REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

În București, 5 lei/h PARCAREA în BURICUL târgului, în weekend este GRATIS

În București, 5 lei/h PARCAREA în BURICUL târgului, în weekend este GRATIS

Replica API 7 martie 2021 | 00:00 13036

De ce vom avea parcări cu plată la Constanța? Ca să fim în pas cu celelalte orașe, să descongestionăm traficul și să construim, rapid, alte locuri de parcare. Epopeea parcărilor publice cu plată din Constanța intră într-o nouă fază, după controversele create de Regulamentul elaborat de subalternii primarului Vergil Chițac. S-a revenit la sentimente mai bune, s-au redus tarifele de la 8 lei, la 5 lei, după cum ne anunța, recent, primarul Vergil Chițac, însă rămâne aceeași problemă care doare cel mai tare: în centru nu avem voie să parcăm mai mult de 3 ore. Că așa e în marile orașe. Bun! Darce nu știe administrația locală din Constanța sau nu vrea să știe este că șoferii din aceste orașe au și gratuități. La București, de exemplu, în weekend, în zona 0, parcarea este gratuită.

.

Nu ne credeți pe cuvânt?! Citiți rândurile de mai jos și vă veți convinge!

Parcare gratuită în centrul capitalei, în weekend

Edilii capitalei au decis ca, în weekend, locurile din zona 1 a orașului să fie gratuite, astfel acestea nu sunt supuse tarifelor afișate din timpul săptămânii. Încă din anul 2018, în București, au fost instituite 3 zone de taxare.

Pentru zona centrală a orașului, bucureștenii plătesc de luni până vineri, 5 lei+TVA inclus pentru o oră, între orele 7:00 și 23:00, în afara programului menționat parcarea fiind gratuită, inclusiv în zilele de sărbători legale, cu excepția unor parcaje unde tariful se aplică, de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală, în intervalul orar specificat.

Pentru zonele 0 și 1, parcarea este limitată la maxim 2 ore. În cazul în care se depășește acest interval, fiecare oră va fi taxată cu dublul tarifului orar.

În Dorobanți, în zona cafenelelor, nu se plătește locul de parcare în weekend

O altă noutate care poate fi remarcată este aceea că în zona Pieței Floreasca, dar și în zona Dorobanți, în zona cafenelelor, locurile de parcare este 5 lei pe oră și în weekend este gratis. În cursul săptămânii, de luni până vineri, între orele 7-23, tariful este următorul: două ore, 2,15 euro plus TVA și 3 ore 4,55 euro plus TVA

Și, dacă am văzut că se poate să vii cu servicii benefice pentru șoferi, într-un oraș precum capitala, unde numărul mașinilor este cu mult mai mare decât cel al Constanței, de ce nu se poate și la Constanța?! Ba se poate, trebuie și voință.

Dacă nu, ne vom consola cu singura veste bună că toți banii care vor fi strânși din taxele de parcare și amenzile aferente vor fi folosiți în mod exclusiv la crearea de noi locuri de parcare.

Citește și: VEZI noile TARIFE propuse de CHIȚAC pentru LOCURILE de PARCARE

SCANDALUL MOMENTULUI: CÂT costă, în alte părți ale României, o ORĂ de PARCARE

Mirela PASCAL, Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plateste tu, ma desteptule, dar nu le impune si altora sa plateasca.. Atata stiti, sa cereti pe motiv, ca suntem..bananieri..bananier esti tu, cu capul.. Si du-te la banane si lasa-ne cu pseudo-inteligentele.. Trebuie sa intelegi ca noi cetatenii, platitori de impozite, AVEM SI DREPTURI, BAI BANANA DE CAP SEC, si nu trebuie sa facem tot ce iti trece tie prin banana aia goala cu care tu crezi ca poti gandi. AMIN.
1
0
chitac sunt sute de locuri unde poti sa faceti parcari in oras si sa impaduriti daca se vrea ,da noi posesori de autoturisme ptr ce mai platim impozite, accize la masini daca voi vreti sa ne jegmaniti, tu care al criticai pe fatalau cu parcarile acum sa intelegem ca ai mintinti inainte de alegeri, la toti frustrati care sunt pe lingla tine si incopetenti
1
0
Nu pricep ca sunt 150.000 de masini in Cta si 30.000de locuri de parcare. Daca va permiteti 4masini in familie, inseamna ca tb sa va permiteti si sa platiti parcarea,daca aveti rable de 1000-2000e,normal nu ar tb sa circulati la cata poluare faceti,ne imbonaviti,dar spaga la rar cine o da ca sa treaca gioarsele?de asemenea,puneti camere pe strazi peste tot si trimiteti amenzile acasa cu poza ptr cei ce sunt smecheri in trafic,trec pe rosu,vb la telefon. Scapati si de politisti si pensii speciale la 40 de ani.Dar,daca e tara bananiera, nu se vrea civilizatie,lasa ca merge asa,se descurca romanu
2
4
eu am 4 masini cu 4 locuri rezervate .Vrea VC sa mi lase unul singur ca asa sa aculat dimineata .Sint platite pe tot anul 800 lei smechere.
0
3
Toti care Vin in functii Vin pentru a le creste averea, nu vor sa faca ceva pentru orasul asta, doar interese personale si de grup!
6
1
un loc de parcare rezidential zona centrala din Bucuresti este 8000 lei pe an .Smecheria costa.In Ferentari este gratis
4
6
Se va cere anularea Regulamentului in Instanta si vom castiga. VC si a lui gasca, se vor face de ras !
11
6
Chitac, esti o mizerie, o rusine pentru acest oras. Ai ajuns primar mintind alegatorii.
12
6
Ceva normal ca de altfel,in multe orase europene......
5
6
Constanta e la fel de cacat ca Bucurestiul,asa ca de ce am plati mai mult in cacatul Constanta?
10
4
Parca trebuie platita . Corect pana aici .. dar nu poti sa pui restrictie de 3 ore ... vreau sa stau 10 ore platesc .. nu ma platesc primesc amenda . Dar s.a vrut schimbare in orasul constanta ... asta e dezamagirea e foarte mare exact cum au fost promisiunile foarte mari ..
13
1
ati gasit exemplu. Bucuresti, un oras infect, fara parcari, cu un transport in comun dezastruos. Dar daca tot ati adus vorba, cum a rezolvat parcarea cu plata poluarea si numarul de masini. La la CT, W.C. asta ne spune ca taxa de parcare scade poluarea si numarul de masini. La Bucuresti cum a fost? E tot printre cele mai poluate orase din tara.
10
1
o gluma mai buna decat parcarea in Bucuresti nu ati gasit? sunt rare, prost asezate, ca sa intri in ceea subterana de la universitate trebuie sa ai doctorat in google maps.
12
2
Bucurestiu e un exemplu rau pt orice comunitate. Din pacate constanta tot copiaza bucurestiu, vezi traficu haotic, tupeu si marlania, lipsa regulilor, cainii liberi pe strazi etc. Deci articolul e inutil
17
5
Cred ca am luat teapa mare cu domnul Chitac
23
4
Eliminati impozitul auto si vom plati parcarile ; parcarile sant pe domeniul public !!! pai daca este public sa fie public, daca era domeniul privat se platea;impozit auto este ,accize la carburant este, care cresc mereu; dar de ce nu luam exemplu FRANTEI unde nu este impozit auto;platesti autostrada ,parcarile,asigurari care sant mai mari dar mai corecti ,dar la noi facem ce visam noaptea , pe orice cale sa jumulim,auto este o necesitate nu un lux,parcari sa plateasca cei care isi permit sa-si cumpere un MASERATII,ala cu o tigaie la cateva plati de parcare v-a fi o valoare mai mare decat jafu
20
6
La CityPark, parcare construita, 3 etaje, primele 2 ore gratis, apoi 2 lei si de la a sasea ora 10 lei.... Gratis 2 ore si 2 lei a treia ora !!! Privat, bagat bani la greu in parcare, nu o dunga de var pe asfalt...
24
3
In Brasov, in centru, este 1,5 lei ora si in weekend nu se plateste. Faci contra noastra, a constantenilor. Gata cu spaga, ca nu mai esti la anmb
28
4
eu,W.C. pun taxa mare la parcari pentru constanteni,dupa care dau vigneta parcare gratis la ai mei .
12
3
Credeati ca-i ceva de capul amiralului de birou Chitac? Ei bine,v-ati luat tzeapa hahaha.Acum bagati mana in buzunar si platiti bunastarea bugetarilor si pensionarilor de lux,Chitac e si el in categoria asta.
21
6
Votez ca ursu, traiesc ca bou. Viva la revolution hahhha
8
4
Alte orase fac metrou subteran, suprateran si altele iar nea amiralu nu e in stare sa faca un regulament de bun simt pt niste dungi trasate pe asfalt. Sa traiasca mafia chitac ovanesian constantinescu merla hira. Ati condamnat orasul ct la inca 20 de ani de psd. 2024 pana in 2044.
27
5
Dupa bataia de joc pe care ne-o serveste PNL-ul, vor urma cel putin 20 de ani de PSD in constanta. Eu ma intreb daca amiralul judeca cu capul sau cu altceva
27
3
Chitac, esti o mizerie, o rusine pentru acest oras. Iti bati joc de constanteni. Daca ar fi alegeri acum nici 5% nu iei. Nu te ma voteaza nici sulea. Si nici PNL nu vor mai vota constantenii.
33
4
Folositi serviciile ridesharing alternativ cand mergeti in centru!Evitati cu orice pret taximetrstii care va jecmanesc!
23
6
Pe aerul respirat ce tarif prognozati?
20
4
cand va intrebam cu ce prgrame vine chitac in campania electorala suifla nimic imi dadeati manute rosii!!!
18
5
In Bucuresti exista alternative respectiv METROU si TRAMVAI. Dupa ce vor introduce si in CTA METROU SI TRAMVAI AU DREPTUL SA CEARA PLATA PT PARCARE. Pana atunci NU
23
3
credeati ca Mazare era fraier cand dadea pachete .Stia el ceva
21
3
Ba asta pune un bec pana la vara i n Cta? Asa ceva .....
18
7
Va pupa pe portofele, papagalilor! Inainte sa votati, trebuia sa va interesati cine a fost in spatele tuturor vrajelilor! Hai, ne vedem peste patru ani!
27
8
Daca sunt chemat la tribunal la ora 8 si plec la 14 . S-au pe la institutiile statului unde se stie ca stai cu orele , mai ales acum in pandemie . Ce facem , unde ne ducem masinile . Nu toti suntem din Constanta si suntem nevoiti sa rezolvam anuite probleme . Am spus ca psd-isti sunt prosti administratori si ca nu au facut nimic . Cred ca nici pnl-isti si usr-isti nu sunt buni de nimic . O sa beliti pula cei care astazi nu sunteti capabili de cat sa incurcati . REZOLVATI BAI PROBLEMA PARCARILOR IN REGIM DE URGENTA . PUNETI CA PRIORITATE NUMARU 1 SI LASATI GARGARA .
25
5
suntem prea saraci ca sa platim putin parcarea.Ar trebui introdus si cite o poarta de taxare la fiecare 100m de bulevard.A . si costul parcarii sa acopere doar tehnologia , incat Primaria sa nu ia nimic , iar banutii sa plece toti afara la cei cu cnouhauuuuu.
16
5
Primarul V.C. nu cred ca mai apuca vara in functie. Nu a venit el si urata aia frustrata, ca sa ne decida noua libertatile si sa imi fie frica sa merg cu masina in orasul meu !
26
9
Voi sunteti bolnavi la cal? Problema Constantenilor este ca tariful de 5 lei pe ora si respectiv 3,5 lei pe ora este EXORBITANT! Noi nu avem salariile de Bucuresti, nici Cluj. Noi avem salarii mai mici ca la Sibiu, unde e 2 lei ora in zona cea mai scumpa sau Timisoara unde este 1,5 lei. Nu inteleg de ce se insista cu sumele astea exorbitante la Cta? Oras sarac in comparatie cu restu oraselor mari.
35
7
Mie daca mi luati locul de parcare ma jur pe curul meu ca va sug pe toti. Balena cu BMW de pe Pescarilor.
14
2
cel mai bun regulament pentru Cta este cel care impune sa primesti 5 lei pe ora de parcare.Mai comenta cineva ?
9
16
Pana mea... Se aproba regulamentul parcarilor in Constanta, in forma care o doreste ovanesian? Duc toate masinile in fata primariei....comparam un oras din Romania cu orase de afara... Noi nu avem infrastructura oraselor respective, nu sunt veniturile de afara...Nu mai sufocati orasul asta ch taxe, ca sa puteti fura voi cat vreti. A venit idioata de ovanesian , si a inceput sa blocheze tot ce nu cotizeaza la ea.. A dat comanda comanescu ca vrea portul Tomis? Sa executat.. Vrea parcul Tabacarie.. Se face... Vrea portul Cta? Nu este problema.. Aranjam.. Dar de ce nu va impotriviti Kauflandului?
31
9
o administratie fara userei! degeaba dam jos amiralul daca vine vanzatorul de adidasi cocargeanu sau bossul bossilor, zmeul zmeilor, caragheorghe mitica de la usri. mai bine lasam pe chitac.
17
12
De c e atata vorbaraie ? Regulamentul lui chitac nu-i bun, pur si simplu. Te duci la judecatorie la 8 si pleci la ora 14, ca asa merg lucrurile . Ce faci cu masina, daca vi din imprejurimile Constantei ??? Nu e vorba numai de bani, e vorba si de realitatea in care traim. Hai sa alegem o administratie care sa nu fie marioneta lui Murat, a nu stiu carui grup de machidoni etc. scufundamamiralul.ro
35
6
Dar de ce trebuie sa fie ca in alta parte, de ce intotdeauna trebuie sa copiem si sa nu fie la constanta gratis de exemplu, vad ca pana acum cat regulamentul nu a fost pus in aplicare toata lumea s a descurcat foarte bine nu am auzit pe nici unul sa se omoare pentru locul de parcare si daca puneti taxa de unde stim noi ca se vor duce la constructia de parcari si nu se duc la salariile voastre, mai intai oferiti si dupa cereti dar la noi intai punem caru inaintea boilor.
29
5
ma rog, cat poate ea de repejor, Obeza Satului sa-l ajute pe Chitac aratand ca si la Bucuresti e 5 lei. Asa, si? Care e relevanta, obezo? Am auzit ca la Dubai e 10 de dolari. Cand voi locui la Bucuresti sau Dubai, cand imi voi plati impozitele si taxele locale acolo, voi intreba de ce e atat. Pe moment, intreb de ce e atat in Constanta! Imbecilo!
39
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920