REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În ce condiţii va accepta Ecaterina Andronescu cedarea Palatului Copiilor

În ce condiţii va accepta Ecaterina Andronescu cedarea Palatului Copiilor

Replica API 21 ianuarie 2019 | 00:00 272

Palatul Copiilor din Constanţa ar putea trece în subordinea autorităţilor locale. Aici se va înfiinţa şi un centru de excelenţă pentru mediul preuniversitar. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, încuviinţează acest proiect, însă solicită autorităţilor locale să păstreze destinaţia Palatului. Odată cu trecerea Palatului în administrarea autorităţilor locale, am putea asista şi la renovarea acestuia într-un timp cât mai scurt.

foto: Flickr, K. Arthur

“Dacă instituţiile vor fi descentralizate, dacă vor fi trecute în patrimoniul autorităţilor locale fără schimbarea destinaţiei, am avea şansa să avem acolo reabilitarea mai rapidă. Vorbesc de tot ce înseamnă Palatul Copiilor. Atribuirea în administrare a entităţilor de acolo, Casa Corpului Didactic, Palatul Copiilor, Cluburile Sportive Şcolare, în ideea de a putea urgenta reabilitarea pentru aceste instituţii, cred că este un lucru foarte bun”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu. Banii pentru reabilitare ar urma să vină de la autorităţile locale. “Vor fi bani de la bugetul local. Dacă vor ajunge în partrimoniu autorităţilor locale, numai ei pot să cheltuiască bani pentru reabilitare”, a explicat ministrul Ecaterina Andronescu. Este important ca autorităţile să păstreze destinaţia Palatului. Pentru a se face transferul de la Ministerul Educaţiei către autorităţile locale va fi iniţiată o Hotărâre de Guvern. “Prin Hotărâre de Guvern, dar cu menţinerea destinaţiei, lucru acesta aş vrea să-l subliniez cât de clar şi de limpede, pentru că noi vrem să păstrăm destinaţia pentru Platele Copiilor, întrucât acolo se desfăşoară toate activităţile extracurriculare. Vom înfiinţa la Constanţa, un centru de execelenţă. Am vorbit cu doamna inspector general. Acest centru de execelenţă va trebui să-şi găsescă şi el un loc în care să poată funcţiona. Sigur tot în Palatul Copiilor va fi. Centru de excelenţă pentru mediul preuniversitar, dincolo de ceea ce am vorbit cu domnul rector de la Universitatea Ovidius unde se pun bazele unui alt centru de excelenţă”, a precizat ministrul Edcuaţiei, Ecaterina Andronescu.

Citeşte şi https://www.replicaonline.ro/promisiuni-palatul-copiilor-ar-urma-sa-fie-preluat-de-consiliul-judetean-379140/

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
abia astept sa imi iau apartament de lucs acolo. Si dupa 3 voiaje imi mai iau unul ...de data asta vreau sa fie amplasat blocul fix pe stadion.Evident...cand vor construi armanii mei!
0
0
Sa se construiasca Facultatea de Excelenta Poarta Alba - decan: Dragnea, proffesor de sport Dancila, proffesor de desen Olguta ...s.a.m.d. - si sa treaca de la Mini-Sterul Educatiei Proaste la Administratia Penitenciarelor.!! La cat mai multi studenti va dorim!
1
0
Un mall ceva?
0
0
Terenul este bun pentru dezvoltatorii imobiliari, se duce de ripa totul.
4
0
Sa vezi ce blocuri cu grinzi si stalpi groase ca pe mana vor ridica "tulcenii" acolo...
6
0
Autoritatile vor rezolva problema cum au rezolvat si Cazinoul.
8
0
si uite asa totul in tara asta depinde de mintea intunecata a unor analfabeti ce se perinda pe la ministere. Aceasta nulitate careia i se datoreaza nenorocirea sistemului de invatamant continua sa se lafaie si sa dicteze , in urma unei umilinte grewu de accepta- renuntare la demnitate, pozitia ghiocelului o caracterizeaza, - considera ca are mintea agera si impune numai aberatii. Du-te mai doamna acasa
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614