REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În Costineşti se pun la bătaie peste un milion de euro pentru extinderea reţelei de apă

În Costineşti se pun la bătaie peste un milion de euro pentru extinderea reţelei de apă

Replica API 11 noiembrie 2017 | 00:00 323

Licitaţia ar urma să fie gata în primăvara lui 2018

Licitaţia ar urma să fie gata în primăvara lui 2018

Firmele care vor peste un milion de euro în schimbul unor lucrări nu foarte complicate se pot înscrie în competiţia pe care Primăria Costineşti se pregăteşte să o lanseze la acest sfârşit de ani. Banii vin din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), iar procedurile de achiziţie ar trebui să fie gata în mai 2018. Lucrările vor consta în extinderea reţelei de apă din Costineşti cu aproape 7.000 de metri. Edilii nu au de gând să organizeze şi licitaţie, preferând achiziţiile directe şi cererea de oferte.

Primăria comunei Costineşti a bugetat pentru anul viitor peste 4,5 milioane de lei în vederea realizării programului de achiziţii aferente obiectivului „extindere reţea de apă şi apă uzată”. Astfel, până pe 01.12.2017 ar trebui să fie gata achiziţia serviciilor de elaborare a proiectului tehnic şi asistenţă tehnică pentru acest obiectiv, în urma unei cereri de oferte pentru care s-au alocat 103.939,32 lei.

Până pe 15.12.2017, primăria va trebui să cumpere servicii de verificare tehnică a executării proiectului, în valoare de 6.054,97 lei, în timp ce serviciile de consultanţă în valoare de 77.000 lei au fost deja asigurate, încă din iunie 2017, prin cumpărare directă. De asemenea, edilii vor să cumpere direct servicii de dirigenţie de şantier, estimate la 18.170,34 lei, termenul limită fiind de 15 mai 2018. În fine, construcţia efectivă a reţelei va fi achizişionată până pe 1 mai 2018, în urma unei cereri de oferte pentru care s-au alocat 4.379.068,95 lei.

Unde vor fi lucrările

Potrivit documentaţiei depuse pentru obţinerea acordului de mediu, proiectantul general al proiectului este ING Proiect Management SRL, iar “lucrările propuse în acest proiect au ca scop realizarea extinderii sistemului de alimentare cu apă şi cea a sistemului de colectare ape uzate a terenurilor lotizate din Zona Sud Golful Francez a comunei Costineşti, judeţul Constanţa ce sunt şi vor fi valorificate pentru locuire, cazare, servire turistică”. Extinderea reţelei se va face pe străzile Hortensiei, Cameliei, Lalelelor, Zorelelor, Zambilelor, Trandafirilor, Gladiolelor, Pasajului, Mănăstirii, Sirenei, Golfului, Faleză Golf, terenul Pasaj CF- BTT şi terenul aferent staţiei de pompare ape uzate.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca se face nu-i bine ,daca nu se face iar nu-i bine ! hotarati-va dragi concetateni de facpt ce va doriti ?In loc sa spunem multumim chiar si fratilor BALANI ca banii raman in comuna ,asigura locuri de munca celor care vor sa munceasca .Haideti sa fim putin mai realisti si sa contribuim la dezvoltarea comunei noaste fara sa mai avem surprize de a acuza ca Statiunea Costinesti a decazut din cauza lui X SI Y.Peste cateva luni va veni din nou vara si iar iesiti nemultumiti la atac ca de obicei .
2
1
La mine la Casa Sandra pe str Garii 4 sa veniti cu o conducta de apa care sa nu treaca prin apometru, ca noi asa am fost obisnuiti ani de zile. Si la final ne intelegem noi!
1
1
La noi in Costinesti primarul nu vrea licitatii ca are datorie morala la firmele fratilor BALANII si le acorda contracte directe asa cum face de vreo cativa ani ,ca doar o parte din utilaje sunt ale lui, afacere bine inchegata cu aceste slugi.Nu se poate ca toate lucrarile sa fie acordate acestor milogi ingamfati.DNA sa-i ia la intrebari.
2
2
Sa dus si costinestiu .chiloti, hamsi si manele a si ciorditori .ciorabele
2
1
Daca firma de gaze de la Mangalia nu revine la preturi de bun simt , profitand ca detine monopolul in zona , prin artificii contractuale si santaj comercial , ii vom reclama la Consiliul Concurentei pentru comportament neloial , de monopol si contracte abuzive . Voi , astia care trageti tevi de gaz in Costinesti, chiar credeti ca nu stim ce magarii faceti . O sa va reclamam pana va bagam in faliment daca nu va reveniti urgent !
8
0
Excelent! Teleschi bifurcatie - centru
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367