REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

În Bucureşti hoţii înţeapă cauciucurile maşinilor ca să fure, la Constanţa - se răzbună vecinul!

În Bucureşti hoţii înţeapă cauciucurile maşinilor ca să fure, la Constanţa - se răzbună vecinul!

Replica API 15 octombrie 2013 | 00:00 243

Al naibii loc de parcare!

Al naibii loc de parcare!

Metoda de furt prin înţeparea cauciucurilor autoturismelor a luat amploare la Bucureşti, o grupare infracţională fiind destructurată de curând. Însă, chiar dacă metoda nu a ajuns şi pe meleaguri constănţene, referindu-ne aici la municipiu, poliţiştii sunt pe poziţii, ei fiind atenţionaţi de către structura centrală. Însă, metode tot sunt şi la malul mării, iar furturile din autoturisme nu lipsesc. Cât despre înţeparea cauciucurilor, se practică fie din răutate, fie din răzbunare.

Legându-ne strict de speţa de faţă, cazuri asemănătoare au fost şi la Constanţa. Spre exemplu, potrivit şefului Poliţiei Municipiului, Emilian Pârvu, s-au înregistrat sesizări cu privire la faptul că autorii unor autoturisme au fost prădaţi când îşi rezolvau penele. "Cred că aici este vorba mai mult de neatenţie decât de o metodă de furt bine pusă la punct. Am avut cazuri când un şofer a oprit pentru a-şi rezolva pana, a lăsat uşile deschise şi nu a mai fost atent la ce se întâmplă în jur, la oamenii care se perindă prin zonă. La final a descoperit că i-a dispărut laptop-ul, borseta, cât şi altele. Tot aşa, a fost şi un caz la o spălătorie auto, şoferul a oprit la ieşire pentru că i s-a părut că nu a fost maşina ştearsă cum trebuie, a lăsat uşa deschisă, a chemat un angajat să-şi termine treaba, iar când s-a întors a observat că i-a dispărut borseta de pe scaunul din faţă. Cât despre metoda cu înţeparea cauciucurilor la stop, noi nu ne-am confruntat", a declarat, pentru "Replica", Emilian Pârvu, şeful Poliţiei Municipiului Constanţa. La stop, spre exemplu, a fost un caz acum câţiva ani, când un copil al străzii, care cerşea în intersecţie, a smuls un lanţ de aur de la gâtul unui şofer. Fapta a fost încadrată la acea vreme la tâlhărie. Însă, un caz mai recent a avut loc marţi, 24 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, când un jandarm din cadrul Grupării Mobile "Tomis", aflat în afara orelor de program, a reuşit să prindă un bărbat ce sustrăsese o borsetă. C.A. Octavian, de 27 de ani, din Mangalia, a fost prins în zona Gării din Constanţa. Hoţul intrase în vorbă cu un şofer, care se afla la volanul unui autoturism staţionat. I-a cerut ceva, şoferul l-a refuzat, iar individul a deschis portiera, i-a luat borseta şi a luat-o la goană. Cât despre înţeparea cauciucurilor, şeful Poliţiei Municipiului ne-a spus că există, dar urmare a unor conflicte. "Sunt şi astfel de sesizări, dar nu au legătură cu furturile. Îşi găsesc maşinile cu cauciucurile tăiate, înţepate, şi îşi aduc aminte că au avut o ceartă cu nu ştiu cine. De asemenea, mai este şi vrajba pentru locurile de parcare. I se spune să nu mai parcheze acolo, în faţa curţii, el parchează şi apoi se trezeşte cu cauciucurile sparte", a mai declarat Emilian Pârvu. Spre exemplu, un caz recent a fost şi acela în care minorii din cartierul social Henri Coandă au luat mai multe maşini la rând, vandalizându-le, în Poarta 6 şi Kilometrul 4 - 5, unde, de asemenea, au înţepat şi cauciucuri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614