REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În cartierul Anadalchioi va ‘răsări’ un ansamblu reziențial

În cartierul Anadalchioi va ‘răsări’ un ansamblu reziențial

Replica API 24 aprilie 2019 | 00:38 2157

În cartierul Anadalchioi din Constanța se propun investiții, mai exact un întreg cartier rezidențial verde ce promite că va dispune de un confort ridicat al locuirii și de o diversitate a funcțiunilor complementare acesteia prin: spații publice și spații verzi amenajate, servicii și activități comerciale și de alimentație publică.

Cartierul Anadalchioi este cunoscut ca fiind un cartier unde sunt întâlniți cei mai mulți turci din orașul de la malul Mării Negre. Acesta a fost declarat cartier al Constanței în 1975, când a fost terminată construcția cartierelor Tomis III, Tomis IV și Tomis Nord, până atunci Anadolchioi fiind o comună pe care Constanța o cuprindea încă din 1925.

Iar la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a fost depus de către beneficiarul S.C. ISARAN S.R.L și investitorul S.C. ISARAN GREEN S.R.L., companie cu sediul în Brașov, înființată în 2007 care se ocupă cu astfel de investiții, construcții de cartiere rezidențiale, proiectul conform documentului “ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONAL - PENTRU INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN ȘI REGLEMENTĂRI ȘI URBANIZARE ZONĂ”.

Obiectivul propus prin prezentul PUZ este amplasat în județul Constanța, extravilan Constanța, zona Anadalchioi. Suprafața totală a terenului ce a generat prezenta documentația este de 115982 mp./ 11.5982 ha., conform extrasului de carte funciară nr. 249761 eliberat sub numărul 152069 / 23.11.2018 și prezintă următoarele vecinătăți: la est, bulevarul Aurel Vlaicu, la nord-est, strada Haiducului.

Zona propusă a stagnat din punct de vedere al dezvoltării în ultima perioadă și se dorește valorificarea terenurilor, având în proximitate zonele comerciale Leroy Merlin și Hypermarket Jumbo și două artere de circulație carosabilă importante – DN 3C – Constanța-Ovidiu și bulevardul Aurel Vlaicu.

De asemenea, această investiția va crea noi locuri de muncă ce vor conduce la dezvoltarea economică și socială a municipiului Constanța. Terenul ce a generat documentația PUZ este înregistrat la categoria de folosință arabil și face parte din U.T.R. EX – zone rezervate pentru traseul arterelor ocolitoare pentru traficul de tranzit și al viitoarei autostrăzi.

În cadrul amplasamentului studiat se propun următoarele zone: de locuire, comercială de servicii și activități cu dotări și echipamente publice de cartier, zonă mixtă cu regim de construire continuu/ discontinuu situate în afara zonei centrale, spații verzi, zonă de producție, depozite etc.

Locuințele vor fi individuale izolate și cuplate, locuințe colective cu maxim 8 apartamente la scară, cu regim maxim de înălțime D+P+4E care vor avea amenajări aferente: căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate, locuri de joacă pentru copii, împrejmuiri.

În cartierul rezidențial va exista și o zonă de locuințe colective cu un regim de înălțime înalt D+P+11E.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este excelenta zona, este la cateva sute de metri de halele industriale si este bine aerisita. Cine are teren acolo s-a imbogatit. Acum vor vrea multi sa cumpere acolo.
1
0
daca nici asta nu mai e Strategie Urbana, nu stiu ce mai e. Bine, e dupa manualul de strategie a lui Fagabuz. Autorizatie, PUZ, abuz, Fagabuz.
0
0
Case printre hale!! Niste aberatii!! Zona era deja industriala. Voi nu vreti sa faceti nimic. Cine are nevoie de teren pentru hala nu gaseste pentru ca nu are PUZ iar acum vreti sa inghesuiti case printre hale existente? Zona aia e buna industrial ca de altfel toata varianta Ovidiu, dar primaria nu vrea sa faca PUZ. Forteaza agentii economici sa plateasca chirii exorbitante la Logistic parc. Ma intreb de ce? Hai sa fim seriosi, cineva are teren acolo si pentru ca nu exista sosea decat aia pietruita de la Jumbo s-a gandit ca primaria sa i-o asfalteze. Simplu!
1
0
Dupa pozitia lui, ar fi bun pentru tigani !
4
0
de ce nu cumparati si construiti in afara orasului?va vad alergand ca bezmeticii sa va duceti copiii la scoli, dar nu va ganditi ca din cauza poluarii vor muri de cancere pe la 30 40 ani. Una e sa il cresti in aer curat la marginea orasului, alta e in buricul targului in aglomeratie stress praf si poluare. Dar asa este cand toti sunteti prosti aroganti si infatuati.
4
0
Sa nu va faceti ca omiteti parcarile!
8
0
Stai linistit ca e plin de fraieri care vor face credit sa se simta si ei proprietari. Sa nu mai spun de cei care vor cumpara ca sa inchirieze cu vreo 400-500 euro pe luna extrasezon si 500 lei vara.
6
0
Pai sa ne spuna investitoru . In afara de magazine ce se mai intanleste acolo . Traficu este infernal pe Aurel Vlaicu la orele de varf . Praf cat cuprinde Camioane si tot felu de utilaje . Nu este atractiva zona .
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218