REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

În cazul lui Palaz, jocurile rămân deschise: ar putea candida la Primăria Constanţa

În cazul lui Palaz, jocurile rămân deschise: ar putea candida la Primăria Constanţa

Replica API 23 aprilie 2012 | 00:00 147

PDL şi UNPR au rupt fericirea la Constanţa

PDL şi UNPR au rupt fericirea la Constanţa

1 mai este data limită la care se depun candidaturile pentru alegerile locale. Până la această dată, Claudiu Palaz are termen să-şi dea demisia din funcţia de prefect al judeţului şi să-şi depună candidatura. Cel mai probabil, el va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, cel puţin aşa se aşteaptă primarii din judeţ să se întâmple, dar surprize pot să apară. O decizie a lui Palaz ar urma să fie comunicată în cadrul unei conferinţe de presă, a spus chiar el în mai multe rânduri. Între timp, lucrurile s-au precipitat, lideri ai UNPR anunţând deja că Palaz este candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al CJC, în timp ce Harry Boiagian este opţiunea aceleiaşi formaţiuni politice pentru Primăria Constanţa.

Cum marţi sau miercuri are loc o şedinţă de Guvern, ne putem aştepta ca Palaz să ne facă "surpriza" de a părăsi fotoliul de prefect, cu voia guvernanţilor, care au în sarcină şi nominalizarea unui eventual înlocuitor la conducerea Prefecturii Constanţa. Amintim că acum o săptămână, tot ca urmare a unei şedinţe de guvern, a fost comunicată o listă cu prefecţii cărora le-au încetat mandatele, având în vedere că doresc să candideze. Pe această listă nu a figurat numele lui Palaz, fapt care a alimentat zvonul cum că prefectul nu mai doreşte să candideze.

Cum s-a stricat "căruţa" PDL-UNPR...

Pe de altă parte, se speculează că decizia lui Palaz depinde şi de anumite condiţii pe care acesta le-ar fi pus, condiţii pe care nu le vom detalia acum, dar care ar fi condus şi la o degradare a relaţiilor acestuia cu anumiţi lideri ai PDL. Anunţurile UNPR legate de Palaz, respectiv Boiagian, au determinat o reacţie din partea conducerii PDL Constanţa. Dacă până acum PDL Constanţa spunea că îl sprijină pe Palaz la Consiliul Judeţean, în week-end organizaţia condusă de Christian Gigi Chiru a venit cu propuneri de candidaţi pentru CJC: Adrian Gheorghiţă, Gheorghiţă Corbu, Dumitru Nancu. Într-un final, a rămas ca propunere de candidat din partea PDL - Dumitru Nancu, însă este "doar o propunere, pot interveni schimbări", după cum recunoştea chiar Chiru. Acum urmează însă partea şi mai interesantă: Claudiu Palaz a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că "părerea lui Chiru nu este neapărat şi părerea tuturor primarilor de la PDL". Declaraţia a fost făcută în contextul unei discuţii privind sprijinul pe care PDL Constanţa i l-ar fi dat lui Palaz dacă ar fi fost respectaţi termenii unor negocieri anterioare. Cu alte cuvinte, a dat de înţeles Palaz, anumiţi primari PDL l-ar sprijini în continuare pe acesta, dacă se va decide să candideze la Consiliul Judeţean.

Rocadă Palaz-Boiagian?

În continuarea conversaţiei cu prefectul, chiar dacă acesta s-a ferit să confirme sau să infirme declaraţiile uneperiştilor privind viitoarea sa candidatură, Palaz a mai alimentat un zvon: acela că se gândeşte şi la Primăria Constanţa, nu neapărat la Consiliul Judeţean. "Jocurile sunt deschise. S-au discutat mai multe variante de candidatură. Când am să mă decid dacă voi candida, vă anunţ. Deocamdată, sunt un bun prefect", a declarat Claudiu Palaz. Potrivit unor surse, chiar în cursul zilei de ieri la UNPR s-a dezbătut posibilitatea ca Palaz să facă "rocada" cu Boiagian în privinţa candidaturilor: prefectul la primărie, Harry - la CJC.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218