REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ÎN BEZNĂ. Podul IPMC, iluminat cu porţia! Autorităţile intervin doar când li se bate obrazul

ÎN BEZNĂ. Podul IPMC, iluminat cu porţia! Autorităţile intervin doar când li se bate obrazul

Replica API 6 decembrie 2016 | 00:00 353

Dima de la Drumuri dă asigurări că remediază problema

Dima de la Drumuri dă asigurări că remediază problema

Conduita preventivă este cea mai importantă regulă de circulaţie. Se pare că tot mai mulţi şoferi au început să „caşte” ochii, mai cu seamă noaptea, iar asta pentru că există destule „capcane” în trafic, cum ar fi iluminatul public. Pe podul de la IPMC, iluminatul este „pe bucăţele”, iar pe alocuri dă senzaţia că e în ton cu perioada sărbătorilor de iarnă! Mai exact, pe lângă becurile arse de-a dreptul, există vreo doi stâlpi de iluminat cu becuri care pâlpâie, creând o senzaţie de vis de iarnă, numai că în locul nepotrivit: şi anume pe pod, în timp ce conduci! Situaţia durează de circa două săptămâni, însă, dă asigurări Regionala de Drumuri şi Poduri, situaţia va reveni la normalitate în timp record!

Pasajul rutier Filimon Sârbu din Constanţa face legătura dintre varianta municipiului Constanţa şi cartierul CET, fiind extrem de circulat de şoferi. De când a fost reabilitat, podul IPMC este preferat de mulţi dintre constănţenii care vor să ajungă în sudul oraşului. Astfel, şoferii care traversează cele două zone pe timpul nopţii au sesizat faptul că iluminatul public de pe podul IPMC este problematic, vizibilitatea fiind redusă şi existând posibilitatea producerii de accidente rutiere. „Aţi circulat vreodată noaptea pe podul de la IPMC? Este beznă totală. Sunt stâlpi... au şi becuri, dar nu luminează până jos pe carosabil. Este un pericol public”, a declarat Cristi Dima, un constănţean care a decis să facă o sesizare în acest sens, către Primăria Constanţa. În plus, din cele observate de reporterii „Replica”, există stâlpi care „au intrat în concediu”, însă nimeni de la Regionala de Drumuri şi Poduri n-a sesizat că există o problemă! Sesizaţi de cotidianul „Replica”, reprezentanţii regionalei au precizat că urmează să facă demersuri pentru remedierea problemei. „Iluminatul de pe podul IPMC se va remedia, becurile sunt schimbate periodic. Dacă nu funcţionează un bec, circulaţia rutieră nu se va periclita. Lucrările de înlocuire a becurilor arse se realizază numai cu un utilaj de lucru la înălţime. Problema va fi remediată imediat, asta însemnând chiar acum”, a declarat, în cursul zilei de ieri, directorul DRDP Constanţa, Marin Dima. Acesta a mai susţinut faptul că se efectuează controale periodice pe toate drumurile şi podurile ce se află în subordinea instituţiei. Reamintim că lucrările de reabilitare a podului IPMC s-au încheiat în septembrie 2014. Pasajul rutier Filimon Sârbu, cunoscut constănţenilor ca podul IPMC, a intrat în reparaţii la începutul anului 2013, după ce, la finele lui 2012, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA a anunţat câştigătorul licitaţiei. Ulterior, au fost montaţi şi stâlpii de iluminat.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614