REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În ce stadiu se află proiectul de reabilitare a pasarelei de promenadă din zona debarcader Cazino – Mamaia

În ce stadiu se află proiectul de reabilitare a pasarelei de promenadă din zona debarcader Cazino – Mamaia

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 658

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a solicitat antreprenorului, aflat în etapa elaborării proiectului tehnic de execuție a schemei de protecție costieră Mamaia - SC BOSKALIS SRL, să ofere beneficiarului – A.B.A.D.L. date privind influența pasarelei pietonale existente în zona Cazino asupra profilului de plaja proiectat, astfel încât să fie respectate toate cerințele de proiectare prevăzute în caietul de sarcini.

Ținând cont și de interesul crescut privind viitorul pasarelei, atât din partea unor insituții publice, cât și a opiniei publice, reflectate de media românească, A.B.A. Dobrogea - Litoral, în calitate de beneficiar al lucrărilor de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă demersurile pentru a găsi cea mai bună soluție în ceea ce privește pasarela de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia. Aceasta este o structură cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia, ce face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări reabilitare și protecție costieră din zona Mamaia, intenționează să realizeze o dezbatere transparentă cu participarea tuturor factorilor interesați care să conducă la luarea unei decizii privind integrarea pasarelei pietonale în cadrul viitorului proiect.

Specialiștilor A.B.A. Dobrogea – Litoral le este necesar să cunoască impactul structurii pasarelei asupra profilului de plaja prin cumularea informațiilor obținute din concluziile expertizei tehnice asupra pasarelei și cele din modelarea morfo-dinamică a evoluției liniei țărmului, conform cerințelor caietului de sarcini. Abia apoi, se poate discuta, în mod concret, de către orice instituție publică interesată, despre salvarea și reabilitarea acestui monument istoric.

Pentru că toate aceste cerințe sunt în responsabilitatea Antreprenorului, a solicitat acestuia, să comunice conform graficului de execuție, până la 15 aprilie 2020, datele preliminare privind impactul pasarelei asupra profilului de plaja din vecinatatea acesteia, astfel încât, ținând cont și de condiționalitățile avizului de la Ministerul Culturii, sa existe o imagine completă din punct de vedere informațional și să se treacă în mod concret la etapa decizională.

În prezent, pasarela de promenadă din zona debarcader Cazino – Mamaia nu aparține instituției noastre, deținătorul legal al acestei construcții este LITORAL S.A. , care se află în curs de lichidare.”Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral își dorește ca pasarela din zona Cazino – Mamaia, să fie integrată în acest proiect de protecție împotriva eroziunii costiere și să redevină un punct de reper al staţiunii, care să atragă din nou mii de turisti, să redevină un simbol având în vedere că edificiul datează de pe vremea regelui Carol al II-lea”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan BOLA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Darimati o cu tot respectul cine a construit o dar a devenit un real pericol, si construiti alta identica cu ea respectind planurile ei
3
3
Degeaba e dus sezonul. Sa va vad acum sezonierii care cereati 7 lei pe un suc la 0.5. ati luato in barba.
8
0
Tara arde si baba se piapta-na! Lasa-ti dracu, pasarela! Nu demolati si nu stricati nimic. Caci nu mai construiti asa ceva veci pururi. Concentrati-va pe actuala criza COVID19. La vara nu vom avea niciun sezon.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614