REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

În căminele studenţeşti de la Ovidius, ca în vacanţă

În căminele studenţeşti de la Ovidius, ca în vacanţă

Replica API 9 noiembrie 2011 | 00:00 224

4 în cameră, la preţ de 150-250 de lei

4 în cameră, la preţ de 150-250 de lei

Dacă în trecut situaţia căminelor studenţeşti nu era una prea roz, nu acelaşi lucru îl putem spune şi acum. Imaginile reprezentative, care odinioară erau formate din paturi metalice, înghesuite, pereţi scorojiţi şi pungi cu mâncare atârnând de la geamul camerei de cămin, sunt acum înlocuite de un mobilier modern şi tineresc, băi cu cabine de duş, pereţi văruiţi în culori vesele.

În acest peisaj se incadrează câteva din căminele studenţeşti ale Universităţii Ovidius - cele două corpuri amplasate pe malul mării. Intrarea în corpul nou aduce mai mult a hotel, recepţia fiind primul lucru pe care îl zăreşti. Designul modern, canapelele, scările, dozatoarele de cafea, te duc cu gândul mai mult spre vacanţă, nicidecum la partea că acel loc ar putea fi acoperişul studenţilor. Camere cu patru paturi, mobilier tineresc, birouri, jaluzele verticale, un dressing mare la intrarea în fiecare cameră, cât şi băi proprii, sunt numai câteva din facilităţile puse la dispoziţia studenţilor. "Sunt foarte mulţumit, avem căldură din belşug, apă caldă non stop... Eu am stat şi în Braşov la un cămin studenţesc şi pot spune că e o diferenţă de la cer la pământ. Nici nu se compară, aici este mai mult decât perfect", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Ovidiu Mihai Frăţilă, student în cadrul Universităţii Ovidius, Facultatea de Teologie, master anul II. Putem spune că preţurile sunt acceptabile având în vedere condiţiile date. Dacă un student aflat la învăţământ cu taxă plăteşte pe lună 250 lei, unul aflat la fără taxă plăteşte 150 de lei. Studenţii ai căror părinţi sunt cadre didactice vor fi scutiţi de orice plată, la fel ca şi cei cu probleme sociale. "Suntem patru în cameră, dar ne înţelegem foarte bine. Ne bucurăm că avem căldură şi apă caldă la discreţie, bucătăria este pe palier şi avem acces oricând la ea. Plătesc 250 lei pe lună dar sunt foarte mulţumit.", a declarat Ramona Neda, studentă în anul IV la Farmacie. Nici corpul mai vechi nu este mai prejos, diferenţa făcând-o doar mobilierul nu la fel de nou. În rest, condiţiile sunt aceleaşi. Mai putem spune că studenţilor nu le mai rămâne decât să înveţe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614