REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În caz de necesitate, imobilele RAEDPP nu sunt disponibile: au fost ocupate de ţigani

În caz de necesitate, imobilele RAEDPP nu sunt disponibile: au fost ocupate de ţigani

Replica API 7 mai 2014 | 00:00 258

Cea mai recentă "achiziţie": pe strada Labirint

Cea mai recentă "achiziţie": pe strada Labirint

Persoanele de etnie romă sunt hotărâte să aibă un acoperiş deasupra capului, cu riscul de intra în atenţia oamenilor legii. Nu puţine sunt cazurile când evenimentele au degenerat, tot cei ce au ocupat clădiri în mod abuziv fiind cu gura mare, sărind la gâtul poliţiştilor pentru că sunt deranjaţi. O astfel de situaţie se poate regăsi şi pe strada Labirint din zona Kaufland, la numărul 41, acolo unde imobil ce este administrat de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat a devenit, brusc, locuit.

Vecinii au observat că pe sârmele din curte sunt întinse rufe şi gălăgia este în toi, după care mai multe persoane de etnie romă tot mişunau prin zonă. Au sesizat autorităţile, de aici începând calvarul. La faţa locului au fost chiar şi poliţiştii, care au identificat şi legitimat persoanele, urmând să fie derulate acţiunile legale. De asemenea, directorul RAEDPP Constanţa, Mădălina Moţăţăianu a transmis redacţiei "Replica" de Constanţa următorul răspuns, ca urmare a unei solicitări privind clarificarea situaţiei: "Imobilul situat în Constanţa, pe strada Labirint nr. 41, face parte din domeniul privat al municipiului Constanţa, potrivit HCLM nr. 225/2006 privind completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa, aflându-se în administrarea RAEDPP. Conform notei de constatare nr. 3825/28.04.2014, spaţiul situat în imobilul de mai sus, format din 2 camere în suprafaţa totală de 26,59 mp, a fost ocupat în mod abuziv de persoane ce nu au putut fi indicate la data respectivă de către reprezentanţii Regiei. La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţii Poliţiei, motiv pentru care aceştia au întocmit un proces - verbal de constatare ce cuprinde şi datele de identitate ale persoanelor abuzive. S-a solicitat eliberarea unei copii a acestui proces - verbal".

Surpriza pentru vecinii deranjaţi de romii care ocupă abuziv casa abia acum vine, după cum se arată în răspunsul directorului RAEDPP Constanţa: "Împotriva persoanelor ce au ocupat imobilul în cauză se va formula cerere de chemare în judecată având ca obiect evacuarea, acţiune întemeiată în baza prevederilor referitoare a procedura specială a evacuării reglementată de Noul Cod Civil". Însă, acest caz nu este unul singular, în prezent existând 32 de dosare aflate în curs de executare silită şi un număr de 31 de dosare pe rol, având ca obiect: evacuarea imobilului, au mai precizat reprezentanţii RAEDPP Constanţa. Cu alte cuvinte, cei care se fac "stăpâni" peste case care aparţin RAEDPP, nu pot fi daţi afară în secunda doi, fiindcă... asta e legea, iar procedurile sunt cele arătate mai-sus!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108