REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

În Constanța trebuie schimbate multe! Lista făcută de europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan

În Constanța trebuie schimbate multe! Lista făcută de europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan

Replica API 23 iunie 2018 | 22:54 364

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan se află, zilele acestea, într-o vizită în județul Constanța, prilej pentru a purta discuții cu primarii și consilierii locali ai partidului, dar și cu tinerii, cu privire la grijile lor și viziunea liberalilor pentru impulsionarea municipiului și județului de la malul mării.

Căci, după cum a subliniat europarlamentarul, se dovedește că, sub administrațiile publice locale din ultimele două decenii, Constanța a stagnat din toate punctele de vedere.

„În ultimii 20 de ani, Constanța a devenit unul dintre polii care nu reușește să atragă nici investiții, nici tineri de valoare. Totul se întâmplă, în primul rând, din cauza administrației locale, care nu este preocupată de atragerea tinerilor și a investitorilor. Aici, cei mai mari angajatori sunt compania de salubrizare și compania de apă, ceea ce este un semn că nu vin investitori. Vom discuta cu oamenii, le vom spune care sunt proiectele PNL pentru municipiul Constanța și pentru județ, dar și ce au realizat primarii PNL în alte județe ale țării”, a afirmat europarlamentarul Siefried Mureșan. Exemplele date de acesta au fost Oradea, care s-a remarcat ca fiind municipiul-reședință de județ cu cele mai multe atrageri de fonduri europene, Cluj, cu un număr de 11 parcuri industriale, Brașov, cu 10 parcuri industriale. Ceea ce au în comun aceste orașe este administrația locală liberală, a punctat europarlamentarul.

În schimb, deși Constanța este oraș port și ar trebui să fie al doilea oraș, după Capitală, atât din punct de vedere economic, cât și socio-cultural, nu se remarcă la niciun capitol.

„Eu, ca membru al Parlamentului European, văd că în majoritatea statelor europene, orașele port sunt cel mai important oraș din țară, pe lângă capitală. În Spania, Barcelona, cel mai important centru economic după Madrid. În Franța, Marsilia, în Germania, Hamburg, în Olanda, Rotterdam, în Belgia, Anvers. La noi, din păcate, potențialul Constanței și al constănțenilor rămâne nefructificat.

Infrastructură – ce putem face pentru a conecta mai bine Constanța cu restul țării. Cum dorește Constanța să se dezvolte? În urmă cu puține luni am fost în vizită la compania Ford, în Craiova, unde mi s-a spus că importantă este legătura feroviară cu Constanța, pentru a putea exporta rapid, ușor autoturisme spre piețele din zonele Mării Mediterane. Iar atâta timp cât autoturismele produse la Craiova sunt aduse cu o viteză medie de 30 km pe oră spre portul Constanța, nu poți să fructifici nici potențialul din Craiova, nici potențialul Constanței.

În ceea ce privește turismul, inclusiv turismul de croazieră, vedem că lucrurile stagnează, au scăzut în ultima perioadă și îmi e clar și mie că în urma conflictului din Ucraina, a situației din Turcia operatorii sunt mai reticenți. Dar noi trebuie să oferim, aici, în Constanța, un program mai mult decât de doar 24 de ore, fructificând atracțiile turistice care există în regiune.

Partidul nostru alocă o importanță foarte mare și traficului fluvial pe Dunăre, care iarăși este esențial pentru a maximiza ceea ce poate oferi Constanța.

Acestea sunt temele pe care le vom discuta, vom asculta ce au de spus primarii, consilierii locali, tinerii, ce trebuie făcut pentru ca tinerii să rămână la studii aici, să nu plece în alte părți ale țării, căci probabilitatea de a se întoarce este mai mică.

și vom discuta, bineînțeles, despre mersul economiei și situația politică în ansamblu”, a mai afirmat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Ca o remarcă, europarlamentarul a punctat că cel mai mult din Constanța îi plac...constănțenii!

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au sarit2Psd lmputiti sa apere saracia
0
0
pai da, in infrastructura majora se fura bani adevarati nu ca fraierii astia din PSD care se multumesc cu mizilicuri
2
1
mai nene Siegfried mergi cu domnul si ia cu tine si pe mandolina Orban, pe Hutuga si pe Werner Johannis cel care vrea inca un mandat ca sef de scara de bloc dar nici acolo nu este bun.
4
10
HAI CA NEAM DILIT. VINE UN TRASEIST CARE SA EXPLICE CE TRE FACUT IN ORASUL NOSTRU. SA NU MAI VB DE DECENTA POLITICA A ACESTUI NIMENI DA DA NIMENI. PUS CU MINA IN PMP GASINDUSI IDEALUL IN PNL ASTAZI.ASCUNDETE SI BUCURATE DE BANI SALARIUL PE CARE IL RIDICI MOOOOCA DE POMANA CE MAI. SI SI SI MUKLES.
5
5
Cta nu are oameni capabili sa conduca acest oras greu _se fac ca muncesc si fac proiecte sisedinte iar fapte zero
11
1
Dincolo de traseul politic sinuos al tov. europarlamentar, eu imi amintesc cu groaza de primarii liberal care au contribuit cu nepasare la ceea ce vedem azi in oras. Si nici Mazare nu-place. Nu am avut un on gospodar la primarie.
4
4
Cine plm e sigfried asta ma, sa creada p.la ca il voteaza cineva. Mergi ma de unde ai venit , VARZOIULE, habar nu ai ce vorbesti
6
5
ce vrajeala are si asta ,chiar ne ia de prosti ,mai PMP istule acum esti liberal? unde erai pe timpul lui Bhase? Ce ati facut voi 10 ani ? Hai marsh ,mai vrei un mandat de europarlamentar? Crezi ca am uitat ce cacat mancai prin parlamentul european impreuna cu Stolojan ?
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920