REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În atenţia constănţenilor: a fost lansată noua aplicaţie pentru sesizări

În atenţia constănţenilor: a fost lansată noua aplicaţie pentru sesizări

Replica API 14 octombrie 2017 | 00:00 550

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat lansarea unei aplicaţii online prin intermediul căreia constănţenii vor putea face sesizări şi reclamaţii. Aplicația este disponibilă de vineri, 13 octombrie și are ca scop transmiterea de la cetățean către instituția administrativă a problemei, centralizarea ei într-o bază de dată și răspunsul acordat cetățeanului printr-un feedback continuu. Mai precis, reclamantul poate să vadă în timp real ce se întâmplă cu sesizarea lui.

„Tocmai pentru că de la campanie la campanie am adus instrumente noi la îndemâna constănțenilor, astăzi anunț că lansăm o aplicație gratuită, se numește „SESIZĂRI CONSTANȚA”. Aplicația este la îndemâna constănțenilor, să ne reclama probleme cu care se confruntă în fiecare cartier. Discutăm de mult timp despre această aplicație, a trebuit să ne reformăm organigrama și să ne asigurăm că nu doar primirea reclamației reprezintă ceea ce are de făcut municipalitatea, ci rezolvarea reclamației! Altfel, construim un instrument pe care nu îl va mai utiliza nimeni, discredităm instrumentul! Nu este singura aplicație și nu este singura linie în care dorim să modernizăm orașul nostru. Conceptului de smart city se circumscriu mai multe direcții și proiecte. Anul acesta este un an laborator, în care testăm tot felul de soluții, tehnologii, produse. Până în momentul de față, am testat aplicații legate de catalogul electronic, o apropiere a relației părinte-elev-profesor; apoi parcare inteligentă, iluminat inteligent, supraveghere video, anunțuri publice, stație de încărcare electrică, înseamnă un proiect integrat! Avem în teste în momentul de față o semaforizare inteligentă, pe relația Constanța – Ovidiu, la intersecția Tomis cu Aurel Vlaicu. La fel ca în toate orașele mari ale României, avem aceeași aplicație, prin care semnalizăm toată parcarea de-a lungul bd. Tomis, unde odată ce ai parcat nu este nevoie să cauți cu privirea sau să aștepți să vină operatorul uman, ci poți transmite un SMS sau, totodată, poți descărca aplicația TPARK. Prin aceasta, aducem Constanța în rândul orașelor românești. Suntem puțin în urma altor centre urbane mai dezvoltate din acest punct de vedere, dar încercăm să accelerăm procesul de actualizare din punct de vedere tehnologic, a Constanței”, a spus edilul.

Aplicația a fost primită gratuit de către municipalitate de la creatorul acesteia. La conferința de presă a fost și Adrian Drăgan, reprezentant al companiei I-TOM.

„Împreună cu Primăria Constanța am lansat o aplicație care apropie foarte mult Primăria față de cetățean, care va ști tot timpul ce se va întâmpla cu sesizarea pe care a trimis-o. Va fi notificat întreg procesul către cetățean. Acesta este un lucru nou, cetățeanul va fi anunțat până când se va rezolva problema. Cetățeanul se poate conecta la aplicație prin contul de Facebook sau cel de la SPIT. Aplicația este perfectibilă, se lucrează la ea în continuare, vin lucruri noi din feedbackul cetățeanului și le vom rezolva. Aplicația este în teste de două săptămâni, de peste trei luni s-a lucrat la ea. Puteți să o descărcați”, a spus Adrian Drăgan.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614