REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

În atenţia vitezomanilor de pe Autostradă: Rutiera şi-a tras Audi mai tare ca Lotus

În atenţia vitezomanilor de pe Autostradă: Rutiera şi-a tras Audi mai tare ca Lotus

Replica API 9 septembrie 2011 | 00:00 879

În misiuni, la volanul unui RS4 îmbunătăţit

În misiuni, la volanul unui RS4 îmbunătăţit

Veste proastă pentru vitezomani: pe Autostrada Soarelui va patrula un Audi proaspăt intrat în posesia Poliţiei Rutiere Constanţa. Maşina, foarte puternică, mai puternică decât acel Lotus prezentat de Rutieră în urmă cu câteva luni, va fi folosită şi în anumite misiuni pe raza judeţului Constanţa.

În urmă cu câteva luni, Rutiera de la malul mării primea un Audi an de fabricaţie 2005, care urma să fie folosit pe post de radar, dar nu numai. De dată recentă, Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa s-a "upgradat": a primit încă un Audi, un RS4 de toată frumuseţea. Până şi culoarea este la modă: negru mat. Potrivit oficialilor IPJ, acesta urmează să îşi înceapă activitatea pe autostradă. "L-am dobândit printr-un contract de comodat, încheiat pe un an sau doi. Este o maşină puternică, care va fi folosită mai mult pe Autostrada Soarelui, pentru urmărirea celor care deţin maşini puternice şi încalcă normele rutiere, dar şi în cazuri oficiale, gen însoţirea coloanei oficiale. Acest autoturism prinde în jur de 310 kilometri pe oră. A fost testat pe autostradă, cu toate autorizaţiile necesare, a circulat cu 300 de kilometri la oră. Deci este o maşină bună pentru Poliţia Rutieră", ne-a declarat şeful IPJ Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu. De precizat că maşina a fost fabricată în 2008 şi a fost preluată de Poliţie în urmă cu o săptămână. Pe lângă culoarea negru-mat, o "fiţă" a momentului, maşina are 500 de cai putere, dar şi scaune care în mod normal nu sunt disponibile la versiunea standard. "Scaunele sunt sport, s-a umblat puţin şi la motor. Preţul maşini este în jur de 50 de mii de euro", ne-au explicat surse demne de încredere. Din momentul în care a fost preluată şi până acum câteva zile, maşina s-a aflat în service, pentru câteva mici retuşuri.

Daniel ALBU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102