REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În căminele studenţeşti de la Ovidius se fumează iarbă şi se VANDALIZEAZĂ camerele în absenţa locatarilor

În căminele studenţeşti de la Ovidius se fumează iarbă şi se VANDALIZEAZĂ camerele în absenţa locatarilor

Replica API 8 ianuarie 2016 | 00:00 602

Poliţia, sesizată să intervină la campusul universităţii la începutul anului

Poliţia, sesizată să intervină la campusul universităţii la începutul anului

Căminele studenţeşti constănţene, şi nu numai, oferă tinerilor atât avantaje, cât şi dezavantaje. Taxele lunare sunt acceptabile, iar zonele în care sunt situate căminele sunt accesibile. Însă, din pricina faptului că în aceste spaţii găsim o comunitate neomogenă, nu lipsesc scandalurile, consumul de alcool ori de droguri. Chiar de curând, Serviciul de Ambulanţă a fost solicitat pentru a interveni în cazul unui tânăr care se afla sub influenţa “ierburilor”, acesta fiind transportat de urgenţă la spital, pe când anul 2016 a debutat cu prezenţa unui echipaj de poliţie în cazul unei camere de cămin găsită vandalizată.

Studentul din ziua de astăzi consideră viaţa de cămin destul de aventuroasă şi de care nu te poţi plictisi uşor. O zi nouă reprezintă o nouă provocare şi noi evenimente. Din păcate, nu toate fericite. După o vacanţă binemeritată, tinerii s-au reîntors şi, odată cu ei, problemele: petrecerile până la ore târzii şi vizitele constante ale persoanelor din exterior. Serviciul de Pază, responsabil cu supravegherea constantă a corpurilor studenţeşti, nu reuşeşte să-i ţină sub control pe studenţii excentrici.

Un caz recent prezintă un grup de tineri care a făcut abuz de alcool, continuând cu consumul de droguri. Unul dintre petrecăreţi a început să se simtă rău, aşa că au cerut ajutorul Ambulanţei, la faţa locului sosind şi un echipaj de Poliţie. Consecinţe? Pedepse? „Astea sunt probleme care ţin de Poliţie. Avem un regulament al universităţii, iar cei care îl încalcă au şi de plătit. Ori renunţă la cazare, în funcţie de ce se va decide de către o comisie internă”, a declarat Laura Bătrânu, responsabila cu administraţia căminelor Universităţii Ovidius. Totuşi, unii studenţii care nu iau parte la astfel de petreceri, se plâng şi spun că totul a fost muşamalizat, iar petrecăreţii îşi continuă „activităţile nocturne”.

Un alt caz, care evidenţiază un alt tip de problemă cu care se confruntă tinerii locatari, vizează nesiguranţa bunurilor personale din camerele închiriate. Primul week-end al anului 2016 a adus surprize neplăcute studenţilor care au revenit în cămine. Astfel, o cameră în care locuiau patru fete a fost găsită spartă. Nu s-au constatat furturi, ci doar distrugeri materiale, cel mai afectat fiind mobilierul. Laura Bătrânu a declarat: „S-a depus plângere la Poliţie.

Posibil să fi lăsat uşa deschisă, să fi lăsat cheia la cineva. Uşa nu a fost forţată. Un perete, ce-am văzut eu în poze, era măzgălit cu muştar.” Oamenii legii au fost şi ei prezenţi, cercetări. De cealaltă parte, locatarele camerei au primit paturi noi. „Nu este corect faţă de noi, ceilalţi studenţi. Paturile noastre sunt vechi, deteriorate. Şi camerele noastre ar trebui jefuite pentru a primi paturi noi? ”, a declarat o studentă indignată de situaţie.

Diana NEAŢĂ, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614