REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În cazul în care ajunge la Poarta Albă, Becali are protecţie asigurată: va împărţi celula cu foşti poliţişti

În cazul în care ajunge la Poarta Albă, Becali are protecţie asigurată: va împărţi celula cu foşti poliţişti

Replica API 2 septembrie 2013 | 00:00 106

Patronul Stelei ar putea fi transferat de la Penitenciarul Jilava

Patronul Stelei ar putea fi transferat de la Penitenciarul Jilava

Penitenciarul Poarta Albă nu dispune de camere speciale pentru patronul Stelei, Gigi Becali. În cazul unui transfer la unitatea penitenciară din Constanţa, Becali ar urma să împartă celula cu foşti poliţişti, foşti profesori, beneficiind în acest fel de o minimă protecţie legală. "Va fi cazat cu foşti profesori, foşti poliţişti, persoane care necesită protecţie şi care înţeleg un alt mod de a convieţui cu Gigi Becali, fără să-i creeze probleme, să-l bată, dar nu avem o cameră specială pentru el. Acestor categorii de deţinuţi le asigurăm o minimă protecţie legală. Un deţinut aflat în regim semi-deschis, cum este Gigi Becali, nu poate fi cazat într-o cameră cu mai puţin de 8-10 persoane sau cu deţinuţi mai agresivi. Încercăm să evităm incidentele neplăcute", a declarat, pentru "Replica", Gelu Dănuţ Dincă, comisarul şef al Penitenciarului Poarta Albă.

Gigi Becali ar putea fi transferat numai cu acordul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată zilele următoare, a declarat avocatul omului de afaceri, Bogdan Vlad. Nu de aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă. "Şansele ca Becali să vină la Poarta Albă sunt mici în perioada următoare pentru că are procese la Bucureşti. Acum nu ştim să aibă afaceri judiciare la Constanţa. Dacă va fi transferat, aşa cum i-am primit pe toţi, îl voi primi şi pe el. Nu aleg eu deţinuţii la Poarta Albă şi nici nu sunt în măsură să-i refuz. Cei care îl vor transfera bănuiesc că au şi un motiv. Penitenciarul cu regim semi-deschis cel mai apropiat de Jilava ar fi cel de la Ploieşti şi Poarta Albă", a declarat, pentru "Replica", Gelu Dănuţ Dincă, comisarul şef al Penitenciarului Poarta Albă. Aflat în regim semi-deschis, Becali ar putea fi scos la muncă, să presteze activităţi pentru diverşi agenţi economici. "Nu-i interzice nimeni să iasă la muncă", spun reprezentanţii sistemului penitenciar de la malul mării. Avocatul lui Becali nu a precizat exact care sunt motivele pentru care ar dori să fie mutat la altă închisoare, însă a spus că acesta este un drept al lui. În cazul latifundiarului din Pipera, oficialii penitenciarului din Constanţa spun că deocamdată nu au primit nici o hârtie oficială în acest sens.

Dacă va vrea masaj, ghinion! Asistenta medicală specializată în fizioterapie a ieşit la pensie

La Penitenciarul Jilava, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declanşat o anchetă după apariţia în presă a unor imagini cu Gigi Becali, filmate în interiorul închisorii, în timp ce un deţinut îi făcea masaj de relaxare. Potrivit europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, cel care îi face masaj lui Gigi Becali este omul de afaceri Marius Locic. "Astfel de lucruri se întâmplă în toate puşcăriile din lume. Crezi că a inventat Becali masajul în puşcărie? Şi în internatele de elevi se practică aşa ceva. Faptul că o persoană îi face o frecţie pe spate unei alte persoane nu este infracţiune şi nu este interzis prin lege acest lucru. Sunt deţinuţi care beneficiază de tratament de fizioterapie, pentru că suferă de anumite boli. Au nevoie de recuperări în urma unor intervenţii chirurgicale. A existat într-o perioadă la Poarta Albă o asistentă medicală specializată în fizioterapie, dar a ieşit la pensie. S-a luat în discuţie la un moment dat să fie înfiinţată o secţie de fizioterapie pentru deţinuţii care au nevoie de astfel de tratamente, dar nu vorbim de masaje de relaxare, ci de fizioterapie pentru recuperare, tratarea unor boli. Deţinuţii îşi pot executa între ei masaje de relaxare dacă le înţepeneşte spatele. Interzis este doar dacă o persoană este obligată să facă acest lucru împotriva voinţei sale", ne-a declarat comisarul şef de penitenciare Gelu Dănuţ Dincă. Cu toate acestea, o echipă de inspectori din cadrul Corpului de Control din Ministerul Justiţiei a mers vineri la Jilava pentru a efectua verificări în vederea stabilirii împrejurărilor în care au fost efectuate şi ulterior date publicităţii imagini din penitenciar, acolo unde Becali era tratat de deţinuţi regeşte. Nu şi de conducerea unităţii de la Jilava. Deja, Becali a fost sancţionat disciplinar pentru că a folosit cartela unui deţinut, pentru a vorbi la telefon cu rudele. Patronul Stelei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218