REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În atenţia celor care şi-au abandonat maşini prin Constanţa: VEŢI PRIMI AMENZILE ACASĂ!

În atenţia celor care şi-au abandonat maşini prin Constanţa: VEŢI PRIMI AMENZILE ACASĂ!

Replica API 10 decembrie 2016 | 00:00 228

Constănțenii își abandonează mașinile pe străzile orașului! Dacă suntem atenți, putem observa cum un număr mare de mașini sunt lăsate în condiții dezastruoase pe străzile municipiului Constanța, pe trotuare sau chiar pe spațiile verzi dintre blocuri.

Deși numărul locurilor de parcare este cu mult mai mic decât nevoile reale ale șoferilor constănțeni, zeci sau chiar sute de mașini sunt abandonate pe străzile municipiului Constanța de către cetățeni, ocupând locuri atât pe trotuare cât și pe străzi și spații verzi. Un caz real îl reprezintă mașina din imagine care, potrivit taximetriștilor din zonă, zace de mai bine de un an de zile în apropierea stației taxi. Poliția Locală s-a sesizat în privința asta și din câte se pare, proprietarul autoturismului s-a ales cu înștiințare în parbrizul mașinii. Angajații firmelor ce au sediul pe strada Dobrilă Eugeniu din zona Cireșica din municipiul Constanța, sunt și ei deranjați de aceasta. Mașina zace de mai bine de un an chiar aproape de staxia de taxiuri. Roșiu ca focul, lipită cu scotch și avâand cauciucurile sparte, autoturismul a trezit multe controverse atât în rândul locuitorilor din zonă cât și în rândul șoferilor care circulă zi de zi pe acea stradă.

Potrivit Poliției Locale Constanța, există câteva condiții ca un proprietar care își abandonează autoturismul pe drumurile publice din municipiul Constanța să poată fi sancționat. Astfel, una dintre condiții este ca autoturismul să fi fost abandonat de cel puţin un an de zile. În cazul autoturismului mai sus amintit, Poliția Locală a aplicat o somație pe parbrizul mașinii în data de 23 noiembrie a.c., după o sesizare făcută de cetățenii deranjați de situaţie. Potrivit legii 421/2002, proprietarul autoturismului primește o sancțiune contravențională între 1000-2000 lei. Având în vedere că au trecut cele 10 zile, perioada în care trebuia să se sesizeze, precum și celelalte 5 în care primarul orașului a trimis o notificare în scris prin poștă deținătorului autoturismului, urmează ca în perioada următoare, în cazul în care proprietarul nu îşi mută bunul, mașina să fie ridicată și dusă într-un centru special. Astfel, proprietarul mașinii trebuie să scoată din buzunar suma de 504 lei, însemnând taxa de ridicare a mașinii.

De la 1 septembrie și până în acest moment, polițiștii locali au aplicat 273 de somații pe parbrizul mașinilor abandonate pe drumurile publice din Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218