REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În ce stare sunt victimele din incendiul produs la Kogălniceanu

În ce stare sunt victimele din incendiul produs la Kogălniceanu

Replica API 3 martie 2017 | 23:01 210

Evoluție favorabilă a stării de sănătate în cazul victimelor incendiului de la Mihail Kogălniceanu! Mama și fetița de 10 luni se află internate în Spitalul Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”din Constanța, iar medicii spun că starea lor general este bună. În sprijinul familiei vin vecinii și autoritățile locale.

Fetița de 10 luni rănită în timpul incendiului produs miercuri, 1 martie a.c., la o casă din localitatea Mihail Kogălniceanu, este internată în secția Chirurgie Pediatrică - Terapie Intensivă . Copilul are arsuri de gradul I și II pe 8% din suprafața corpului, nu prezintă probleme ale căilor respiratorii superioare, iar starea generală este bună. Mama copilului, în vârstă de 30 ani, este internată în secția Terapie Intensivă, are arsuri gradul II și III pe 2% din suprafața corpului, fără arsuri ale căilor superioare aeriene, starea generală fiind bună.

Reamintim că pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost solicitaţi să intervină miercuri, 1 martie a.c, în jurul orei 9.40, la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Mihail Kogălniceanu, situată pe starda Ogorului nr.6. Militarii au acţionat pentru stingerea flăcărilor cu 2 autospeciale de la Detaşamentul Fripis. În locuinţa cuprinsă de flăcări se aflau la acel moment o femeie împreună cu doi copii.

Flăcările care au cuprins întreaga locuinţă au îngreunat munca pompierilor, însă, în cele din urmă, vâlvătaia a mai fost domolită. Numai că, din păcate, tavanul casei s-a prăbuşit, iar acolo s-a aflat o fetiţă de numai 3 ani anişori. În primă fază, din locuinţă a ieşit mama, având în braţe bebeluşui ei de numai 10 luni, care au fost preluaţi de un echipaj SMURD. Încercările de salvare a fetiţei rămase în casă au continuat şi, după mai bine de 40 de minute, minora a fost găsit de pompierii din cadrul ISU Dobrogea, însă, din nefericire, carbonizată.

Primăria Mihail Kogălniceanu și vecinii vin în sprijinul familiei

În urma tragediei petrecute, casa a fost grav afectată de flăcări și prin urmare familia se află în imposibilitatea de a locui acolo. În acest sens, întreaga familie compusă în acest moment din mama, tatăl, fetița de 10 luni și ceilalți trei copii care se aflau la școală în momentul în care s-a produs incendiul, vor fi găzduiți de vecini. Reprezentanții Direcției Generală pentru Asistența și Protecția Copilului Constanța spun că Primăria Mihail Kogălniceanu sprijină familia în demersul de a reconstrui locuința în cel mai scurt timp. Fetița de 3 ani care din nefericire a sfârșit carbonizată în urma incendiului a fost înmormântată în cursul zilei de joi.

Paula SOLOMON

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/tragedie-la-kogalniceanu-o-fetita-de-3-ani-a-sfarsit-carbonizata-309941/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614