şi în judeţ: ce spune conducerea regiei

Replica API 8 iulie 2016 | 00:11 294

„Avem oameni, avem capacitate, dar…”

„Avem oameni, avem capacitate, dar…”

Constănţenii au ajuns la disperare şi cer introducerea liniilor RATC în afara municipiului Constanţa. În acest sens, au făcut şi o petiţie şi vor merge şi la Consiliul Judeţean pentru a-şi exprima nemulţumirile. Despre toate acestea, directorul general al RATC, Ovidiu Tănase, a spus că autobuze sunt, oameni sunt, totul este pregătit, numai că trebuie reglementată legislaţia.

„Noi suntem pregătiţi, putem să facem faţă dar, deocamdată, cadrul legislativ nu ne permite. Acum putem opera doar în interiorul oraşului. Când se va rezolva, pe zona Metropolitană, când se va face o Asociaţie de Dezvoltare intracomunitară, vom putea opera în cadrul mai multor unităţi administrativ- teritoriale. Deocamdată, numai pe raza municipiului. Singurii care au avut o hotărârre de Guvern în acest sens sunt cei de la Bucureşti. La ei este reglementată cât de cât legislaţia şi pentru zona Metropolitană. În rest, nu există. Potrivit legii 92 a transporturilor publice nu putem efectua transport decât în cadrul unităţii administrativ teritoriale. Repet, noi ne dorim, avem capacitate, avem autobuze, avem oameni, abia aşteptăm. Dar totul ţine de Parlament”, a declarat, pentru „Replica”, Ovidiu Tănase, directorul RATC. Acesta a adăugat şi faptul că lucrările în acest sens sunt destul de avansate şi există posibilitatea ca din 2017 să fie reglementată legislaţia. Amintim că oamenii susţin că au ajuns la capătul puterilor şi că nu mai suportă să fie umiliţi de firmele de transport persoane, iar aici ne referim la microbuze. Călătorii susţin că aşteaptă mult în staţii şi când se urcă, în sfârşit, într-un vehicul, sunt înghesuiţi precum sardelele. Şoferii conduc haotic, iar, recent, un caz petrecut la Valu lui Traian a fost picătura care a umplut paharul! Este vorba despre şoferul unui microbuz care a lăsat călătorii în câmp întrucât a fost anunţat că Poliţia efectuează controale. Astfel, pentru a evita amenda, a preferat să se descotorosească de persoanele care călătoreau în picioare, dar cărora le luase banii pe bilet. Ulterior, constănţenii au lansat o petiţie prin care au cerut reintroducerea liniilor RATC în judeţ.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102