REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În comuna Lumina, cetăţenii stau cu gunoiul la nas zile în şir!

În comuna Lumina, cetăţenii stau cu gunoiul la nas zile în şir!

Replica API 24 octombrie 2019 | 00:00 337

Normele europene?! Serviciu de salubrizare? De unde atâtea pretenţii?

Normele europene?! Serviciu de salubrizare? De unde atâtea pretenţii?

Probleme serioase, în localitatea Lumina, în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor menajere. Periodic, serviciul de salubrizare al comunei întârzie să ridice gunoiul, oamenii stând cu el la poartă mai multe zile consecutiv.

În cursul zilei de ieri, serviciul de salubrizare al comunei Lumina a anunţat că gunoiul, scos deja în faţa porţilor de către cetăţeni, va fi colectat a doua zi (adică azi, 24 octombrie – n.r.). Au fost afectaţi de situaţie locuitorii de pe străzile Morii, Iuliu Maniu, Traian, Năvodari Vechi, un tronson din strada Murelor, strada Militari, strada 9 Mai, strada Academiei, strada Soimului, strada Daciei, strada Gării, strada Iasomiei. „Este bătaie de joc! Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva”, a declarat un cetăţean nemulţumit. Iar ca el, mulţi alţii, care şi-au vărsat năduful în mediul online: „Ajungem iar să pută pe străzi, cum s-a mai petrecut şi astă-vară. Am stat cu gunoiul la nas zile în şir”, s-a plâns alt locuitor al comunei. „Problema nu e de ieri, de azi, dar administraţia locală nu este capabilă să ia măsuri şi să rezolve problema. Au aruncat banii pe fereastră, pe un utilaj care ne strânge gubnoiul ca în Evul Mediu, când acum normele europene sunt clare! Ce sortare selectivă, ce maşini moderne?! Nu există aşa ceva la Lumina, suntem de râsul curcilor!”, a mai spus un alt cetăţean. Şi, într-adevăr, serviciul de salubrizare al comunei nu respectă nici o normă UE în vigoare. Detalii despre serviciu pot fi găsite şi pe site-ul primăriei, acolo unde însă lucrurile par să fie zugrăvite în tonuri roz, altfel decât cele din realitate:

https://www.primaria-lumina.ro/serviciul-de-salubrizare/

De cealaltă parte, reprezentanţii serviciului de salubrizare au precizat că: „Ritmul extrem de greoi cu care colectam deșeurile se datorează utilajelor neadecvate pentru această operațiune. Mâine, 24.10.2019 vom acționa cu două echipaje pentru a recupera și a ajunge la zi cu colectarea deșeurilor pe fiecare stradă. Traseul restant de azi, 23.10.2019 se va recupera în ziua de 24.10.2019, începând cu orele 7,00. Vă mulțumim pentru înțelegere!”. După cum se poate observa, chiar şi reprezentanţii acestui serviciu recunosc faptul că acţionează cu utilaje improprii acestei activităţi!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina Lache Maruntzoiu - Sa stranga gunoiu !
0
0
infractorii de la polaris dau spaga pt un contract pe 50 de ani !!!
1
2
nea primaru ,apeleaza la o firma specializata si nu mai incerca sa improvizezi de 2 lei .Mai scump dar mai bun .
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218