rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

În atenţia ministrului Turismului, Mircea Dobre: VACANŢA DE VARĂ e un eşec total! Bulgarii ne dau clasă şi la capitolul ăsta!

Forfotă incredibilă pe litoralul românesc! Pe de o parte se demolează clădiri construite fără autorizaţie (exemplu - terasa 3 Ciuperci din Mamaia), se face curăţenie, se investeşte în clădiri abandonate de ani de zile (cum se întâmplă în sudul litoralului) şi aşa mai departe. Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a anunţat că deschiderea oficială a sezonului va avea loc la 1 mai, deşi agenţiile de turism forţau ca evenimentul să aibă loc mai repede. Şi tot ministrul Turismului turuia, la o întrevedere cu agenţii economici şi nu numai, că bugetarii vor avea parte de tichete de vacanţă, pentru impulsionarea sectorului. Este un lait-motiv am putea spune, căci alte măsuri momentan nu vedem, dar cu siguranţă se va trage linia după sezonul estival 2017.

Hotelierii şi agenţiile de turism se aşteaptă la un sezon bun, există speranţa aceasta, dar, pe de altă parte, revine temerea legată de programa şcolară. Oricât de bizar ar suna, lipsa de comunicare şi lipsa unei strategii inter-ministeriale pe tema programei şcolare va ţine acasă un segment considerabil de turişti, cel puţin în prima parte a sezonului estival, atunci când preţurile sunt relative convenabile pentru familiile cu copii.

Întrucât vacanţa şcolară de vară debutează mult după data de 1 mai, o puzderie de familii vor rămâne acasă, este firesc, iar acest lucru nu poate fi de bun augur pentru acest sector care ar trebui să duduie şi să fie un motor principal al economiei româneşti. Asupra acestui aspect atrăgeau atenţia hotelierii încă de la începutul anului!

SOCOTEALA UNUI DEZASTRU: cât pierd hotelierii pentru că vacanţa de vară a fost pusă fără cap!

Amintim că, dacă în anii trecuţi hotelurile erau foarte aglomerate doar săptămânile din vârf de sezon (15 iulie – 15 august), în ultima vreme preţurile mici şi vremea caldă atrag turiştii la mare şi în iunie şi septembrie. Prin urmare, hotelierii solicitau ca vacanţele copiilor să înceapă măcar de la 1 iunie (dacă nu mai devreme), nu pe 12 iunie, şi să se incheie la 1 octombrie, nu pe 15 septembrie, dar ordinul avansat de Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar în curs prevede exact invers! În acest an (anul şcolar 2016-2017), vacanţa de vară începe pe 17 iunie şi se încheie pe 10 septembrie.

“Această decizie, care scurtează vacanţa de vară, ne taie craca de sub picioare. Ne termină”, afirma, la începutul anului, Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia. “Putem spune că în perioada cu care se scurtează vacanţa de vară în acest an ar fi venit la mare în jur de 125.000 de români, oameni care nu vor mai putea ajunge pe litoral în această vară, pentru că nu îşi vor permite să plateasca tarifele din vârf de sezon şi, în plus, nici nu vor mai găsi locuri în acel interval extrem de aglomerat”, a mai explicat Bucovală. Acesta a făcut şi o socoteală: la un tarif mediu de 250 de lei pe zi pe cameră la jumătatea lunii iunie şi jumatatea lunii septembrie, hotelierii ar fi încasat de la turişti aproape 60 de milioane de euro doar pe cazare plus mic dejun.

Vacanţele şcolare – comparaţie Bulgaria/România

Ca idee care să lumineze minţile posibil obosite de prin ministere, facem menţiunea că până şi bulgarii au fost mai înţelepţi când a venit vorba de turism şi impulsionarea familiilor cu copii să plece în concedii! Iată cum au vacanţă elevii din Bulgaria:

Începutul şcolii - 15 septembrie.

Finalul anului şcolar: clasa I: 22 mai; clasele II-IV: 30 mai; clasele V-VII: 13 iunie; clasele VIII-XI: 30 iunie; clasa a XII-a: 15 mai.

Vacanţa de toamnă: 1-3 noiembrie.

Vacanţa de Crăciun: 24 decembrie - 5 ianuarie.

Vacanţa de iarnă: 1-4 februarie.

Vacanţa de primăvară/ Paşte: 29 martie - 6 aprilie (până la clasa a XI-a), 29 martie - 1 aprilie (clasa a XII-a).

Vacanţe de stat/ religioase: 22 septembrie, 24 decembrie, 3 martie, 6 mai, 24-25 mai.

Durata anului şcolar pentru profesori este decisă la nivelul şcolii.

Se poate observa, aşadar, că în cazul elevilor de vârstă fragedă, părinţii pot pleca cu aceştia în vacanţă din luna mai, exact în debutul sezonului estival. Practic.

În schimb, în România, vacanţele elevilor sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (24 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017), vacanţă intersemestrială (4 -12 februarie 2017), vacanţa de primăvară (19 - 30 aprilie 2017) şi vacanţa de vară (17 iunie - 10 septembrie 2017). De asemenea, în săptămâna 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

Aşadar, vacanţa de vară taie “craca” părinţilor dornici să plece în vacanţă cu cei mici, din motivele pertinente expuse mai sus de Nicolae Bucovală. Ca să nu mai spunem că, în intervalul în care debutează sezonul estival, elevii au programată “Şcoala Altfel”. Adică ore în afara şcolii sau cu activităţi diferite faţă de cele obişnuite. Ne întrebăm: cum era mai bine? Să îşi poată duce părintele copilul în vacanţă, la mare, într-o perioadă cu preţuri accesibile, sau să facă la clasă prăjituri cu doamna dirigintă?!

Alexandra CUCU

vineri, 7 aprilie 2017430
GANDUL.RO
Adio, doamnă! Celebra actriță a murit
Comentarii

00Alupigus la toata lumea(7 apr 22:55)
Am venit sa citesc comentariile
04Muistului asta de sub mine(7 apr 19:52)
Deci sa nu fiu ''mocangiu'', trebuie sa fac pula mare unui Babinciuc sau Bucovala sau Carstocea. Hai sa mori tu... mai muie in gat, in Lesbos, la Egee, vila de 2 apartamente de 5 stele se inchiriaza cu 64 de euro pe zi. Ia suge-i tu pula lui Babinciuc ca sa arati ca nu esti mocangiu.
31Istoric(7 apr 19:19)
Hai SICTIR cu bulgarii vostrii cu tot. Mocangiilor
14Plangemazareadinvoi(7 apr 17:47)
Litoralul este terminat de cand derbedeul de mazare si nicusor a furat bugetul si tot ce era de furat acum este acest numit de fatada care mineaza ca face turism in Ro priviti in ce stadiu a ajuns judetul constanta in ultimii ani cutati bugetul Constantei in conturile acestor gangsteri ca Nicusor si Mazare si primarii din judet daca vreti turism .
03Doru(7 apr 14:13)
Nu doar cladirile sunt problema,ci acele lucruri din interiorul cladirilor si dintre ele. Cand mancarea servita este proasta si scumpa,deservirea de parca ai fi tolerat cu greata,esti inconjurat de indivizi care te privesc de parca ar impunge cu coarnele,pai de ce ai sta pe bani enorm de multi in statiunile din Romania? Daca vrei sa te relaxezi,mergi acolo unde simti ca se poate asta.
22mosu(7 apr 13:13)
mai adaugati si putin ISU si tot felul de schimbari de legi . si o sa ne dezvoltam lapulivara
31Denis(7 apr 10:11)
Bravo dobre bate cu pun nu in masa
17fanica(7 apr 10:04)
la bulgari pe 15 mai e full....scoala,examenele de bac si la facultate se termina la 1 iunie....pana la 1 octombrie e litoralul bulgaresc deschis....statul sprijina turismul..E F.IMPORTANT CAND SE TERMINA SCOALA ,RESTANTELE SI EXAMENELE...PANA NU SE REZOLVA ACEASTA PROBLEMA TURISMUL PE LITORAL E MORT !!!!
07gogu(7 apr 09:58)
Sa vina turistii in Mamaia , in betoane si fara locuri de parcare...
113Din turism(7 apr 09:19)
Sa se termine cu vacantele scolilor de o saptamana! Sa se revina la sistemul cu 3 vacante! Cea mica din primavara, cea mijlocie iarna si cea mare vara! Iar la 15 iunie sa fie terminate si examenele si restantele si admiterile! Abia atunci pot scadea preturile pe litoral! Este greu sa ai o unitate care sa functionez 2 luni si 10 sa stea inchisa!
27George(7 apr 08:03)
Hai sa nu exageram, intr-adevar ideea cu vacantele e buna dar cu vacantele de iarna ce facem, ca si muntele trebuie promovat si sustinut. Sa nu se mai faca deloc scoala.
019Eu Dobre Voievod(7 apr 08:00)
Doar nu credeati ca Mircea Dobre va revolutiona turismul romanesc. Si el este doar un popandau lansat pe orbita pentru bunastarea personala si a familiei. Asa ca...
116Ia fiti voi logici nitel(7 apr 07:51)
Daca era "vina" vacantei, toti plozii bulgari, de mana cu parintii lor, dadeau navala pe litoralul romanesc de cum se termina anul lor scolar. De ce nu se intampla asta? nu pentru ca nu inceputul vacantei scolare e de vina, ci hotelierii lui peste prajit care vor sa faca in doua luni mult prea mult? Ce atata vrajeala, puneti degetul pe rana! Litoral urat, preturi enorme, servicii mediocre etc!
220Homeschooling(7 apr 07:11)
Eu zic sa nu ne mai trimitem copiii la scoala deloc astfel incat hotelierilor sa le mearga bine tot anul.Si asa scoala in Romania e vai de mama ei!Sa-si umple unii buzunarele,asta e tot ce conteaza!Asta e Romania,Dobre asta nu a fost in stare sa administreze o brutarie asa ca hai sa-l punem ministru!Si nu e singurul!Huoooo!
021ROMAN(7 apr 07:11)
Dl.Bucovala, de ce nu incercati alte variante De ex atrageti turistii straini in primul rand - cand erati dvs.adolescent se auzeau pe plaja multe limbi straine, acum ....unde sunt contractele cu marii Tour Operatori ca TUI etc. Apoi, de ce nu scadeti preturile in timpul verii, ca sa nu aveti nu mai 1 luna full sezon ci 3 luni. Ce spuneti?Voi vreti sa castigati intr-o luna cat altii in 5 ani. Ati vazut preturile din Bulgaria?De 27 ani va plangeti de vacanta,vreti sa facem un popor de handicapati in detrimentul banilor dvs.Mai reflectati.
513Ion(7 apr 07:06)
Machedon. De unde imaginatie si eficienta? Carisama...canci!
12Am eu solutia(7 apr 06:31)
Ta inscrii in clubul caltorilor ysbh si faci rost de scutiri medicale!
113Abba(7 apr 06:27)
Falcuta, un baiat cu un creier aerat.
315irina(7 apr 06:13)
Cu falcuta asta vrem sa facem noi turism performant ???? Imi vine sa vomit pe el !!!
mai mult...Replica
29 iun 00:40ReplicaBolid cu numere de Germania, parcat pe platoul de la Perla!

Un turist din Germania a confundat, marți, 28 iunie, seara, platoul de la Perla, din Mamaia, care este zonă...1506

29 iun 01:06ReplicaSpitalul Județean Tulcea își incinerează deșeurile printr-o firmă de înfrumusețare. Cine-i oprește?470
29 iun 00:25ReplicaLoft și-a dublat profitul, dar uită să-și plătească colaboratorii1018
29 iun 00:12ReplicaBombă! PUZ-ul care permitea construirea de blocuri cu 24 și 39 de etaje, în Piața Chiliei, anulat definitiv!

Într-o zonă din Constanța, compusă aproape exclusiv din locuințe individuale cu regim mic de înălțime, adică...1134

29 iun 00:47ReplicaPlajele Modern și 3 Papuci mai scumpe ca Mamaia. Video1070
29 iun 01:24ReplicaUn afacerist din Constanța, acuzat de o țeapă cu cereale de 4 milioane de lei5574
29 iun 22:57ReplicaRăzboi între sirieni, din cauza afacerilor, la Constanța

O firmă din Țăndărei care deține o fermă de ovine din Topraichioi, de lângă Babadag, cere în instanță...1629

29 iun 00:32ReplicaAngajata unei primării a furat banii din taxe și impozite pentru a plăti tratamentul soțului858
29 iun 00:29ReplicaTot mai mulți turiști americani ajung pe litoralul românesc524
29 iun 08:26ReplicaCum arată Staţia de Tratare a gazelor naturale de la Vadu! Video

Primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime Ana și Doina au intrat miercuri, 15 iunie a.c., în...595

29 iun 00:17ReplicaA murit Olga Duțu, fostul rector al Universității Spiru Haret, din Constanța!4897
29 iun 00:20ReplicaVal de angajări la Unitatea de Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă856
Vremea
26.6°26.6° - 27.1° miercuri, 29 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 5.08 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 iun 00:00SportFotbal: Belgianul Lukaku, aşteptat marţi seara la Milano pentru a-şi definitiva revenirea la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku este aşteptat marţi seară la Milano pentru a-şi finaliza revenirea la Inter, sub...147

29 iun 00:00SportLupte: Denis Florin Mihai şi Patrik Iulian Gordan, medaliaţi cu argint la Europenele Under-20

Sportivii români Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Patrik Iulian Gordan (cat. 87 kg) au obţinut medaliile de bronz...146

29 iun 00:00SportTenis: Gabriela Ruse, învinsă greu de Coco Gauff la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a fost învinsă greu de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, a...174

29 iun 00:00SportAtletism: Suspendarea sprinterei nigeriene Blessing Okagbare, mărită la unsprezece ani

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse...207

Local
29 iun 23:52LocalȘedință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia

În cursul zilei de marți, 28 iunie a.c., ora 16:30, la sediul Primăriei Medgidia are loc ședința ordinară a...377

29 iun 00:17LocalNicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale! Video

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, va participa marți, 28 iunie, în...2017

29 iun 23:52LocalIncendiu la un apartament, în Cernavodă

384

29 iun 22:57LocalConstanța va avea o grădină urbană. Video

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133...394

29 iun 23:51LocalAccident rutier pe A4, fără victime

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, pe A2, km 164, sensul spre...361

29 iun 23:51LocalTransport agabaritic pe ruta Bistrița-Constanța Poarta 7

...318

29 iun 00:18LocalDe supărare, l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine

Viorel Ghinea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor....856

29 iun 23:52LocalCopac în flăcări, pe strada Cișmelei, lângă Școala 29

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de luni, 27 iunie a.c., în...593

29 iun 23:53LocalUn val de caniculă lovește România! Temperaturi de peste 38 de grade

632

Politică
29 iun 23:53PoliticăAlte propuneri în coaliție dacă reducerea de 50 de bani la combustibil nu are efect

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului...434

29 iun 23:51PoliticăKlaus Iohannis și Vera Jourova au discutat despre finalizarea, cât mai curând posibil, a MCV

Klaus Iohannis, a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene responsabil...342

29 iun 23:52PoliticăChesnoiu: Nu mi-am dorit altceva decât să fac bine agriculturii; adevărul va ieşi la iveală

432

29 iun 23:54PoliticăKlaus Iohannis, mesaj la comemorarea a 81 de ani de la Pogromul din Iași

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 28 iunie 2022, un mesaj cu prilejul comemorării a 81 de ani...325

29 iun 23:54PoliticăAUR anunță că a strâns peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Preşedintele AUR, George Simion a anunţat, marţi, într-o conferinţă, că a strâns peste 2 milioane de semnături...393

29 iun 23:53PoliticăKlaus Iohannis l-a primit pe ministrul de Externe al Serbiei

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Cotroceni pe ministrul de Externe al Republicii Serbia, Nikola...276

29 iun 23:52PoliticăVirgil Popescu, mesaj către USR: Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le cere parlamentarilor USR să aibă ''abordări constructive'' şi subliniază că...359

29 iun 23:52PoliticăCum poate scăpa Prinţul Paul de închisoare în România. Scenariile avocaţilor

Prinţul Paul de România a fost reţinut la Paris de autorităţile franceze. Acesta a fost arestat după ce a fost dat...469

29 iun 23:51PoliticăPNL vrea referendum pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

453

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4003

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2458

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5534

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4186

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3219

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6908

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2606

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2895

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4002

Monden
29 iun 13:22MondenJohnny Depp revine în Pirații din Caraibe

Ceața s-a ridicat, parcă, în urma clarificărilor legale dintre Johnny Depp și fosta soție Amber Heard, și...187

29 iun 00:00MondenKate Moss, cea mai bună vecină! Supermodelul livrează mâncare bătrânilor

Supermodelul Kate Moss se pare că este printre cei mai buni vecini pe care poți să-i ai. Vedeta a început să...126

29 iun 00:00MondenFiul de 10 ani al lui Ben Affleck, accident după ce a fost lăsat la volanul unui Lamborghini! VIDEO

153

29 iun 00:00MondenBono, solistul trupei U2, a dezvăluit că are un frate vitreg de a cărui existenţă nu a ştiut zeci de ani

Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 4 că are un frate vitreg, de existenţa...130

29 iun 01:51MondenCe spune Silviu Prigoană despre nunta fiului său! Cu ce se ocupă nora lui

Fiul lui Silviu Prigoană, Silvius, a devenit de curând mire, căsătorindu-se cu aleasa inimii lui, Georgiana, într-o...228

29 iun 00:00MondenDiana Ross a încântat publicul de la Festivalul Glastonbury cu un recital ce a inclus numeroase cântece despre iubire

Cântăreaţa americană Diana Ross a electrizat atmosfera duminică, în ultima zi a Festivalului Glastonbury 2022,...143

29 iun 00:00MondenSoprana rusă Anna Netrebko pretinde compensaţii de 350.000 de dolari din partea Metropolitan Opera din New York

Soprana rusă Anna Netrebko, deprogramată din cauza ambiguităţilor sale cu privire la războiul din Ucraina, dă în...138

29 iun 00:00MondenFilmul horror 'Telefonul negru', cu Ethan Hawk, a dominat box office-ul românesc de weekend

Filmul horror "Telefonul negru/ The Black Phone", în regia lui Scott Derrickson, cu Ethan Hawk, Jeremy Davies,...126

29 iun 00:00MondenMiliardarul italian Leonardo Del Vecchio a murit la vârsta de 87 de ani

150

Mapamond
29 iun 00:00MapamondONU: Consumul de canabis a crescut odată cu legalizarea sa şi în timpul lockdownurilor anti-COVID-19

Mai multe ţări, inclusiv statele americane care au legalizat canabisul, par să fi contribuit la creşterea consumului...120

29 iun 00:00MapamondŞase poliţişti, ucişi într-un atac armat în nordul Mexicului

Şase poliţişti au fost ucişi duminică în nordul Mexicului, după ce au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi...126

29 iun 00:00MapamondSOS Méditerranée: 90 de migranţi, salvaţi în ultimele zile de Ocean Viking

120

29 iun 00:00MapamondGrecia a împiedicat peste o mie de migranţi veniţi din Turcia să debarce pe insulele sale

Grecia a acuzat luni Turcia că a încercat să trimită aproape 1.130 de migranţi pe insulele greceşti din Marea Egee...131

29 iun 00:00MapamondRepublica Cehă: Un mort şi cinci răniţi într-un accident de tren

Un mecanic de tren a murit şi cinci persoane au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a izbit luni de o...116

29 iun 00:00MapamondMarea Britanie: O casă a fost distrusă într-o explozie la Birmingham; un bărbat se află în stare critică

O casă a fost distrusă, altele au fost puternic avariate şi un bărbat se află în stare critică după o explozie...131

29 iun 00:00MapamondPeste 200 de arestaţi, între care şi jurnalişti, la Marşul mândriei din Istanbul

Poliţia turcă a intervenit, duminică, cu brutalitate împotriva participanţilor la Marşul mândriei LGBTQ+ la...140

29 iun 00:00MapamondNordul Turciei se confruntă cu inundaţii în urma precipitaţiilor abundente

Precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de...123

29 iun 01:14MapamondCOVID-19 face iar ravagii în Franța: Guvernul le cere cetățenilor să poarte masca

748

Sănătate
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...151

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii

Utilizată în bucătărie, drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Aceasta...152

29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul

176

29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...145

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben

Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume. Consumul de mălai alb asigură mineralele necesare pentru...122

29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat

Anasonul ajută expectoraţia şi absoarbe gazele intestinale. În doze terapeutice, are efecte stimulante asupra...128

29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....166

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună

Este una dintre cele mai vechi legume, poate înlocui cu succes cartoful într-o dietă, preparându-l chiar prăjit,...162

29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are

181

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT