REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În atenţia piţipoancelor care-şi iau "ţoale" de firmă: colecţiile din City Mall sunt expirate

În atenţia piţipoancelor care-şi iau "ţoale" de firmă: colecţiile din City Mall sunt expirate

Replica API 22 iunie 2011 | 00:00 142

Zara şi Berska, ieftine în Spania, scumpe şi învechite în România

Zara şi Berska, ieftine în Spania, scumpe şi învechite în România

Brandurile spaniole, accesibile fiecăruia în ţara de provenienţă, au în centrele din România mărfuri din sezoanele trecute, la preţuri exorbitante. Se ştie că este o "modă" pe la români să-şi achiziţioneze "ţoale" scumpe de prin magazinele Zara, Berska, Pull and Bear sau Stradivarius. Cel puţin asta se crede la noi, că aceste mărci ale grupului spaniol Inditex sunt mărci speciale, la modă, cele mai cele etcetera - pe motiv că sunt scumpe! Deloc adevărat însă, aceste mărci spaniole nu sunt deloc "speciale" în ţara lor de provenienţă, în sensul că sunt accesibile şi celui mai umil cetăţean.

Toate aceste mărci, sub numele grupului Inditex au apărut în Spania în anul 1975- Zara şi în 1998- Berska, vizând clienţi din toate categoriile sociale, marca din urmă adresându-se exclusiv tinerilor. Tot din grupul fashion Inditex fac parte şi mărcile: Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Lefties, Uterque, toate aparţinând lui Amancio Ortega, cel mai bogat om din Spania, şi deţinătorul locului 7 la nivel mondial în materie de avere. Aceste mărci fac furori prin România, mai ales printre "vedete" care aruncă sume mari de bani pe hainele care în Spania sunt pentru toate buzunarele, chiar şi cele mai sărace. Pentru Europa de Est sunt trimise articole din sezoanele trecute, la preţuri piperate. Una dintre iubitoarele acestor mărci, care a achiziţionat diverse produse şi din centrele din Spania, a constatat că la City Mall din Constanţa se aduce marfă veche, din sezoanele trecute, dar şi faptul că sunt probleme cu numerele, care nu prea corespund: "Am intrat în centrele pe care Berska şi Zara le are închiriate în City Park Mall din Constanţa şi am fost surprinsă să văd la Zara o cămaşă pe care eu mi-am achiziţionat-o într-unul din magazinele lor din Madrid în 2008. Nu mai zic de preţ, care aici este triplu. Pe un tricou mai "răsărit" în Zara, Spania dai 7 sau 12 euro maxim, dar la Constanţa nu găseşti nimic sub 70 de lei, adică produsele sunt mult mai scumpe, pot ajunge şi la 300 lei. Mai mult, am văzut multe modele care în Spania au ieşit de ceva vreme de pe piaţă, sunt din colecţiile lor trecute. Mai e şi problema cu numerele, care nu corespund cu ale noastre, din România. Aici lumea se aruncă să cumpere produsele astea de parcă sunt nu ştiu ce grozăvie şi nu-şi dau seama că plătesc mult pentru mult pentru o marcă obişnuită în ţara ei de origine, care aduce în România modele vechi", a declarat pentru "Replica", Ioana, care a locuit timp de 4 ani în Spania.

Anca MAXIM

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108