REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

În atenţia OPC şi RATC: ŞTIAŢI CĂ PLOUĂ ÎN AUTOBUZELE DE PE LINIA 51? VIDEO!

În atenţia OPC şi RATC: ŞTIAŢI CĂ PLOUĂ ÎN AUTOBUZELE DE PE LINIA 51? VIDEO!

Replica API 21 martie 2018 | 00:00 333

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat în data de 13 martie o acțiune de control la Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC). În urma verificărilor, care au fost efectuate pe timp de noapte, a fost încheiat un proces verbal cu avertisment și măsuri pe care regia trebuie să le îndeplinească: curățenie, remediere defecțiuni minore și repararea defecțiunilor majore în 45 de zile.

Directorul RATC, Bogdan Niță, a precizat pentru cotidianul „Replica de Constanța” faptul că își asumă cele observate de OPC și că este implicat în îmbunătățirea transportului în comun al constănțenilor, accentul pe care îl pune fiind pe siguranță.

„Ne însușim cele observate de către cei de la OPC. Nu este niciun fel de surpriză că din păcate autobuzele sunt vechi și arată într-adevăr, multe dintre ele, ca niște case vechi. Oricât le-ai curăța și le-ai recondiționa, ele nu arată foarte bine. În timpul controlului desfășurat de inspectori, control desfășurat între orele 12 noaptea și 1:30, noi le-am asigurat tot concursul și pot să vă spun că au au fost verificate între 15 și 25 de autobuze. Ceea ce au remarcat inspectorii este corect, în anumite situații exitau deficiențe. Totodată, ceea ce cred că s-a omis a se menționa este faptul că la sfârșitul controlului, noi chiar i-am invitat să le arătăm că noi desfășurăm activități în sensul măsurilor pe care ei ni le-au sugerat. Noi avem în permanență în lucru câte 2-4 autobuze pentru care le înlocuim linoleum, melamina de pe ferestre, refacem tapițeria de la scaune și facem o recondiționare internă. Eu nu am perceput acest control ca fiind unul ostil!”, a spus Bogdan Niță, de la conducerea RATC.

CJPC a precizat că nu au verificat și ce era de controlat din perspectiva inspecțiilor tehnice, iar RATC a subliniat că se desfășoară verificări zilnice la autobuzele din garajul regiei pentru a nu exista riscuri în stradă.

„Faptul că ele circulă în condiții de siguranță este meritul echipei de mecanici și de conducători auto. Stația noastră ITP, care este una super verificată de către cei de la RAR, asta pentru că numărul de verificări zilnice este cred cel mai mare din tot județul. Nu cred că există o stație ITP în județul acesta care să facă mai multe verificări pe zi decât facem noi. Asta pentru că noi facem pe lângă verificările la toate autobuzele noastre și verificări pentru mașini. Noi avem stația autorizată pentru autoturisme, autobuze, camioane etc. Este una foarte complexă”, a adăugat Niță.

Șeful RATC spune clar că nu face rabat când vine vorba de aspecte care fac diferența între viață și moarte pe șoselele din municipiu. Verificările sunt stricte și pentru siguranța călătorilor. „Deși autobuzele sunt vechi, noi nu facem rabat la chestiuni legate de direcție, frânare, lumini și anvelope. Ne asumăm cu toții faptul că aceste autobuze sunt vechi, că uneori nu sunt așa de curate precum ne-am dori să fie, dar încercăm să facem tot posibilul”, a conchis șeful RATC.

Pe de altă parte, chiar în cursul zilei de ieri, o constănţeancă ne-a transmis imagini jalnice dintr-un autobuz RATC de pe linia 51. În imagini se poate observa că efectiv PLOUĂ în mijlocul de transport în comun! „Este inadmisibil aşa ceva”, a comentat constănţeanca.

Claudia CORBU, R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cand coboara nu ploua
0
1
OPC sa vina la Replica si sa vada de ce unele stiri permit comentariile, iar alte stiri nu permit comentariile. Stirile cu parlamentarul Brailoiu, nu permit comentariile. Cati bani da Brailoiu la Replica? Macar sponsorizeaza in mod legal?
6
0
este vorba despre noul sistem de alimentare cu apa pentru calatori. Totul bio
2
0
Identic si linia 101 C si 101 M.
4
0
autobuzele luate de mazare la pret de mercedes
7
0
orasul si locuitorii cu ten masliniu din ghetoul central.ia sa se puna camere sa vedem cati merg cu bilet versus cati asistati social si pensionari?nu cei de la ratc sunt vinovati ci Fagadau care e taticul puturosilor si e inconjurat de machedoni fomisti habarnisti si incompetenti.Ia pune mana Fagadau si emite o hotarare ca de maine sa se faca accesul doar pe la sofer si cine nu are abonament sa achite pe loc,sa vedem,mai avem tuciurii calatori?Si din banii rezultati iei autobuze noi.Da,dar sorry,asta nu o vei face ca-ti pierzi electoratul.Asa ca mergem cu ce ne permitem deocamdata.
12
3
In autobuzele din constanta cand ies pe trasee la prima ora ..ies nematurate cum raman de seara cand se retrag obosite la garaj ..am intalnit pe linia 102 asa ceva groanic dar surpriza a fost si mai mare cand am vazut voma pe jos ..si care mirosea groaznic ..am apelat la sofer raspunsul a fost unul halucinant ..habar nu am de ce este in autobuz si ca daca nu-mi convine sa cobor jos ..m-am ingroziot la cele auzite am trimis un email la RATC ..si nu sa luat nici o masura etc , nemernici si cei ce conduc ratc-ul si soferii sunt sacaly si primesc bani de la calatori fara sa dea bilete ..
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614