REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În curând începe reabilitarea Podului de la Butelii. Cum va arăta după

În curând începe reabilitarea Podului de la Butelii. Cum va arăta după

Replica API 11 august 2016 | 00:16 199

Pregătiţi-vă!

Pregătiţi-vă!

Primăria Constanţa a demarat, recent, procedura de achziţionare a Serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului aferent obiectivul de investiţii „reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei”. Când va începe lucrarea propriu-zisă, podul va fi închis circulaţiei.

Cum va arăta după reabilitare? Proiectul cuprinde următoarele etape pentru lucrările de reparaţii: repararea cu betoane speciale a zonelor de beton degradat la infrastructură şi suprastructură, protejarea betonului pasajului cu materiale rezistente în mediul marin, demontarea căii de pasaj, inclusiv calea de tramvai, completarea betonului cu pantă, repararea scărilor pietonale de acces ale pasajului, se va reface hidroizolaţia, sistemului rutier de pasaj, se vor monta parapete direcţionale noi de pasaj, la marginea părţii carosabile şi în axul pasajului.

Parapetele vor avea la partea superioară panouri antifonice, montarea de borduri noi cu rol de demarcare a suprafeţei carosabile, montarea de rosturi de dilataţie noi şi luminarea de serviciu şi arhitectural a pasajului. Precizăm că valoarea contractului este de 53.780,3 lei fără TVA. Durata serviciului de asistenţă tehnică e de 12 luni de la emiterea ordinului de începere. Pasajul Cumpenei face legătura între bulevardul Aurel Vlaicu şi I.C. Brătianu, traversează calea ferată magistrală Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial şi locuinţele din zonă.

Având în vedere starea de degradare avansată, este necesară realizarea unor lucrări de intervenţie de reparare şi îmlocuire a unor elemente pentru aducerea pasajului la parametrii normali de exploatare, corespunzătoare în vedertea asigurării cerinţelor de rezistenţă, stabilitate, prelungirea duratei de viaţă, precum şi îmbunătăţirea siguranţei, confortului şi funcţionalităţii acestuia. Prin realizarea lucrărilor de intervenţie şi de sporire a numărului de benzi rutiere la 4 benzi se asigură fluidizarea traficului rutier în zonă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367