rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca, Eugen Bola, despre tragedia de la epava Medy:

"In curand, raportul ITM privind moartea scafandrilor va fi dat publicitatii"

Începând cu data de 11 februarie, Inspecţia Muncii, pentru eficientizarea activităţii Inspectoratelor de Muncă, a dispus o nouă manieră de control încrucişat. Acest control presupune următoarele: o echipă de inspectori dintr-un judeţ se deplasează într-un judeţ limitrof şi participă alături de colegii de aici la activităţi de control. "Mâine (azi - n.r.) vom primi patru echipe de la Călăraşi, iar în acelaşi timp trei echipe de la noi vor pleca la Tulcea, unde vor participa la activităţi de control. Sperăm că vom avea rezultate mai bune", a declarat, într-un interviu acordat cotidianului "Replica", Eugen Bola, inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa.

Reporter: Domnule Bola, cum a început anul Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa? Mă refer aici la controale, sancţiuni, amenzi.

Eugen Bola: Am început noul an în forţă şi când spun acest lucru mă refer la faptul că am început campania de controale pe 7 ianuarie şi am avut rezultate deosebite. Deosebite în sensul că la diferitele criterii care sunt analizate de Inspecţia Muncii, raportate la numărul de controale, la amenzile aplicate, la numărul de persoane depistate fără forme legale, la numărul de contracte de muncă înregistrate în REVISAL, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa se găseşte pe locul III în ţară. Deci am înregistrat rezultate deosebite. În luna ianuarie, am depistat 64 de persoane care lucrau fără forme legale de muncă. Sunt relativ mulţi, în condiţiile în care vremea nu a permis o activitate mai intensă în construcţii şi agricultură. E o perioadă de criză, în care agenţii economici încearcă să-şi reducă pe cât posibil cheltuielile. Mulţi agenţi economici preferă să se înţeleagă cu angajatul cum să fie plătit, dar nu înregistrează contractul de muncă, care asigură protecţia salariatului, pe de o parte, iar pe de altă parte, nu sunt plătite contribuţiile la bugetul de stat. În această perioadă deosebită, se pune accentul pe combaterea acestui fenomen al muncii fără forme legale de muncă, care, în ultimă instanţă, duce la evaziune fiscală. În luna februarie, avem deja 25 de pesroane depistate lucrând fără forme legale. Avem de asemenea, un volum de sancţiuni contravenţionale, care au fost aplicate de către inspectorii de muncă. Sunt mulţi agenţi economici care nu respectă ziua de salariu, plata orelor săptămânale, repaosul săptămânal. Şi de aici obligaţia noastră de a aplica aceste sancţiuni. Începând cu data de 11 februarie, Inspecţia Muncii, pentru eficientizarea activităţii Inspectoratelor de Muncă, a dispus o nouă manieră de control încrucişat. Acest control presupune următoarele: o echipă de inspectori dintr-un judeţ se deplasează într-un judeţ limitrof şi participă alături de colegii de aici la activităţi de control. Mâine (azi - n.r.) vom primi patru echipe de la Călăraşi, în acelaşi timp trei echipe de la noi vor pleca la Tulcea, unde vor participa la activităţi de control. Sperăm că vom avea rezultate mai bune în sensul că echipele din alte judeţe pot verifica societăţi care cu puţin timp în urmă au fost verificate de inspectori de muncă din Constanţa. Şi aici pot să apară anumite inadvertenţe, o încadrare greşită a unei contravenţii, cu toate că eu sper să nu avem asemenea situaţii. Este o idee a Inspecţiei Muncii şi este pentru prima dată când se vor face asemenea controale încrucişate.

Rep.: În ultima perioadă, s-au produs mai multe accidente de muncă mortale. Cum ar trebui stopat acest fenoment? Agenţi economici ar trebui verificaţi mai drastic?

E.B.: Este esenţial să se exercite controale, mai ales la angajatorii cu un risc mare al activităţii, datorită unui grad mare de autorizare. La aceşti angajatori apar riscuri în plus, faţă de cei care îşi desfăşoară activitatea într-un birou. Noi realizăm periodic controale la marii agenţi economi. Există un număr mare de accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă. Cele mai multe se produc din neatenţia angajatului, iar multe din neglijenţa angajatorului. Spre exempu, s-a împiedicat un muncitor de o treaptă. Intervine întrebarea: de ce acea treaptă nu era semnalizată corespunzător, pentru că de la o simplă împiedicare se poate produce o fractură. În 2010 am avut mai puţine accidente de muncă ca în 2009. Ideea este să le diminuăm cât mai mult. Un accent deosebit se pune pe accidentele de muncă mortale sau cu invaliditate.

Rep.: Au fost anulate carnetele de muncă. Agenţii economici au venit să le ridice?

E.B.: Începând cu 31 ianuarie, la ITM nu se mai înregistrează nci un fel de înscrisuri în carnetele de muncă, pe care eram obligaţi să le facem conform legii 130 din 1999. Problema noastră etse următoarea: aducem la zi aceste carnete, anunţăm agenţii ecomonici să vină să ridice aceste carnete de muncă aduse la zi şi certificate. Dar spre nedumerirea noastră sunt mulţi agenţi economici care nici nu răspund la telefoane. A mai apărut un fenomen: numărul de salariaţi care se prezintă la ghişeu cu cereri este acelaşi cu cei care veneau în luna ianuarie. Ceea ce nu este normal. Noi credem că agenţii economici în loc să vină ei la inspectorat să ridice carnetele, pe care apoi să le predea salariaţilor, îi trimit pe salariaţi la noi. Ceea ce ne crează o nemulţumire, pentru că ne blochează activitatea. Fac apel pe această cale către agenţii economici să vină la ITM să ridice carnetele de muncă ale salariaţilor. Restituirea carnetelor va crea spaţii în plus, cu toate că mii de carnete de muncă vor rămâne la noi, pentru că posesorii lor sunt plecaţi din ţară. Ei pot veni peste câţiva ani şi să solicite aceste carnete. Problema este că pe aceste carnete nu apare nici un CNP. Deci noi nu putem preda carnetele lor Casei de Pensii pentru a fi scanate. De aceea, noi suntem obligaţi să le păstrăm.

Rep.: Unii constănţeni sunt nemulţumiţi de site-ul inspectoratului, despre care spun că nu conţine suficiente informaţii. Credeţi că site-ul instituţiei pe care o conduceţi va suferi îmbunătăţiri?

E.B.: Noi răspundem la toate sesizările, chiar şi la scrisorile anonime, pentru că legea ne obligă să verificăm dacă acele sesizate se regăsesc şi pe teren. Unii constănţeni sunt nemulţumiţi că pe site nu sunt publicate veniturile nete. Dar salariile sunt confidenţiale. Însă acum oricine poate să vadă pe Legea salarizării unice salariul de încadrare al inspectorului şef de la ITM, de la Pensii sau de la Poliţie. Nu există nici o piedică în a verifica în grilă salariul. Numerele de telefon, la fel, sunt afişate pe site. Numele şefilor departamentelor sunt cunoscute. Nu cred că avem informaţii insuficiente pe site-ul inspectoratului. În ceea ce priveşte nemulţumirea constănţenilor vizavi de cererile pe care nu le avem afişate pe site, noi avem doar două modele de cereri, pe care oricine le poate primi gratis de la ghişeele de la etajul I. E vorba despre o cerere pentru carnetul de muncă şi un formular de sesizare. Dacă dintr-o întâmplare nefericită colega nu mai are formulare, persoana trebuie să facă un drum până la ghişeul de la parter, unde primeşte cererea de care are nevoie. Nu avem cereri sofisticate, stufoase, ca să nu poată fi completate de cetăţeni. În ceea ce priveşte programul REVISAL, avem două situaţii apărute. Spre exemplu, dacă un contract de muncă a fost înregistrat pe data de 10, noi nu putem să vedem acest lucru. Acum insistăm să corectăm aceste mici neplăceri. Singura propunere interesantă este să avem pe site rubrica "întrebări şi răspunsuri". Voi vorbi cu angajatul nostru de la IT şi vom vedea ce se poate face. Problema este însă că nu prea avem oameni. Am avut două valuri de disponibilizări: de la 117 angajaţi am ajuns la 96. În fiecare lună avem peste 110 de sesizări, care trebuie verificate. Cei care au formulat sesizările aşteaptă un răspuns. Dacă pentru noi sesizările sunt doar un număr, pentru cei care le-au scris sunt un capăt de ţară, o chestiune de viaţă şi moarte. Noi încercăm să acordăm agenţilor economici accesul cât mai rapid la baza noastră de date. Avem două persoane care răspund la orice întrebare legată de evidenţa muncii. Sună telefoanele într-o veselie. Răspundem şi la 95% din e-mailuri. Că alte 5% sunt în ton băşcălios.

Rep.: Care sunt noutăţile în ancheta accidentului de muncă, în urma căruia au decedat pe data de 9 septembrie, Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas? Veţi cere o expertiză a echipamentelor purtate de cei doi scafandri?

E.B.: Urmează să discutăm cu reprezentantul Parchetului, cu procurorul care soluţionează acest caz şi să cădem de comun acord asupra unei expertize. Vom stabili în comun obiectivele expertizei. Ştiu că la Centrul de Scafandri a fost făcută o expertiză, comandată de Parchet, dar noi nu am primit nici un înscris cu titlul de expertiză. Sunt chestiuni care trebuie elucidate. În linii mari cunoaştem dinamica producerii accidentului. Deci urmează să stabilim cu Parchetul obiectivele şi să solicităm expertiza echipamentelor celor doi scafandri. În funcţie de răspunsurile primite stabilim vinovatul sau vinovaţii. Nu sunt doar contravenţii. Discutăm de ucidere din culpă, o infracţiune gravă, în urma căreia cei doi scafandri şi-au pierdut vieţile. Sancţiunea penală aparţine Parchetului. Piesa centrală a dosarului va fi dosarul nostru de cercetare. În dosarele cu grad de sensibilitate cum este acesta coordonăm acţiunile cu Parchetul, ca să ajungem la cea mai bună soluţie. În curând urmează să predăm Parchetului procesul-verbal de cercetare şi apoi domnul procuror va relua cercetarea. Am solicitat relaţii de la toate instituţiile abilitate: Căpitănie, Autoritatea Navală, Centrul de Scafandri. Vom avea toate datele ca soluţia noastră să fie una corectă şi competentă. Concluzia noastră trebuie să fie bine pusă la punct, ca să nu fie răsturnată de instanţă.

Rep.: Acest accident de muncă a fost unul dintre cele mai grele evenimente pe care le-aţi avut de soluţionat?

E.B.: Da, a fost dificil. Societatea Hunter's a început o activitate de scafandrerie. Cei doi scafandri nu erau angajaţii societăţii. Există o convenţie de prestări servicii între ei. E o convenţie laconică, făcută fără să atingă toate punctele care ar fi interesat cele două părţi. Ar fi putut să se certe în urma acestei convenţii de la bani. Deci nu există contracte de muncă. În temeiul acelor convenţii de prestări servicii, cei doi scafadri s-au angajat în această operaţiune de scafandrerie.

Rep.: Credeţi că noul Cod al Muncii va combate fenomenul muncii la negru sau îl va amplifica?

E.B: Combaterea muncii la negru va face obiectul multor pevederi din noul Codul Muncii. Esenţială este activitatea Inspectoratelor de Muncă, esenţială este conştientizarea faptului că o asemenea practică este extrem de dăunătoare nu doar pentru bugetul statului, dar şi pentru salariaţi. Personal sunt de părere că şi salariatul terbuie sancţionat. În ultimă instanţă, cele două părţi au bătut palma să încalce legea. Dacă îl absolvim de orice răspundere pe salariat, vom avea situaţii în care salariaţii, la vederea inspectorilor de muncă, vor dispărea. Spre exemplu, nu rare au fost cazurile când la vederea inspectorilor de muncă, angajaţii au dispărut de pe şantier. Săptămâna asta, inspectorii au intrat la două societăţi din zona Pod Butelii. Când au intrat, curtea era goală. Evident că angajatorului trebuie să-i fie aplicate sancţiuni mult mai serioase. O asemenea practică nu poate fi eradicată, dar prin măsuri drastice poate fi ţinută sub control. În judeţul Constanţa, din datele pe care le avem, ar fi în jur de 5 % de muncitori angajaţi la negru. Nu e prea mult, dar poate fi redus. Din păcate, noi nu putem intra peste tot. Spre exemplu, pe şantierul unde scrie "regie proprie", noi nu putem intra decât cu jandarmii. Ministrul Botiş ne-a spus că există pe rolul Parlamentului două legi importante: legea zilierului şi legea care permite inspectorilor de muncă să intre şi pe proprietăţile private, unde se construieşte în regie proprie.

vineri, 11 februarie 2011113
Comentarii
mai mult...Replica
18 apr 18:01ReplicaTudorel Toader îşi prezintă DEMISIA din funcţia de ministru

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cel care anunţase că va reflecta asupra solicitării PSD de a demisiona, a...981

18 apr 14:28ReplicaMai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai1250
18 apr 13:36ReplicaPacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”1157
18 apr 14:19ReplicaFARUL GENOVEZ din Mangalia a fost VANDALIZAT!

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, este foarte revoltat de faptul că farul de pe digul din oraș (cunoscut ca Farul...1484

18 apr 11:13ReplicaLOVITURĂ! Fin.Co.Ge.R.O., obligată de magistraţi să plătească 100.000 de dolari Primăriei Constanţa2045
18 apr 00:00ReplicaTABERELE pentru copii de pe litoral nu sunt pregătite pentru oaspeți! Nici o grijă, restul litoralului e... boboc!657
18 apr 00:00ReplicaSupercontract pentru amenajarea lacului Belona, oferit unei firme 'cu lipici' la fosta conducere CJC

Primăria Eforie va amenaja lacul Belona cu peste 10 milioane de lei, bani europeni, prin intermediul unei firme care...1743

18 apr 00:00ReplicaSenatorul Chiţac n-ar mai candida la primărie, dar ar putea susţine un candidat comun. Ce visează să se întâmple în 2020 cu PNL, USR şi PMP1157
18 apr 00:00ReplicaTÂNĂR SECHESTRAT și SNOPIT în bătaie de TATĂL IUBITEI! Acum sunt CĂSĂTORIȚI și au un bebeluș!1789
18 apr 00:00ReplicaSala Sporturilor are nevoie de REPARAȚII CAPITALE. 'Avem promisiuni de la minister!'

Sala Sporturilor din municipiul Constanța, ca și restul bazelor sportive din administrarea Direcției Județene pentru...613

18 apr 00:00ReplicaPacienta cu arsuri grave, din Tulcea, a ajuns în spitalul din Bruxelles425
18 apr 00:00ReplicaMinistrul Apărării Naționale, Gabriel Leș: 'Programul de înzestrare va continua. Este nevoie de modernizarea fregatelor'727
Vremea
5.3°2.6° - 5.3° joi, 18 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 55%
Vânt: 5.26 m/s din NE
Presiune: 1024.772 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 apr 19:46SportPorto - Liverpool 1-4. "Cormoranii" au ajuns fără emoții în semifinalele Ligii Campionilor

Sadio Mane a deschis scorul pentru "cormorani", gol validat pe baza tehnologiei VAR. Mane a plecat de la limita...343

18 apr 00:00SportMan. City - Tottenham 4-3. Calificare dramatică a lui Spurs. Gol al "cetățenilor" în prelungiri, anulat

...385

18 apr 00:00SportNantes - PSG 3-2. Parizienii, la al doilea eșec consecutiv, au ratat din nou șansa de a cuceri titlul

Lăsat în tribună fiindcă nu-şi prelungeşte contractul, Ciprian Tătăruşanu a scăpat de super-execuţia lui Dani...342

18 apr 00:00SportLazio - Udinese: 2-0

Lazio a trecut fără mari emoţii de Udinese într-un meci restanţă din etapa a 25-a şi este la un punct de locurile...208

Local
18 apr 00:00LocalDoi dintre cei patru militari răniți în Afganistan au fost transportați în Germania

Caporalii clasa a III-a Cristian Gabăr și Ionel Cristea, răniți recent în Afganistan împreună cu alți doi...258

18 apr 02:52LocalCopil lovit de maşină pe strada Cumpenei

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă au fost solicitate să intervină miercuri, 17 aprilie, pe strada...1055

18 apr 02:53LocalDSP Constanța face controale, de Paște și 1 Mai

Direcția de Sănătate Publică Constanța va desfășura, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale și de 1...356

18 apr 00:30LocalProtestul taximetriștilor: au aruncat cu ouă într-un taxi care avea clienți, pentru că șoferul nu participa la miting

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, mai multe persoane care au participat la protestul taximetriștilor, din Piața...1014

18 apr 02:54LocalAutoutilitară a DRDP Constanța, lovită de un autoturism, pe DN39!

Din cauza nepăstrării distanței regulamentare față de autovehiculul din față, în dimineața de miercuri, 17...665

18 apr 00:56LocalPărinţii adolescentului care a spart geamul unui autobuz RATC şi-au recunoscut fiul în imaginile video

Părinții adolescentului care a atacat cu pietre un autobuz RATC l-au recunoscut pe acesta în imaginile apărute în...2291

18 apr 02:55LocalPLAJELE, PREGĂTITE pentru SEZONUL ESTIVAL: se nivelează nisipul și se strâng gunoaiele!

Mai este puțin până la deschiderea sezonului estival 2019, iar până atunci sunt și sărbătorile pascale, prilej...596

18 apr 02:25LocalViteză în curbă, pe carosabil umed: a ajuns cu mașina în copac!

O femeie în vârstă de 43 de ani, din Tulcea, la data de 16 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism în afara...1240

18 apr 01:13LocalO șoferiță s-a RĂSTURNAT cu mașina, pe Mamaia: 'Nu știu ce s-a întâmplat..'

Un accident rutier a avut loc în dimineața de miercuri, 17 aprilie, la intrare în stațiunea Mamaia, la pasarela din...4610

17 apr 09:26LocalPacienta cu arsuri, plimbată între spitale, transportată în Belgia cu o aeronavă a Forțelor Aeriene

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat,...1178

Politică
18 apr 02:51PoliticăSenat: Moţiunea pe Justiţie - amânată pentru a patra oară; şedinţa de plen, suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa de plen a Senatului în care era programată, pentru a patra oară, pentru dezbatere şi vot moţiunea simplă...288

17 apr 02:52PoliticăDNA a cerut preschimbarea termenelor de judecată din dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov

Procurorii DNA au făcut cereri de preschimbare a termenelor de judecată stabilite de judecătorii ICCJ în dosarele...506

18 apr 02:53PoliticăDragnea despre Nicolicea: Ştie procedurile, e riguros; e un om în care tot partidul are foarte multă încredere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că Eugen Nicolicea, propus să preia Ministerul Justiţiei, ştie...419

18 apr 02:28PoliticăȘedință CEx al PSD: Constanţa ar putea avea un ministru în Cabinetul Dăncilă!

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să-i retragă sprijinul politic ministrului Justiţiei Tudorel Toader și...2868

18 apr 03:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, primul lider care anunță public un BOICOT al referendumului

Referendumul pe justiţie bruiază alegerile europene din 26 mai, a declarat la RFI preşedintele Senatului, liderul...389

18 apr 03:01PoliticăKlaus Iohannis: „Este REVOLTĂTOR că ministrul Sănătății a pornit o campanie de imagine prin spitalele din țară”

Preşedintele Klaus Iohannis consideră „revoltător” faptul că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, „a pornit...451

18 apr 03:02PoliticăA început curăţenia de primăvară la Năvodari!

Primăria Năvodari a început curăţenia de primăvară. Edilul Florin Chelaru a anunţat că angajaţii de la...350

18 apr 03:02PoliticăPrimăria Valu lui Traian, supărată pe locuitorii fără spirit civic: RUŞINE!

Curăţenia de Paşte a început în localitatea Valu lui Traian. Se vopsesc bordurile, se mătură străzile, se...647

18 apr 02:58PoliticăAngajații Primăriei Constanța donează sânge!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) și Primăria Municipiului Constanța demarează o amplă campanie de...303

18 apr 02:56PoliticăSecuritatea la Marea Neagră, discutată la Palatul Cotroceni

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat marți, 16 aprilie a.c., la...285

Monden
18 apr 19:32MondenBianca Drăgușanu, dezlănțuită: Ce replici a avut pentru Cătălin Botezatu și pentru prezentatorii emisiunii „Vulturii de noapte”

Bianca Drăgușanu a participat la emisiunea Vulturii de noapte, pe care fostul său partener de viață, Victor Slav, o...435

18 apr 00:00MondenAu ieșit scântei între Brigitte Sfăt și Florin Pastramă la Ferma. „M-a fraierit”

Au fost discuții aprinse între Brigitte Sfăt și Florin Pastramă, la show-ul Ferma, de la Pro TV. Bruneta s-a...409

18 apr 00:00MondenAndra: „Da, m-am îngrășat câteva kilograme”

Cântăreața Andra a recunoscut că a luat câteva kilograme în greutate. Vedeta a afirmat că a început să meargă...291

18 apr 00:00MondenBianca Drăgușanu către Victor Slav: „Zilele următoare te invit la o cafea să discutăm despre majorarea pensiei alimentare”

Bianca Drăgușanu și Victor Slav se întâlnesc la emisiunea Vulturii de noapte, de la Kanal D, acolo unde cei doi au...342

18 apr 00:00MondenVica Blochina, Andrei Ștefănescu, Dima Trofim și Anca Neacșu intră în jocul măștilor, la Scena misterelor

Jocul măștilor continuă joi, 18 aprilie, de la ora 20.00, la Antena 1, cu noi celebrități care se deghizează în...212

18 apr 00:00MondenRoxana Nemeș, declarații despre iubitul ei. „Mi-am găsit liniștea”

Cântăreața Roxana Nemeș a făcut declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește de ceva timp. Artista...296

18 apr 19:12MondenCRBL și Oase au câștigat finala Asia Express și marele premiu de 30.000 de euro

Asia Express a ajuns la marea finală, iar cele două echipe rămase în concurs au dat tot ce au avut mai bun pentru a...306

18 apr 00:00MondenCine e Matei Negrescu, noul concurent Ferma 2019. A fost ispită la Insula Iubirii

Alte schimbări la Ferma! După ce Ioana Filimon s-a reîntors în competiție, în urma eliminării din duelul cu...290

18 apr 00:00MondenFabio revine în forță cu piesa „Bella“. Va filma clip într-o destinație exotică

Cântărețul Fabio revine pe piață muzicală cu o nouă piesă compusă de Alin Radu, intitulată "Bella". Artistul...174

18 apr 00:00MondenBeyonce a lansat un album live cu melodii interpretate pe scena festivalului Coachella 2018

Beyonce a lansat miercuri un album live surpriză în aceeaşi zi cu difuzarea unui documentar Netflix despre...194

Mapamond
18 apr 00:00MapamondEmisarul american pentru Coreea de Nord în vizită la Moscova, înainte de o posibilă întâlnire Kim-Putin

Emisarul american pentru Coreea de Nord este aşteptat la Moscova miercuri pentru convorbiri cu responsabili ruşi,...163

18 apr 00:00MapamondSUA: Administraţia Trump decide în favoarea menţinerii în arest pe termen nedefinit a solicitanţilor de azil intraţi ilegal

Secretarul american al justiţiei, William Barr, a adoptat marţi o decizie în baza căreia solicitanţii de azil care...174

18 apr 00:00MapamondTurcia: Candidatul opoziţiei, declarat oficial primar al oraşului Istanbul

Candidatul principalului partid de opoziţie, Ekrem Imamoglu, a fost declarat oficial miercuri primar al Istanbulului,...236

18 apr 00:00MapamondIncendiu la Notre-Dame: Papa Francisc transmite pompierilor „recunoştinţa întregii Biserici“ catolice

Papa Francisc a exprimat miercuri ''recunoştinţa întregii Biserici'' catolice faţă de pompieri şi toţi cei care...163

18 apr 00:00MapamondSUA: Securitate sporită la şcoli în Colorado, unde FBI caută o femeie „inspirată“ de atacul din 1999 de la Columbine

Mai multe şcoli publice din statul american Colorado au luat măsuri speciale de securitate după ce poliţia federală...183

18 apr 00:00MapamondManifestanţii care cer combaterea schimbărilor climatice ameninţă că vor perturba circulaţia metroului londonez

Protestatarii din gruparea Extinction Rebellion (XR) ameninţă că vor perturba miercuri circulaţia metroului...164

18 apr 00:00MapamondConturi Instagram blocate pentru mai mulţi comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei din Iran

Conturile de Instagram ale mai multor comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei din Iran au fost blocate marţi, a raportat...168

18 apr 00:00MapamondEuropol: Crima organizată reprezintă principala ameninţare la adresa securităţii europene

Creşterea violenţei crimei organizate reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Europei, depăşind...158

18 apr 00:00MapamondDonaţiile pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame au ajuns la 750 milioane de euro

De la Apple şi până la Banca Centrală Europeană, mii de anonimi sau deţinătorii unor mari averi s-au mobilizat...187

18 apr 00:00MapamondPrimul transport cu ajutor umanitar din partea Crucii Roşii a sosit în Venezuela

Un prim transport cu ajutor umanitar din partea Crucii Roşii destinat Venezuelei, ţară care se confruntă cu o gravă...189

Sănătate
17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1170

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...766

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1264

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3870

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2301

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7258

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3083

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4955

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1945

5 apr 03:42SănătatePrecizări MS: Nu se intenţionează introducerea coplăţii pentru serviciile medicale în unităţile de stat

Ministerul Sănătăţii a precizat joi că nu intenţionează introducerea coplăţii pentru serviciile medicale...715