REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În casele de vacanţă de pe litoral, hoţii se simt ca acasă

În casele de vacanţă de pe litoral, hoţii se simt ca acasă

Replica API 7 decembrie 2012 | 00:00 137

Un bucureştean cu vilă la Costineşti reclamă că infractorii şi-au făcut până şi nevoile la el în casă

Un bucureştean cu vilă la Costineşti reclamă că infractorii şi-au făcut până şi nevoile la el în casă

În pragul sărbătorilor de iarnă, problemele oamenilor nu s-au împuţinat, din contră, am putea spune. Dacă în urmă cu puţin timp, cotidianul "Replica" a prezentat situaţia locuitorilor din Ciobăniţa, unde animalele sunt furate ca în codru, iată că o altă localitate se confruntă cu o situaţie similară. Este vorba despre Costineşti, unde proprietarul unei case afirmă că nu mai poate îndura situaţia, întrucât respectiva locuinţă de vacanţă i-a fost spartă de mai multe ori. Potrivit acestuia, cazul său nu este unul singular. Mai mult decât atât, hoţii se simt deja de-ai casei, dovada fiind aceea că îşi dau curs nevoilor fiziologice în toaletele din clădire.

Mihai Boboc este proprietarul unei case de vacanţă din Costineşti, pe DC 4, el locuind în Bucureşti. "În cursul acestei primăveri, la locuinţa de vacanţă din Costineşti am avut două furturi, reclamate la Poliţia din localitate, înregistrate sub numerele 681.054/21.04.2012 si 681.092/18.06.2012 ", a declarat, pentru "Replica", Mihai Boboc. Potrivit acestuia, la primul furt i-ar fi dispărut aragazul şi câteva prize, întrerupătoare, nisipul de lângă curte şi o parte din cheresteaua avută în magazie, însă, la Poliţie au fost semnalate o parte din bunurile furate, din "milă creştinească", ne spune bărbatul. Decizie proastă, avea să afle ulterior Mihai Boboc, care spune că: "Asta mi-a dovedit că sunt un fraier deoarece la al doilea furt mi-au dispărut plasele de stuf de pe gard, de pe o distanţă de aproximativ 30-35 metri liniari". Cum sesizările făcute nu ar fi avut nici un rezultat, păgubitul a hotărât să meargă mai departe pentru a-şi face dreptate, mergând şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa pentru a-şi spune năduful. Şirul evenimentelor nu s-au oprit aici, şi, ca scenariul unui film de acţiune, o altă lovitură avea să fie dată, chiar a doua zi.

Hoţi "bine crescuţi": au oprit apa când au furat maşina de spălat şi şi-au făcut nevoile la locul faptei

Cum românul ştie foarte bine să facă haz de necaz, proprietarul prădat în nenumărate rânduri presară întâmplările cu un praf ironic, spunând că borfaşii au avut totuşi bun simţ şi au oprit apa, dar că sunt foarte "bine crescuţi" întrucât nu au tras apa după ce au dat curs nevoilor fiziologice. "Mi-au spart din nou casa. De data aceasta hoţii au fost mai generoşi: mi-au luat doar maşina de spălat. Elegant, totuşi, deoarece au oprit apa, şi şi-au aranjat anumite lucruri găsite pentru o nouă vizită de prietenie. Pardon, au încercat şi poarta mare pentru a nu face hernie când au scos maşina de spălat. Aici cred că au avut ghinion, dovada fiind lacătul ce a rezistat eroic abilităţilor hoţilor noştri. Apropo, emoţiile fiind foarte mari, nu au omis să îşi facă nevoile în baia de la etaj, dând dovadă de... o foarte bună creştere, fiindcă au uitat să tragă apa", relatează victima furturilor. După ultima spargere, bărbatul spune că s-a prezentat, din nou, la Poliţie, însă, nici până în momentul de faţă nu s-a reuşit prinderea făptaşilor. Cum situaţia este una disperată, Mihai Boboc a ajuns la concluzia că: "Este foarte palpitant să construieşti pe litoral, am aceeaşi senzaţie ca atunci când faci bungee - jumping". Despre cazurile de faţă, oamenii legii spun că ştiu despre existenţa lor, fac tot posibilul pentru a prinde făptaşii, dar, de asemenea, sfătuiesc proprietarii ce nu locuiesc în Costineşti să-şi ia măsuri de siguranţă. "În ultima perioadă nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva. În vară au fost la o casă de vacanţă, nesupravegheată. Ancheta este demarată, facem tot posibilul pentru prinderea făptaşilor, dar recomandăm ca proprietarii să-şi asigure paza, un sistem de supraveghere, pentru că acele locuinţe sunt lăsate nesupravegheate, iar când proprietarul vine, la o lună după aceea, constată că i-a fost spartă casa", au declarat, pentru "Replica", oamenii legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218